Avgolemono supa
Sastojci
- 1.5 l (ili po zelji) skuvanog pileceg temeljca
- pola soljice od 100 ml pirinca po zelji (ja volim nas okrugli pirinac za ovu supu)
- 2 komada jajeta
- 2 komada limuna ( ili po ukusu)
- 2 -4 kasike seckanog persuna
- zacini po zelji (bibera,vegete)
Priprema
-
1
Skuvati supu na nacin na koji je vi kuvate (meso, povrce).
-
2
Kada je meso i povrce skuvano, procediti. Polovinu mesa ocistiti od kostiju i kozice pa ga naseci u kockice (mi meso i povrce jedemo kao prilog i ne volim meso u supi) i ostaviti na stranu.
-
3
Pirinac staviti u supu (ovde mozete dodati manje ili vise pirinca, u zavisnosti koju gustinu volite, mi volimo redju supu) i pustiti da se skuva(takodje mozete pirinac skuvati posebno, pa ga kasnije dodati u temeljac).
-
4
Staviti kuvano meso u temeljac.
-
5
U posebnu ciniju umutiti jaja, limunov sok i biber.
-
6
Vreli temeljac sa kutlacom polako sipati u smesu od jaja, stalno muteci sa zicom za mucenje, dodati jos jednu kutlacu supe u smesu, stalno muteci sa zicom.
-
7
Sada tu smesu od jaja sipati nazad u temeljac, pustiti da se sjedini za minut, da se malo zgusne.
-
8
Posuti sitno seckanim persunom i posluziti.
Нема коментара:
Постави коментар