субота, 10. мај 2014.

torte mog detinjstva...

Internacional torta


Sastojci

Priprema

  1. 1 Presek-brzinski ;-)
    Kore x3
    Umutiti 5 belanaca sa 5 kasika secera.Dodati 1 kasiku ulja.Kada je umuceno dodati sest kasika oraha i jednu kasiku brasna.
    Ispeci korice u kalup 28 na 180 stepeni.tako ispeci jos dve korice.
  2. 2
    Fil:
    Umuti 15 zumanaca sa 10 kasika secera i 12 kasika brasna.Dodati 1l mleka i skuvati krem.Kada se krem ohladi dodati puter koi ste predhodno umutili sa secerom u prah,i na kraj dodati umucen slag.(umuti prema uputstvu sa kesice).
    Fil podeliti na 3 dela.
    U prvi deo dodati 100gr kokosa,u drugi deo 100gr istopljene cokolade,a u treci deo seckane orahe.

  3. 3
    Slaganje torte:
    Svaku koru premazati sa po 100gr cokolade.
    Slagati kora,fil sa kokosom,kora,fil sa cokoladom,kora ,fil sa orasima.
    Tortu ukrasiti po zelji.

       Sarena torta....


Sastojci

  •  Biskvit: 12 bjelanjaca
  •   15 zlica secera
  •   3 zlice brasna
  •   100gr. kokosa
  •   100gr. mljevenih orasa
  •   50gr. rendane cokolade
  •  Fill: 1L mlijeka
  •   12 zumanjaca
  •   10 zlica brasna
  •   200gr. secera
  •   500gr.putera
  •   100gr.kuhinjske cokolade
  •   100gr.isprezenih i isjeckanih orasa
  •   rum po zelji...

Priprema

  1. 1
    Ukljucite pecnicu na 190C.
    1 BISKVIT:Umutiti 4 bjelanjka sa 5 zlica secera.Dodati 1 zlicu brasna i nastavite da miksate.Zatim dodati 100gr. kokosa.Uzmite spatulu i sa spatulom umijesajte kokos.Dobro pomastite i  pobrasnite kalup za pecenje ili oblozite kalup sa papirom za pecenje.Stavite peci 10-15 min.
  2. 2
    2 BISKVIT:Umutite 4 bjelanjca sa 5 zlica secera.U to dodajte 1 zlicu brasna.Sa spatulom umijesajte 100gr. mljevenih orasa.Stavite peci 10-15 min.
  3. 3
    3 BISKVIT:Umutite 4 bjelanjca sa 5 zlica secera.U to dodajte 1 zlicu brasna.Sa spatulom umijesajte 50gr. rendane cokolade.Stavite peci 10-15 min.
  4. 4
    FILL:Od 1 L. mlijeka oduzmite 150 ml.
    12 zumanjaca izmijesajte sa 15 zlica brasna i 150 ml.mljeka.
    850ml. mljeka i 200 gr.secera stavite da prokuha.
    U prokuhalo mlijeko sipajte smjesu zumanjaca.
    Mutite dok se smjesa ne zgusne.Skinuti sa peci i ostavite da se ohladi.
    U ohladen fill dodajte 500gr.putera.
  5. 5
    Podijelite fill na 3.
    1 FILL: dodajte 100gr.istopljene kuhinjske cokolade.
    2 FILL:dodajte 100gr.preprzenih i isjeckanih orasa.
    3 FILL:ostaje isti.
  6. 6
    REDANJE:
    Kokos biskvit-cokoladni fill
    Cokoladni biskvit-orasasti fill
    Obicni bikvit-obicni fill

      NAJDRAŽA ČOKOLADNA TORTA


Sastojci

Priprema

  1. 1
    Umutiti belanca u čvrstu penu, dodati šećer i sve zajedno dobro umutiti mikserom.
  2. 2
    Dodati žumanca, ulje i vodu i sve mutiti na najslabiju brzinu.
    Dodati čokoladu u prahu i mrvice i lagano umutiti da se sve sjedini.
  3. 3
    Pleh veličine 25 x 30 cm obložiti pek papirom, usuti smesu i peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni .
    Torta je pečena kada se lagano odvoji od bočnih ivica pleha.
  4. 4
    Izručiti tortu i ostaviti je da se dobro ohladi. Preseći je celom dužinom na dva jednaka dela a onda svaki još kroz sredinu raseći da dobijete 4 jednaka dela.
  5. 5
    Na pari skuvati jaja sa šećerom do potrebne gustine.
    Skloniti sa ringle, dodati čokoladu i ostaviti ga da se prohladi.
    Na kraju dodati penasto umućen maslac .
    Posebno umutiti pavlaku u čvrst šlag i sve dodati u fil. Lagano promešati da se sjedini i filovati kore.
  6. 6 HVALA SVIMA NA DIVNIM ČESTITKAMA, POSLUŽITE SE :)
    Tortu filom premazati sa svih strana i ukrasiti po želji.
  7. 7
    Tortu napraviti dan ranije 

Нема коментара:

Постави коментар