петак, 20. јун 2014.

          Najbolji i najsočniji biskvit

Moj najbolji biskvit, nikad ne iznevjeri, pišem ga zbog svih onih koji nikako ne mogu naći dobar sočan i izdašan biskvit....a i da ga ja imam u svojoj kolekciji

Sastojci

Priprema

  1. 1
    U veliku posudu prosijte brašno i prašak za pecivo.
    Jaja tucite sa šečerom i vanili šečerom ili aromom vanilije, dodajte sol i limunovu koricu. Kad se  dobro izradi dodajte ulje i mlijeko. Polako miješajući dodajte tu smjesu pripremljenom brašnu. Miješajte da se ne stvore grudice.
  2. 2
    Ova masa je dovoljna za kalup torte 26 i dođe baš puno biskvita, jer se fino digne.
    Ne mojte ulijevati više od 3/4 visine kalupa. Pecite na 180 C (kod mene sa ventilatorom) nekih 20-25 minuta, ovisi o pečnici. Tijesto provijerite čačkalicom.
  3. 3
    Dodavanjem  mirisa, aroma i drugih sastojaka možete  dobiti različite biskvite, šta ću vam i pokazati.
  4. 4
    Vrlo je bitno da ga ne prepečete!

Нема коментара:

Постави коментар