-
1
Stavite mlijeko u manji lonac.
Dodajte mu sastrugane sjemenke vanilije i praznu mahunu. Zagrijavajte na srednje jakoj vatri dok mlijeko ne zakuha.
Maknite s vatre, poklopite i ostavite da miruje pola sata.
-
2
Bijelu čokoladu nasjeckajte i istopite u mikrovalnoj ili na pari.
-
3
Stavite u zdjelu žumanjke i šećer i dobro izmiješajte ručnom pjenjačom.
Umiješajte brašno.
Ulijte u tankom mlazu sad već mlačno mlijeko iz kojeg ste izvadili
mahunu vanilije - dok sipate mlijeko istovremeno miješajte žumanjke
pjenjačom.
-
4
Vratite sve u lonac i na sasvim laganoj vatri kuhajte neprestano miješajući dok se smjesa ne zgusne.
Maknite s vatre i umiješajte otopljenu bijelu čokoladu. Izmiješajte dobro pjenjačom da se sjedine.
Istresite smjesu odmah u široku zdjelu i pokrijte prozirnom folijom
tako da folija prione na površinu kreme (na ovaj način se neće stvoriti
kožica na površini).
Kremu ohladite i spremite u hladnjak do upotrebe.
-
5
Kremu možete upotrijebiti ovako kako je
pripremljena ili je "razblažiti" umućenim slatkim vrhnjem - ja dodam
otprilike 150-200 ml vrhnja umućenom u čvrst šlag.
-
6
Čuvanje: Ovako pripremljena krema može
stajati u hladnjaku najviše 4 dana, u hermetički zatvorenoj posudi ili
pokrivena prozirnom folijom.
Нема коментара:
Постави коментар