субота, 31. мај 2014.

Sito torta

           Sito torta


Sastojci

Priprema

  1. 1
    Žumanjke pjenasto izradite sa šećerom, dodajte  vrelu vodu i ulje i na kraju brašno pomiješano s praškom za pecivo i kakaom.
  2. 2
    Od bjelanjaka izradi te čvrsti snijeg i lagano kuhačom umiješajte  u smjesu od žumanjaka i brašna. Pecite u širokom kockastom plehu.
  3. 3 Priprema sito torte
    Sito (u mom slučaju ovo metalno cjedilo za tijesto) stavite  u neku prikladnu posudu - da se može iscijediti suvišni sok iz voća.
  4. 4 Priprema sito torte
    Sito obložite kolutovima ananasa, u praznine ugurajte jagode, naranče ili voće po izboru.
  5. 5
    Želatinu namočite prema uputi na vrećici.
  6. 6
    Jogurt  pomiješajte sa šećerom i sokom od limuna, zagrijte na laganoj vatri da se šećer otopi i zatim umiješajte pripremljenu želatinu (pazite da ne zakipi). Ostavite da se ohladi.
  7. 7
    Od pečenog biskvita izrežite krug promjera vašeg sita, a ostatak biskvita narežite na kockice i poškropite sokom koji vam je ostao od kompota. Dodajte ostatak ananasa (ako vam je ostalo), jagode i naranče narezane na kockice.
  8. 8
    Od vrhnja istucite čvrsti šlag i zatim dodajte ohlađenu smjesu jogurta i želatine. Dobro izmješajte i zatim u to dodajte pripremjljeni biskvit s voćem.
  9. 9 Priprema sito torte
    Sve zajedno dobro promiješajte da se poveže i istresite u sito na pripremljeno voće. Poklopite biskvitnim krugom.Ostavite u hladnjaku da se dobro ohladi i stisne.
  10. 10 Priprema sito torte
    Ohlađenu tortu istresite na tanjur.
  11. 11 sito torta
    Preljev za torte pripremite prema uputi na vrećici i prelijte preko gotove torte.
  12. 12 Sito torta
    Po želji ukrasite svježim voćem, a prije samog posluživanja može i šlagom.
  13. 13 Sito torta
    I ovako izgleda u presjeku...

    Posluživanje

    Ovo su mjere za tortu veličine mog cjedila  - promjer mog cjedila je 23 cm, visina 10 cm. Biskvit sam pekla u limu veličine 28x28 cm. Ako imate veće cjedilo povećajte količinu sastojaka.
    Torta se radi brzo, jako je jednostavna za napraviti ali ukusna. U orginalnom receptu ide samo 1/2 litre vrhnja za šlag (bez jogurta), 1 instant želatina fix, a od voća uz ananas i jagoda konzerva breskvi.

Нема коментара:

Постави коментар