субота, 7. јун 2014.

Cheesecake

        Cheesecake sa Malinama


Sastojci

  •  Podloga: 250 gr plazme keksa ( samleveni )
  •   100 gr rastopljena maslaca
  •   malo toplog mleka za umesiti koru
  •  Fil: 300 gr philadelphia ili abc krem sir
  •   300 gr cremefraiche ili kiselo vrhnje/kiselapavlaka
  •   170 gr secera u prahu
  •   250 ml pirea od malina ( izmiksana i procedjena )
  •   6 lista bele zelatine
  •  Preljev: 200 ml pirea od malina ( izmiksana i procedjena )
  •   1 zlicica gustin
  •   1 zlicica secera
  •   3 lista bele zelatine

Priprema

  1. 1
    Pomesati usitnjene kekse sa rastopljenim puterom i mlekom, pa umesiti testo. Utisnuti u dno okruglog kalupa ( 20-22 cm ). Ostaviti u frizider dok pripremamo vocnu kremu.
  2. 2
    Za vocnu kremu potopiti zelatinu u hladnu vodu dok pripremamo pire od malina.
  3. 3
    Maline moze smrznute ( odmrznuti ) ili sveze,izmiksati stapnim mikserom i malo zagreju te se procedeti kroz fino siti da se oslobodi od semenki. Treba oko 250 ml procedjenog vocnog pirea za fil i 200 ml za preljev ( ostaviti za posle ). Zagrevati kratko. Ukloniti sa vatre i u vrucem pireu od malina ( 250 ml ) rastopiti omeksalu i ocedjenu zelatinu. Ohladiti
  4. 4
    Za kremu pomesati sobne temperature krem sir, creme fraiche i secer u prahu. Izmiksati kratko da se poveze u smesu bez grudvica a sad umuksati mesavinu zelatine i pirea od malina. Isresti na podlogu od keksa. Poravnati i vratiti u frizider da se stisne. 2 do 3 sasta.
  5. 5
    Za preljev namociti listice bele zelatine u hladnu vodu 5 min. Uzeti oni 200 ml pirea od malina koji smo ostavili za posle pa umuksati mu gustin i secer. zagrevati do tacke kljucanja i neka se kuva 2 minuta. Ukloniti sa vatre i u njemu rastopiti omeksalu i ocedjenu zelatinu. Ohladiti pa preliti na krem. Vratiti u frizider da se preljev stisne.

Posluživanje

Posluziti rashladjeno sa svezim malinama. Za koju vrstu voca se odlucimo to isto voce posluziti. naprimer sa jagodom posluziti sa svezim jagodama a takodje dekorisati sa svezim jagodama uz casu rashladjenog soka od jagoda.

     Cheesecake sa Narandzom


Sastojci

  •  Podloga: 250 gr mlevene plazme
  •   100 gr putera ( rastopiti )
  •   malo toplog melka za umesiti koru, oblikovati.
  •  Fyl: 300 gr philadephia krem sir
  •   300 gr creme fraiche
  •   150 ml ocedjenog soka od narandze
  •   100 ml ocedjenog soka od limuna
  •   170 gr secera u prahu
  •   6 lista bele zelatine
  •  Top: 2 dl procedjenog soka od narandze
  •   1 zlicica gustin
  •   1 zlicica secera
  •   3 lista bele zelatine

Priprema

  1. 1
    Usitniti kekse pa pomesati sa rastopljenim puterom i toplim mlekom, umesiti a potom utisnuti u dno okruglog kalupa ( 20 cm ). Ostaviti u frizider dok pripremamo fil.
  2. 2
    Potopiti zelatinu u hladnu vodu ( 5 - 7 min ).
  3. 3
    zagrevati malo soka od naradze. Ukloniti sa vatre pa u soku rastopiti omeksalu i ocedjenu zelatinu. Dobro promesati da se zelatina rastopi te dodati ostatak soka. Ostaviti sa strane
  4. 4
    izmiksati zajedno krem sir, creme fraiche i secer u prahu pa polako umuksati sok sa zelatinom. Krem istresti na podlogu od keksa te poravnati. Vratiti u frizider da se krema stisne.
  5. 5
    Za top zagrevati sok od narandze pa mu dodati gustin i secer koji smo prethodno rastvorili u malo soka koje smo oduzeli od 200 ml te kuvati 2 minuta. Ukloniti sa vatre pa u vrelom soku rastopiti zelatinu koju smo prethodno namocili u hladnoj vodi i oceddeli. Ohladiti.
  6. 6
    Vocnim preljevom od narandze preliti krem. Vratiti u frizider da se preljev stisne.

