Najbolji i najsočniji biskvit
Sastojci
- BISKVIT
- 25 dkg mekog brašna
- 15 dkg šećera
- 1 dcl ulja,
- 1,5 dcl mlijeka
- 3 jaja
- 1 vanili šećer
- 1 praška za pecivo(može i pola na ovu količinu)
- korica 1 limuna
- prstohvat soli
Priprema
-
1
U veliku posudu prosijte brašno i prašak za pecivo.
Jaja tucite sa šečerom i vanili šečerom ili aromom vanilije, dodajte sol i limunovu koricu. Kad se dobro izradi dodajte ulje i mlijeko. Polako miješajući dodajte tu smjesu pripremljenom brašnu. Miješajte da se ne stvore grudice.
-
2
Ova masa je dovoljna za kalup torte 26 i dođe baš puno biskvita, jer se fino digne.
Ne mojte ulijevati više od 3/4 visine kalupa. Pecite na 180 C (kod mene sa ventilatorom) nekih 20-25 minuta, ovisi o pečnici. Tijesto provijerite čačkalicom.
-
3
Dodavanjem mirisa, aroma i drugih sastojaka možete dobiti različite biskvite, šta ću vam i pokazati.
-
4
Vrlo je bitno da ga ne prepečete!
Нема коментара:
Постави коментар