Sastojci
Priprema
-
1
Priprema:
Umutiti margarin sa secerom pa dodati jaja i mleko.
Sve dobro sjediniti pa dodavati brasno sa praskom za pecivom dok se ne dobije glatko testo.
Testo ne sme biti ni previse meko a ni tvrdo.
-
2
Podeliti na tri dela.
-
3
Jedan deo ostaviti da bude beo,a u druga dva staviti po dve kasike kakaoa i ponovo mesiti dok se kakao ne sjedini sa testom.
-
4
Testo razvuci na prevrnuti pleh
i peci na 15-ak minuta na 180 °C
-
5
Skuvati 1/2l mleka sa 10 kasika secera,dodati 2 pudinga od vanile i ohladiti.
-
6
U ohladjen fil dodati umucen margarin pa sve dobro sjediniti.
-
7
Filovanje:
tamna kora-fil-svetla kora-fil-tamna kora i na kraju glazura od cokolade.
-
8
Za glazuru:Na pari otopiti 150g bele mlecne cokolade pa preliti preko poslednje kore.
- Kolači
Нема коментара:
Постави коментар