  Strawberry Mirror Cake

Neznama sta je vise ukusnije dali socni biskvit koji se topi u ustima ili divna lagana krema  od jagoda ili osvezavajuce vocno ogledalo. Torta je tolko lagana i kad pojedete jedan komad trazivam se jos. Ja sam ovoj put na drugi nacin pravila gornji sloj torte od jagoda a sledeci put cu napraviti kao sto je u orginalnom receptu providno poput ogledala, crvene carobne boje. U prevodu u orginalnom receptu naziv ove torte je crveno ogledalo a recept je Americki. Za crveni preliv od jagoda ja  sam kuvane jagode procedila kroz fino sito i pritiskala sam tako da sam dobila ovo. Drugi put kad sam procitala recept bolje sam shvatila da se kuvane jagode procede kroz gazu i da se ne pretiskaju da se preljev nebi zamutijo. A i za koji god vocni preljev se odlicite necete pogresiti. Svi ce voleti ovu tortu i bice pravljana ponovo... :)

Sastojci

  •  Korice: 3 zumanca
  •   3 belanca
  •   3 cela jaja
  •   150 gr secera
  •   2 zlice secera ( za umutit 3 belanca )
  •   90 gr brasna
  •   malo vanilije secera
  •  Sirup : 125 ml vode
  •   1 zlica procedjenog limunova soka
  •   80 gr secera
  •  Fil: 2.5 kesice zelatina u prahu
  •   350 gr pirea od jagoda ( izmiksane jagode )
  •   5 zumanaca
  •   350 gr mleka
  •   150 gr secera
  •   400 ml slatkog vrhnja/slatka pavlaka
  •  Ogledalo: 400 gr jagoda
  •   1 zlicica limunova soka
  •   2 zlice vode
  •   1 zlica zelatina u prahu
  •   175 ml vode
  •   150 gr secera
  •   malo crvene jestive boje

Priprema

  1. 1
    Ukopcati pecnicu da se zagreje na 230 stepeni.
  2. 2
    Pleh premazati uljem i posuti brasnom ( pleh dimenzije 28 x 43 cm ).
     Okrugli kalup promera 25 cm nauljiti stranice kalupa.
  3. 3
    Prvo pripremamo korice tako sto ce mo izmiksati zajedno elektricnim mikserom 3 zumanjka, 3 cela jaja, secer i vaniliju secer u kremastu i svetlu kremu.
  4. 4
    U zasebnoj posudi izmiksati 3 bjelanka sa 2 zlice secera u cvrst sneg.
  5. 5
    U smesu od celih jaja umuksamo lagano prosejano brasno i na kraju pazljivo umesamo cvrsti sneg od bjelanka.
  6. 6
    Pripremlenu smesu za biskvit izlijemo u vec pripremljeni pleh dimenzije 28 x 43 cm ili slicno te stavimo peci  7 - 10 minuta. Korica treba ostati svetla
  7. 7
    Pecenu koru istresti na radnu povrsinu pa isecite 2 kruga velicine 21 cm.
  8. 8
    Za sirup za korice: Skuvati sirup od secera vode i limuna.
  9. 9
    Za kremu od jagoda: Jagode izmiksajte stapnim mikserom i procedite kroz krupniju cediljku.
  10. 10
    U dobijeni pire od jagoda umesajte zelatin te ostavite da nabubri a u medju vremenu stavite mleko da se zagreje do tacke vrenja a zatim umutite zumanca sa secerom u svetlu i gustu masu.
  11. 11
    Kada zumnjka sa secerom postanu gusta i svetla dodajte im malo vruceg mleka, te ih pretresite u posudu sa vrelim mlekom pa kuvajte na slabijoj temperaturi uz kostatno mesanje.
  12. 12
    U jos vrucu kremu dodajte smesu od jagoda i zelatine te dobro izmiksajte da se zelatina istopi i sjedini. Stavite posudu u sudoperu u kojoj ste nalili hladne vode, da bi se sto pre ohladila.
  13. 13
    Kada krema pocne da se steze dodajte joj ulupanu slatku pavlaku.
  14. 14
    Za crveno ogledalo: jagode pomesajte sa secerom i vodom i kuvajte na laganoj vatri oko 10 min. Ohladite i procedite kroz gazu ali ne pritiskajte da vam se sirup nebi zamutijo.
  15. 15
    Zelatin namocite vodom i limunovim sokom da nabubri oko 5 minuta.
  16. 16
    Nabubrelu zelatinu dodajte procedjenom soku od jagoda i kratko na tihoj vatri prokuvajte tek toliko da se zelatina otopi.
    Ostavite da se ohladi do gustine meda.
  17. 17
    Na dno okruglog kalupa dimenzije 25 cm stavimo parce kartona oblezenog alu-folijom. Stavimo prvi krug biskvita na sredini kalupa te poprskamo sirupom i nanesemo polovinu kreme, pokrijemo drugim krugom biskvita pa takodje poprskamo sa sirupom pa ostatak kreme. Ostavite u frizider da se dobro stegne a najbolje preko noci.
  18. 18
    Kada se torta dobro ohladila izvadite je iz frizidera a zatim prelijte crvenim prelivom. Vratite tortu ponovo u frizider da se stegne ogledalo.
  19. 19
    Pre nego sto posluzite kalup obmotajte peskirom koji ste drzali u toploj vodi.
  20. 20
    Odrezite vrh torte polako nozem i otvorite prsten kalupa.
  21. 21
    Prsten kalupa pazljivo uklonite i prebacite tortu pazljivo na tanjir za posluzivanje i uzivajte.

