Sfogliatelle
-
450 g
glatkog brašna
-
2oo ml
vode
-
10 g
soli
-
1o g
meda
-
150 g
masti
-
PUNJENJE
-
200 ml
mlijeka
-
65 g
griza
-
200 g
ricotte
-
100g
šećera u prahu
-
1 kom
jaje
-
kandirana korica naranče ili ribana kora naranče
-
1
žlićica cimeta
- 450 g glatkog brašna
- 2oo ml vode
- 10 g soli
- 1o g meda
- 150 g masti
- PUNJENJE
- 200 ml mlijeka
- 65 g griza
- 200 g ricotte
- 100g šećera u prahu
- 1 kom jaje
- kandirana korica naranče ili ribana kora naranče
- 1 žlićica cimeta
PUNJENJE II
PUNJENJE III
vanilija krema
PUNJENJEIV
milerama
-
1 1
1. Od brašna ,soli i meda otopljenog u vodi zamijesite tijesto.Premazati ga sa otopljenom mašću.Ostaviti u frižider 2 h.
Zatim šta je tanje moguće razaljajte prvi list otprilike 15 x 30(za
ovo je idealno imati stroj za tjesteninu) ja sam valjala ručno 1 mm
debljine,premažite ga s otopljenom mašću i čvrsto ga
zarolajte.Razvaljajte drugi list, premažite s otopljenom masću i prvu
rolicu stavite na početak drugog lista i sad ih zajedno zarolajte, zatim
razvaljajte treći list premažite s mašću, pa sad rolu stavite na
početak trećeg lista i zarolajte, pa četvrti list i tako svih 6 listova.
4.Zamotajte u krpu ili prozirnu foliju i ostavite u frižideru
najmanje 2 sata.Nakon toga tijesto (rolicu)rezati na ploške debljine 1
cm.Koristeći palčeve umočene u ostatak otopljene masti , pritisnite
središte ploškice i modelirajte čunj.Ispunite nadjevom, lagano
pritisnite da se spoji, premažite mašću pecite 15 - 20 min na 180°C
Punjenje
U mlijeku skuhati griz i ohladiti.
Ricottu,šećer, jaja, cimet koricu naranče izmiješati, dodati ohlađeni griz .
-
1 1
1. Od brašna ,soli i meda otopljenog u vodi zamijesite tijesto.Premazati ga sa otopljenom mašću.Ostaviti u frižider 2 h.Zatim šta je tanje moguće razaljajte prvi list otprilike 15 x 30(za ovo je idealno imati stroj za tjesteninu) ja sam valjala ručno 1 mm debljine,premažite ga s otopljenom mašću i čvrsto ga zarolajte.Razvaljajte drugi list, premažite s otopljenom masću i prvu rolicu stavite na početak drugog lista i sad ih zajedno zarolajte, zatim razvaljajte treći list premažite s mašću, pa sad rolu stavite na početak trećeg lista i zarolajte, pa četvrti list i tako svih 6 listova.
4.Zamotajte u krpu ili prozirnu foliju i ostavite u frižideru najmanje 2 sata.Nakon toga tijesto (rolicu)rezati na ploške debljine 1 cm.Koristeći palčeve umočene u ostatak otopljene masti , pritisnite središte ploškice i modelirajte čunj.Ispunite nadjevom, lagano pritisnite da se spoji, premažite mašću pecite 15 - 20 min na 180°C
Punjenje
U mlijeku skuhati griz i ohladiti.
Ricottu,šećer, jaja, cimet koricu naranče izmiješati, dodati ohlađeni griz .
ja sam se poslužila sa slikama s ovg bloga, pa ako nisam bila dovoljno jasna , možda će ovo bit od pomoći.
Evo još malo pomoći
ja sam se poslužila sa slikama s ovg bloga, pa ako nisam bila dovoljno jasna , možda će ovo bit od pomoći.
Evo još malo pomoći
Evo još malo pomoći
Нема коментара:
Постави коментар