Internacional torta
Sastojci
Priprema
-
1
Kore x3
Umutiti 5 belanaca sa 5 kasika secera.Dodati 1 kasiku ulja.Kada je umuceno dodati sest kasika oraha i jednu kasiku brasna.
Ispeci korice u kalup 28 na 180 stepeni.tako ispeci jos dve korice.
-
2
Fil:
Umuti 15 zumanaca sa 10 kasika secera i 12 kasika brasna.Dodati 1l mleka i skuvati krem.Kada se krem ohladi dodati puter koi ste predhodno umutili sa secerom u prah,i na kraj dodati umucen slag.(umuti prema uputstvu sa kesice).
Fil podeliti na 3 dela.
U prvi deo dodati 100gr kokosa,u drugi deo 100gr istopljene cokolade,a u treci deo seckane orahe.
-
3
Slaganje torte:
Svaku koru premazati sa po 100gr cokolade.
Slagati kora,fil sa kokosom,kora,fil sa cokoladom,kora ,fil sa orasima.
Tortu ukrasiti po zelji.
Sarena torta....
Sastojci
- Biskvit: 12 bjelanjaca
- 15 zlica secera
- 3 zlice brasna
- 100gr. kokosa
- 100gr. mljevenih orasa
- 50gr. rendane cokolade
- Fill: 1L mlijeka
- 12 zumanjaca
- 10 zlica brasna
- 200gr. secera
- 500gr.putera
- 100gr.kuhinjske cokolade
- 100gr.isprezenih i isjeckanih orasa
- rum po zelji...
Priprema
-
1
Ukljucite pecnicu na 190C.
1 BISKVIT:Umutiti 4 bjelanjka sa 5 zlica secera.Dodati 1 zlicu brasna i nastavite da miksate.Zatim dodati 100gr. kokosa.Uzmite spatulu i sa spatulom umijesajte kokos.Dobro pomastite i pobrasnite kalup za pecenje ili oblozite kalup sa papirom za pecenje.Stavite peci 10-15 min.
-
2
2 BISKVIT:Umutite 4 bjelanjca sa 5 zlica secera.U to dodajte 1 zlicu brasna.Sa spatulom umijesajte 100gr. mljevenih orasa.Stavite peci 10-15 min.
-
3
3 BISKVIT:Umutite 4 bjelanjca sa 5 zlica secera.U to dodajte 1 zlicu brasna.Sa spatulom umijesajte 50gr. rendane cokolade.Stavite peci 10-15 min.
-
4
FILL:Od 1 L. mlijeka oduzmite 150 ml.
12 zumanjaca izmijesajte sa 15 zlica brasna i 150 ml.mljeka.
850ml. mljeka i 200 gr.secera stavite da prokuha.
U prokuhalo mlijeko sipajte smjesu zumanjaca.
Mutite dok se smjesa ne zgusne.Skinuti sa peci i ostavite da se ohladi.
U ohladen fill dodajte 500gr.putera.
-
5
Podijelite fill na 3.
1 FILL: dodajte 100gr.istopljene kuhinjske cokolade.
2 FILL:dodajte 100gr.preprzenih i isjeckanih orasa.
3 FILL:ostaje isti.
-
6
REDANJE:
Kokos biskvit-cokoladni fill
Cokoladni biskvit-orasasti fill
Obicni bikvit-obicni fill
NAJDRAŽA ČOKOLADNA TORTA
Sastojci
- Testo :
- 6 jaja
- 6 kašika šećera
- 2 kašike ulja
- 3 kašike vode
- 2 kašike čokolade u prahu
- 6 kašika hlebnih mrvica
- Fil :
- 2 jaja
- 150 g šećera u prahu
- 50 g čokolade
- 150 g maslaca
- 200 ml slatke pavlake
Priprema
-
1
Umutiti belanca u čvrstu penu, dodati šećer i sve zajedno dobro umutiti mikserom.
-
2
Dodati žumanca, ulje i vodu i sve mutiti na najslabiju brzinu.
Dodati čokoladu u prahu i mrvice i lagano umutiti da se sve sjedini.
-
3
Pleh veličine 25 x 30 cm obložiti pek papirom, usuti smesu i peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni .
Torta je pečena kada se lagano odvoji od bočnih ivica pleha.
-
4
Izručiti tortu i ostaviti je da se dobro ohladi. Preseći je celom dužinom na dva jednaka dela a onda svaki još kroz sredinu raseći da dobijete 4 jednaka dela.
-
5
Na pari skuvati jaja sa šećerom do potrebne gustine.
Skloniti sa ringle, dodati čokoladu i ostaviti ga da se prohladi.
Na kraju dodati penasto umućen maslac .
Posebno umutiti pavlaku u čvrst šlag i sve dodati u fil. Lagano promešati da se sjedini i filovati kore.
-
6
Tortu filom premazati sa svih strana i ukrasiti po želji.
-
7
Tortu napraviti dan ranije
Нема коментара:
Постави коментар