      Oreo cheesecake sa belom cokoladom i limete


Sastojci

  •  Podloga: 2 pakle oreo keks ( izmrviti/samleti )
  •   40 gr rastopljena putera
  •  krem: 300 gr bele cokolade ( rastopiti )
  •   250 gr mascarponea
  •   200 gr cremefraiche
  •   150 ml slatkog vrhnja
  •   4 zumanjka
  •   2 lime ( sok ca 100 ml )
  •   3 zlice secera u prahu
  •  Lime glazura: 100 ml lime sok
  •   100 gr secra
  •   1.5 list zelatine

Priprema

  1. 1
    Pripremiti i izvagati sastojke za cheesecake.
  2. 2
    Svi sastojci sobne temerature.
  3. 3
    Puter rastipiti.
  4. 4
    kekse izmrviti/samleti te pomesati sa rastopljenim puterom. Utisnuti u dno kalupa ( 24 cm ). Ostaviti u frizider dok pripremamo fil.
  5. 5
    Belu cokola rastopiti. Prohladiti
  6. 6
    Zumanjka sa secerom u prahu kuvati na pari. Prohladiti
  7. 7
    Slatko vrhnje izmiksati u cvrst slag.
  8. 8
    Izmiksati zajedno sobne temperature mascarponea, cremefraiche, umiksati zumanjka, rastopljenu belu cokoladu sok od lime i na kraju umesati slag od slatkog vrhnja. Istresti na podlogu od keksa, poravnati. Ostaviti u frizider na nekoliko sati a najbolje preko noci.
  9. 9
    Umociti zelatinu u hladnu vodu na 5 min.
  10. 10
    zagrevati sok od lime i secera. kada se secer rastopijo dodati ocedjenu zelatinu. rastopiti i prohladiti. Preliti na kremu i vratiti ponovo u frizider da se zelira. Dodati po ukusu malo zelene jestive farbe.

       Fantazija Cheesecake sa lemon curd


Sastojci

  •  Podloga: 275 gr integralna keksa ( digestive )
  •   85 gr putera/margarina ( rastopiti )
  •  Krema: 900 gr philadelphia
  •   250 gr creme fraiche ( moze i kisela pavlaka/vrhnje)
  •   250 gr secera
  •   3 zlice brasna
  •   3 jaja
  •   1 zumanjak
  •   1 zlica vanilije ekstrakt
  •  lemon curd: 3 zumanjka
  •   200 gr secera
  •   sok od 2 procedjena limuna ( 100 ml )
  •   korica od jednog limuna
  •   60 gr putera/margarina
  •  I jos: 200 ml slatkog vrhnja

