Kruškovac
Mekane Kifle iz Pekare
-
-
-
-
Oblikovane loptice redjate na lagano
pobrasnjenoj radnoj povrsini. Nauljite svaku lopticu. Prekrijte
prozirnom folijom ili najlomskom vrecom. Neka stoji 10 - 15 minuta.
Testo trebalo bi biti mekse nego sto ste ga umesili, ako nije, nek jos
malo ostoji.
-
5
-
-
-
-
Kada umotate kiflu redjajte na podmazna
pleh. Mozete umotanu kiflu gornji deo umociti u susam, donji deo de je
kraj okrenite na dno tepsije. Ili bez susama koje ce biti sa salc (
slani preljev, gustine jogurta ).
-
10
Umotane kifle poprskajte sa toplom vodom,
a potom stavite u pecnicu koju ste prethodno zagrejali na 50 - 70
stupnjeva na 15 - 30 minuta, ovisno od toplote rerne.
-
11
Posle 15 - 30 minuta izvaditi i ostaviti
sa strane. Rernu podesiti na 220 stupnjeva. Posle 5 - 10 min vratiti
kifle u pecnicu i peci 10 minuta ili dok ne narastu i poprime blagu
zlatnu boju. Izvaditi iz pecnice, pa preliti preljevom ( pomesati
brasno, sol i vodu , da bude konsistens gustog jogurta ). Vratiti u
pecnicu na par nibuta. Izvaditi iz pecnice i premazati uljem svaku
kiflu.
- Oblikovane loptice redjate na lagano pobrasnjenoj radnoj povrsini. Nauljite svaku lopticu. Prekrijte prozirnom folijom ili najlomskom vrecom. Neka stoji 10 - 15 minuta. Testo trebalo bi biti mekse nego sto ste ga umesili, ako nije, nek jos malo ostoji.
- 5
- Kada umotate kiflu redjajte na podmazna pleh. Mozete umotanu kiflu gornji deo umociti u susam, donji deo de je kraj okrenite na dno tepsije. Ili bez susama koje ce biti sa salc ( slani preljev, gustine jogurta ).
-
10
Umotane kifle poprskajte sa toplom vodom, a potom stavite u pecnicu koju ste prethodno zagrejali na 50 - 70 stupnjeva na 15 - 30 minuta, ovisno od toplote rerne.
-
11
Posle 15 - 30 minuta izvaditi i ostaviti sa strane. Rernu podesiti na 220 stupnjeva. Posle 5 - 10 min vratiti kifle u pecnicu i peci 10 minuta ili dok ne narastu i poprime blagu zlatnu boju. Izvaditi iz pecnice, pa preliti preljevom ( pomesati brasno, sol i vodu , da bude konsistens gustog jogurta ). Vratiti u pecnicu na par nibuta. Izvaditi iz pecnice i premazati uljem svaku kiflu.
Tursko pecivo sa krumpirom i feta sirom
Sastojci
- 350 g brašma
- 1 žličica instant kvasca
- 1 žličica šećera
- 240 ml toplog mlijeka
- 1/2 žličice soli
- 1 kom krompir (srednje veličine )skuhan i pasiran
- 1oo g feta sira
- maslinovo ulje za premazivanje (može i bjelanjak pomješan sa malo vode)
- za posipanje sjemenke sezama...ćurekota...suncokreta
Priprema
-
1
U dublju posudu stavite brašno, napravite udubinu u sredini , stavite kvas,žličicu šećera,ulijte toplo mlijeko.
Pokrijte krpom i ostavite da odstoji oko sat vremena.
Nakon toga dodajte sve sastojke, osim sira. Mijesite dok ne dobijete glatko mekano tijesto.
Pustite da odstoji 30 minuta, a zatim dodajte smrvljeni sir.
Kad ste umijesili sir,ostavite tijesto da raste cca 1.5-2 sata zatim tijesto podijelite na 10 kuglica, svaku kuglicu malo oblikujte, posložite u škrovadu obloženu papirom za pečenje, premažite uljem ili bjelanjkom,pospite sjemenkama i pecite u zagrijanoj pećnici 20-ak min na 190° dok ne dobiju lipu boju.
Нема коментара:
Постави коментар