Zirici
Sastojci
Testo:
- 250 g. masti
- 250 g. secera u prahu
- 2 vanilin secera
- 1 prasak za pecivo
- 500 g. brasna.
Za punjenje:
- - dzem od kajsija ili sipka.
Glazura:
- 100 g. cokolade za kuvanje
- 1 dl. mleka
- 2 kasike ulja.
Za uvaljanje:
- - kokos ili mleveni orasi.
Priprema
-
1
Penasto umutite mast sa secerom u prahu u van.secerom.
Dodajte brasno,postepeno.
-
2
Zagrejte rernu na 120 C.
Pomocu 2 male kasicice formirajte "Zirice",stavljajte ih na veliki pleh(od rerne)oblozen papirom za pecenje i pecite 60 minuta.
(Ako se lepo ne formiraju popravite ih prstima).
Tako uradite i sa ostatkom testa.
Pecene ohladite.
-
3
Lepite po dva keksica sa dzemom.
-
4
Na pari otopite cokoladu,dodajte mleko,kada se sve rastopi dodajte ulje.
Dobicete finu,sjajnu,gustu glazuru(poput kreme).
-
5
Svaki spojeni "Ziric"umocite do pola u glazuru i uvaljajte umocenu stranu u kokos ili mlev.orahe.
Нема коментара:
Постави коментар