Priprema

  1. 1
    Izvagati sve potrebne sastojke za cheesecake.
  2. 2
    Pripremiti okrugli kalup za torte ( 24 cm ), nauljiti malo podlogu i stranice kalupa ( prsten kalupa koji se skida ).
  3. 3
    Ukopcati pecnicu da se zagreje na 180 stupnjeva.
  4. 4
    Samleti kekse i rastopiti puter. Pomesati zajedno samlevene kekse i rastopljeni puter.
  5. 5
    Mrvicastu masu od keksa i puetera utisnuti u dno kalupa i stranice kalupa. Staviti u zagrejanu pecnicu na 180 stupnjeva i peci podlogu 9 minuta. Ostaviti sa strane da se prohladi.
  6. 6
    Pojacati pecnicu na 230 stupnjeva da se zagreje.
  7. 7
    Izmiksati krem sir i creme fraiche. Dodati jaja, , zumanjak,brasno, secer, vanilije ekstrakt. Izmiksati tek toliko da se poveze. Smesu istresti na podlogu od keksa, poravnati i peci 10 minuta na 230 stupnjeva. Smanjiti teperaturu na 110 i peci jos 30 minuta. Iskopcati pecnicu i ostaviti vrata od pecnice malo otvorena i neka cheesecake bude u pecnici 2 sata.
  8. 8
    Ostaviti cheesecake na hladno da se stisne.
  9. 9
    Za lemon curd zumanjke, secer, sok od svezeg procedjenog limuna kuvati dok se ne zgusne na slabijoj temperaturi. Kada se zgusne ukloniti sa ringle i odma umiksati puter. Procedeti kroz sitnu cediljku. Prohladiti.
  10. 10
    Ohladjeni cheesecake izvaditi iz frizidera. Premazati sa lemon curd i dekorisasti slagom od slatke pavlake.
  11. 11
    Izmiksati slatko vrhnje u cvrst slag.

   Vocna kremasta torta od jagoda


Sastojci

  •  Podloga: 200 gr digestive keksa
  •   50 gr putera plus 50 m ( procedjena narandza )
  •  Fil 1 : 300 gr jagoda ( izmiksati )
  •   200 gr krem sir ( maskarponea - philadelphia )
  •   300 ml slatkog vrhnja ( izmiksat u slag )
  •   100 gr naseckani svezi jagoda
  •   3 zlicice vanilije secera
  •   1 zlica soka od limuna
  •   4 lista zelatine
  •   150 gr secera
  •  Krem 2 : 300 ml slatkog vrhnja
  •   3 vrecice Slag Hit
  •  Krem 3: 200 ml slatkog vrhnja
  •   2 vrecice slag krema okus vanilije ( par kapi jestive rozne boj )

Priprema

  1. 1
    Izvagati sve potrebne sastojke koji su nam potrebni za pripremu torte.
  2. 2
    Pripremiti okrugli kalup za torte ( 24 cm ).
  3. 3
    Samleti kekse i rastopiti puter.
  4. 4
    Pomesati samlevene kekse sa rastopljenim puterom i 50 ml sok od procedzene narandze, te utisnuti u dno kalupa. Ostaviti na hladno dok pripremamo fil od jagoda.
  5. 5
    U hladnu vodu umociti zelatin da omeksa ( 5 min ).
  6. 6
    Omeksali zelatin ocjediti i rastopiti u soku od limuna.
  7. 7
    Izmiksati odmrznute jagode ( 300 gr ) sa secerom u glatku masu.
  8. 8
    izmiksati sir ( sobne teperature ) sa vanil secerom, dodati izmiksane jagode,Rastopljen zelatin, umesati slatko vrhnje ( izmiksano u slag ) i na kraju umesati sveze iseckane jagode. Polako sjediniti i istresti na podlogu od kesa. Ostaviti u zamrzivac na 2 sata ili u frizider na nekoliko sati.
  9. 9
    Za fil 1 staviti u posudu za mikser slatko vrhnje i slag ( prah ) a potom izmiksati u gusti krem. Krem premazati preko fila od jagoda.
  10. 10
    Za fil 2 staviti u posudu slatko vrhnje i slag ( prah ), dodati par kapi jestive vocne boje od jagoda. Izmiksati u gust krem. Premazati preko bele kreme.
  11. 11
    Tortu ostaviti na hladno nekoliko sati.
  12. 12
    Tortu dekorisati svezim jagodama

Cheesecake sa malinama i belom cokoladom


Sastojci

  •  Podloga: 200 gr integralnog keksa sa maslacem ( digestive )
  •   50 putera ( rastopiti )
  •  Fil: 400 gr krem sir ( maskarponea, philadelphia )
  •   200 ml slatkog vrhnja ( izmiksati u slag )
  •   200 gr bele cokolade ( rastopiti )
  •   150 gr smrznuti malina ( odmrznuti )
  •   100 gr secera
  •   6 zlica soka ( od ocedjeni smrznuti malina )
  •   2 lista zelatina
  •   150 gr svezi malina

