-
1
Kajsije oprati, preseći na pola,izvaditi koštice, posuti ih sa šećerom i ispeći ih da omekšaju, oko 5 do 10 minuta.
Oljuštiti ih od kožice i izblendirajte ih u glatku smesu.
-
2
Zagrejati pavlaku sa mahunom vanile da provri.Dodati med i mešati da se otopi.
Želatin otopiti u nekoliko kašika hladne vode i ostaviti da nabubri, oko desetak minuta. Otopiti je u malo provrele pavlake.
-
3
Provrelu pavlaku procediti od kajmaka,izvaditi mahunu vanile i dodati
u izblendirane kajsije, dodati otopljen želatin i sve dobro izmešati.
-
4
Sipati u posude ili čaše, iz kojih ćete poslužiti poslasticu i
ostaviti u frižider, najmanje 2 do 3 sata.Kod nas je bila preko noći u
frižideru.
-
5
Po želji, kajsije možete potopiti u malo amareto likera i ostaviti da
odstoje, pre posluženja staviti kriškice kajsija sa amaretom, bademe
sitnije iseckati i posuti preko kajsija,posuti sa prah šećerom i
poslužiti ili samo iseći kriškice kajsija,posuti sa prah šećerom i
poslužiti. ( kod mene bez badema, zaboravila sam. )
Нема коментара:
Постави коментар