петак, 20. јун 2014.

lagana supa....grcka...

Avgolemono supa

Sastojci

  •  1.5 l (ili po zelji) skuvanog pileceg temeljca
  •  pola soljice od 100 ml pirinca po zelji (ja volim nas okrugli pirinac za ovu supu)
  •  2 komada jajeta
  •  2 komada limuna ( ili po ukusu)
  •  2 -4 kasike seckanog persuna
  •  zacini po zelji (bibera,vegete)

Priprema

  1. 1
    Skuvati supu na nacin na koji je vi kuvate (meso, povrce).
  2. 2
    Kada je meso i povrce skuvano, procediti. Polovinu mesa ocistiti od kostiju i kozice pa ga naseci u kockice (mi meso i povrce jedemo kao prilog i ne volim meso u supi) i ostaviti na stranu.
  3. 3
    Pirinac staviti u supu (ovde mozete dodati manje ili vise pirinca, u zavisnosti koju gustinu volite, mi volimo redju supu) i pustiti da se skuva(takodje mozete pirinac skuvati posebno, pa ga kasnije dodati u temeljac).
  4. 4
    Staviti kuvano meso u temeljac.
  5. 5
    U posebnu ciniju umutiti jaja, limunov sok i biber.
  6. 6
    Vreli temeljac sa kutlacom polako sipati u smesu od jaja, stalno muteci sa zicom za mucenje, dodati jos jednu kutlacu supe u smesu, stalno muteci sa zicom.
  7. 7
    Sada tu smesu od jaja sipati nazad u temeljac, pustiti da se sjedini za minut, da se malo zgusne.
  8. 8
    Posuti sitno seckanim persunom i posluziti.

Нема коментара:

Постави коментар