Priprema

  1. 1
    Pripremiti okrugli kalup za torte ( 20 cm )
  2. 2
    Izvagati sve sastojke koji su nam potrebni za pripremu cheesecake.
  3. 3
    Rastopiti maslac na pari.
  4. 4
    Rastipiti belu cokoladu na pari.
  5. 5
    Umociti zelatinu u hladnu vodu da omeksa ( 5-10 min ).
  6. 6
    Izmiksati slatko vrhnje u slag i ostavoiti sa strane.
  7. 7
    Samleti kekse i potom ih pomesati sa rastopljenim puterom. Utisnuti u dno kalupa. Ostaviti sa strane.
  8. 8
    6 zlica soka od malina zagrevati tek toliko da istopimo zelatinu. Ukloniti sa vatre i dodati ocedjenu zelatinu. Promesati da se zelatina rastopi u soku. Ukloniti sa strane.
  9. 9
    Krem sir sobne temperature i secer izmiksati tek toliko da se poveze. Umiksati odmrznute maline ( 150 gr ), rastopljeni zelatin, rastopljenu cokoladu i na kraju umesati slag od saltkog vrhnja.
  10. 10
    Dobiveni krem istresti na podlogu od keksa. Poravnati. Ostaviti u zamrzivac na 2 sata.
  11. 11
    Izvaditi iz zamrzivaca posle 2 sata. Posle cuvati u frizideru. Ko nema zamrzivac moze i u hladnajk/frizider da se ohladi na nekoliko sati.
  12. 12
    Cheesecake dekorisati svezim malinama.

Cheesecake s malinama i belom cokoladom


Sastojci

  •  Podloga: 300 gr digestive keksa
  •   150 gr neslanog putera
  •  Krema: 600 gr philadephia krem sir
  •   250 ml/250 gr svjezeg sira ( Quark ili slicno )
  •   90 gr secera
  •   50 gr kukuruzni skrob/gustin
  •   2 zlicice vanilije
  •   200 ukusne bele cokolade
  •   3 jaja
  •   100 ml slatkog vrhnja za slag
  •   75 gr svezi malina za fil
  •   150 gr malina za dekoraciju

Priprema

  1. 1
    Ukopcati pecnicu na 175 stupnjeva.
  2. 2
    Pripremiti kalup za torte 23 cm.
  3. 3
    U medju vremenu dok se pecnica zagrejava rastopiti maslaca.
  4. 4
    kekse samleti u multipraktiku ili kekse stavite u vrecicu pa predjite par puta flasom.
  5. 5
    Sjediniti samlevene kekse i rastopljeni maslac i utisnuti u dno kalupa.
  6. 6
    Podlogu od keksa staviti u prethodno zagrejanu pecnicu da se pece 8 do 10 minuta.
  7. 7
    Posle 8 minuta izvaditi podlogu od keksa pa ostaviti sa strane da se prohladi.
  8. 8
    Rastopiti belu cokoladu na pari.
  9. 9
    Obadve vrste sira pomesati i izmiksati u krem.
  10. 10
    Pomesati kukuruznu skrob, vaniliju secer i secer.
  11. 11
    U kremu od sira umiksati zumanjke, jedno po jedno, slatko vrhnje,rastopljenu belu cokoladu, suve sastojke, sve dobro sjediniti i na kraju sneg od bjeljanka promesati polako da sneg ne padne i umesat polako u fil 75 gr svezi malina ( ili poredjati od gore kada kremu izlijete u kalup sa podlogom od keksa ), sjediniti.
  12. 12
    Kremu izliti u kalup sa podlogom od kesa i staviti da se pece 40 min u prethodnoj zagrejanoj pecnici na 200 stupnjeva.
  13. 13
    Posle 40 min cheesecake, pazljivo izvaditi iz pecnice i ostaviti da se prohladi na sobnoj temperaturi a zatim na hladjenje u frizider na nekoliko sati ili preko noci.
  14. 14
    Ohladjeni cheesecake dekorisati svezim malinama i umakom od malina i visnje.

