Priprema pudinga u slojevima
Promiješajte
prašak za puding sa 2 žlice šećera. Od ½ litre hladnog mlijeka oduzmite
6 žlica i dobro ih promiješajte sa smjesom pudinga i šećera.
Ostatak mlijeka skuhajte, odmaknite s vatre i dodajte mu razmućeni prašak za puding.
Puding kuhajte miješajući 1-2 minute.
Vrući puding pažljivo uspite u čaše koje ste prethodno koso položili na tvrdi oslonac kako biste dobili nakošeni sloj. Ostavite da se puding ohladi 10-15 minuta na sobnoj temperaturi i još neko vrijeme u hladnjaku. U međuvremenu, skuhajte puding druge boje za sljedeći sloj.
Kad se prvi sloj ohladio, čašu zaokrenite i pažljivo ulijte drugu vrstu pudinga kako biste dobili drugi nakošeni sloj. Ponovno pričekajte da se i drugi sloj ohladi 10-15 minuta na sobnoj temperaturi i neko vrijeme u hladnjaku. U međuvremenu, skuhajte treći puding za zadnji sloj.
Čašu postavite uspravno i kao završni sloj ulijte treću vrstu pudinga.
Nakon što se i treći sloj ohladio, najprije na sobnoj temperaturi, a kasnije u hladnjaku, prije posluživanja pudinge ukrasite nasjeckanim pistacijama, listićima badema i čokolade.
Ostatak mlijeka skuhajte, odmaknite s vatre i dodajte mu razmućeni prašak za puding.
Puding kuhajte miješajući 1-2 minute.
Vrući puding pažljivo uspite u čaše koje ste prethodno koso položili na tvrdi oslonac kako biste dobili nakošeni sloj. Ostavite da se puding ohladi 10-15 minuta na sobnoj temperaturi i još neko vrijeme u hladnjaku. U međuvremenu, skuhajte puding druge boje za sljedeći sloj.
Kad se prvi sloj ohladio, čašu zaokrenite i pažljivo ulijte drugu vrstu pudinga kako biste dobili drugi nakošeni sloj. Ponovno pričekajte da se i drugi sloj ohladi 10-15 minuta na sobnoj temperaturi i neko vrijeme u hladnjaku. U međuvremenu, skuhajte treći puding za zadnji sloj.
Čašu postavite uspravno i kao završni sloj ulijte treću vrstu pudinga.
Nakon što se i treći sloj ohladio, najprije na sobnoj temperaturi, a kasnije u hladnjaku, prije posluživanja pudinge ukrasite nasjeckanim pistacijama, listićima badema i čokolade.
Trobojni desert
Sastojci
- 1 kesica instant puding cokolada
- 1 kesica instant pudinga karamel
- 1 kesica instant puding limun
- 1,5 litar mlijeka
Priprema
-
1
Uzmite resetkicu za torte, kolace, kruh ili, ako nemate ove namjenske, izvadite resetku iz rerne. Izmedju resetkica ubacite stopu case tako da stoji nakrivljena a ipak naslonjena. Da bi bili sigurni da se nece prevrnuti, ispod case stavite urolanu kuhinjsku krpu, da sluzi kao podupirac!
-
2
U blender uspite pola litre mlijeka, istresite prah pudinga i miksajte dva minuta. Puding istresite u pripremljene case.
Isto uradite sa preostala dva ukusa pudinga.
Rashladite i uzivajte!
Нема коментара:
Постави коментар