Cheesecake sa limunom


Sastojci

  •   Za podlogu:
  •   12 komada digestiv kesak ( moze i drugi) ( ca 190 gr)
  •   5 do 6 zlica rastopljenog maslaca
  •   1/2 zlica cimeta
  •   Za fila:
  •   500 gr philadelphia ( moze i drugi kremni sir )
  •   1 dl milerama ( 100 ml/100 gr ) ( kisela pavlaka/vrhnje )
  •   50 ml ocedjenog soka od limuna
  •   150 gr secera
  •   1 zlicica vanilije secera
  •   4 cela jaja
  •   Glazura:
  •   2 dl ( 100 ml/100 gr ) milerama
  •   2 zlice secera u prahu

Priprema

  1. 1
    Ukopcati pecnicu na 175 stupnjeva.
  2. 2
    Oblozite dno kalupa papirom za pecenje ( kalup 24 cm ).
  3. 3
    Ukopcati pecnicu da se zagreje na 180 stupnjeva.
  4. 4
    U medjuvremenu pripremite podlogu od keksa tako sto cete kekse samleti u multipraktiku ili kekse stavite u vrecicu pa predjite par puta flasom preko keksa) pomesajte sa otopljenim maslacem i cimetom te utisnite u dno kalupa za torte ( kalup 24 cm ).
  5. 5
    Staviti kalup u zagrejanu pecnicu na 180 stupnjeva i peci podlogu od keksa ca. 7 do 10 minuta te izvaditi da se malo prohladi.
  6. 6
    Pecnicu ne iskopcavati nego smanjiti na 140 do 150 stupnjeva.
  7. 7
    Za kremu izmiksati kremasto sir i mileram. Dodati sve ostale sastojke za kremu te dobro izmiksati u kremastu strukturu i polagano izliti u kalup u kojom su keksi i peci u zagrejanoj pecnici na 140/150 stupnjeva ca. 30 - 40 minuta.
  8. 8
    Torta kada je pecena prepozna cete kada je sredina v socna i nece povrsina torte porumeneti a kajevi torte pice cvrsci na dodir.
  9. 9
    Netreba duze peci i ako vam se cini da nije pecena radi srdine jer to je sto trazimo a prilikom hladjenj torta ce se stisnuti i struktura ce biti kremsat.
  10. 10
    Ovo je mozda najtezi korak u pripremi ove torte, jer nakon pecenja tortu morate pustiti da se dobro ohladi.
  11. 11
    Ohladjenoj torti ostraniti prsten kalupa a zatim premazati sa glazurom koju smo prethodno pripremili tako sto smo sjedinili mileram i secer u prahu.

             Najbolja Cokoladna torta


Sastojci

  •   473 gr tamne cokolade (60%kakaa ili vise)
  •   80 gr kvalitetnog kakaa
  •   177 gr maslaca
  •   5 jaja
  •   230 - 240 gr tamnog secera
  •   1 zlicica mlevene kafe
  •   1 zlica glatkog brasna
  •   Za glazura:
  •   100 gr tamne cokolade preko 60 %
  •   50 gr bele cokolade

Priprema

  1. Pripremiti i odmeriti sve potrebne sastojke.
  2. 2
    Ukopcati pecnicu na 175 stupnjeva.
  3. 3
    Pripremite kalup za torte ( 20 -22 cm ) pa obloziti dno papirom za pecenje a stjenke/stranice premazati maslacem.
  4. 4
    Na pari ili laganoj vatri rastopiti zajedno maslac i cokoladu uz konstantno mesanje a kada se dobije jednolicna smesa, umesajte kaka u prahu i mlevenu kavu. Sjediniti smesu i ukoloniti sa vatre.
  5. 5
    U medju vremenu u drugoj posudi pjenacom pomesajte jaja, secer i glatko brasno. Kada ste dobili pjenastu smesu, ulijte je u malo ohladjenu smesu od tamne cokolade i sjedinite pjenacom.
  6. 6
    Dobijenu smesu istresite u vec pripremljen okrugli kalup za torte.
  7. 7
    Pecite u pecnici odprilike 45 minuta na 175 stupnjeva.
  8. 8
    Kada je kolac pecen trebao bi biti veoma socan iznutra.
  9. 9
    Malo prohladjen kolac po vrhu u jednakom sloju premazati rastopljenom tamnom cokoladom. Napravite fisek od papira ( mozete se posluziti i zlicicom ), odsecite vrh da napravite mali otvor, sipajte istopljenu belu cokoladu, istiskujte je u tankom mlazu praveci koncentricne krugove.
  10. 10
    Posluzite se duzim drvenim stapicem ( koristite nezasiljeni deo) i " crtajte zrake " polazeci jednom od centra ka spoljnoj ivici a drugi put od spoljne ivice ka centru.

Нема коментара:

Постави коментар