уторак, 27. мај 2014.

lynda....

 Flekica


Sastojci

Priprema

  1. 1
    Bjelanjke izmiksajte sa soli i šećerom u čvrsti snijeg. Dodajte ostale sastojke po malo mješajući žlicom.
    U veliki protvan od pećnice stavite pek papir.
    Od smjese ostavite 4 žlice sa strane za flekice.
    Stavite bijelu smjesu na pek papir i poravnajte.
  2. 2
    U četiri žlice bijele smjese dodajte žlicu kakaa i promješajte da se izjednači.
  3. 3
    Žlicom pobacajte flekice po bijelom tijestu.
    Pecite na 170 stupnjeva oko 30-40 min. Probajte iglom da li je pečeno.
  4. 4 Za kremu jedan dio mlijeka stavite u posudu i dodajte šećer pa zagrijte dok ne zakuha a šećer se ne otopi. Žumanjke pomješajte sa brašnom i drugom polovicom mlijeka pa zakuhajte u mlijeku. U ohlađeno dodajte istučeni šlag. Želatinu namočite u 4 žlice vode pa kad nabubri zagrijte ali pazite da vam ne zakuha, dodajte ju u kremu mješajući.
    Tijesto podjelite na dva dijela.
  5. 5
    Stavite prvi dio, pa razmažite kremu te ju poklopite drugim dijelom. Dobro ohladite.

  Sunce na prozorčiću


Sastojci

Priprema

  1. 1
    Izlijte vrhnje za šlag u posudu i u njega usipajte krupicu te ostavite 20 min. da nabubri.
  2. 2
    Jaja pjenasto izmiksajte sa šećerom i vanilijom pa dodajte svježi sir, naribanu limunovu koricu, prašak za pecivo, griz te sve izmješajte.
  3. 3
    Protva ili kalup za tortu namastite, pobrašnite pa ulijte smjesu.
    Stavite peći na 170 stupnjeva oko 20 min.
  4. 4
    Nakon 20 min. protvan izvadite van i stavite polovice ili četvrtine breskvi, malo utisnite i vratite natrag u pećnicu i pecite još oko pola sata.
  5. 5
    Nakon što je pečeno, marmeladu malo zagrijte pa stavite po čajnu žličicu na svaku breskvu.

 Flekavi kolač


Sastojci

Priprema

  1. 1
    Rastopite margarin sa čokoladom i šećerom.
    Kad se ohladi dodajte jedno po jedno jaje, mlijeko i prašak za pecivo sa brašnom, te ulijte u namazan i brašnom posut protvan veličine 20x30 cm.
  2. 2
    Bjelanjak istucite, dodajte šećer i kokos.
  3. 3
    Pravite kuglice od kokosa i stavljajte ih na biskvitnu smjesu, lagano utisnite pa stavite peći na 170 stupnjeva oko pola sata.

  Krater


Sastojci

Priprema

  1. 1
    Skuhajte puding sa vanili šećerom i mlijekom i ostavite da se dobro ohladi.
  2. 2
    Za biskvit izmješajte žumanjke sa šećerom i ostalim sastojcima, te dodajte na kraju snijeg od bjelanjka pa istresite u tepsiju veličine 30x20 cm.
  3. 3
    Sa žlicom stavljajte komade ohlađenog pudinga, te stavite peći na 180 stupnjeva oko pola sata do 40 min.
  4. 4
    Kiselo vrhnje izmješajte sa šećerom te premažite pečeni kolač pa vratite još desetak min. u pećnicu.

  Tiramisu šnjite


Sastojci

Priprema

  1. 1
    Pjenasto izmješajte žumanjke sa šećerom pa dodajte izmiksani snijeg pa lagano brašno i prašak za pecivo.
  2. 2
    Stavite u tepsiju veličine 30x40 pek papir pa smjesu ravnomjerno  rasporedite.
    Pecite na 170 stupnjeva oko 15 min.
    Pečeni biskvit natopite ohlađenom skuhanom kavom.
  3. 3
    Za glazuru u rastopljeni i malo ohlađeni margarin, dodajte šećer, kakao, kiselo vrhnje i želatinu koju ste pripremili po uputama na vrećici.
    Na ohlađeni biskvit razmažite glazuru pa kad se ohladi i dobro stisne  prerežite na tri jednaka dijela.
  4. 4
    Sir protisnite kroz cjedilo da nema grudica pa dodajte šećer, izmiksani šlag i želatinu.
    Podjelite kremu na tri jednaka dijela pa svaku traku namažite kremom i poklopite. Na vrh također stavite kremu.

  Pita sa sirom


Sastojci

Priprema

  1. 1
    Brašno pomješajte sa suhim sastojcima, dodajte margarina pa izmješajte u mrvice, žumanjak i kiselo vrhnje.
    Tijesto podjelite na dva jednaka dijela pa stavite u frižider da se malo odmori.
  2. 2
    Topli pire krumpir promješajte sa maslacem pa kad se ohladi dodajte ostale sastojke, te tučeni bjelanjak na kraju. (jaja su bila domaća pa je smjesa tako žuta).
  3. 3
    Jedan dio tijesta razvaljajte (ja sam stavila u kalup veličine 24x37), pa po njemu rasporedite nadjev.
  4. 4
    Poklopite drugim dijelom tijesta te pecite na 180 stupnjeva oko 40 min. dok ne dobije laganu boju.

   Ledeni vjetar 


Sastojci

Priprema

  1. 1
    Pjenasto izmiksajte bjelanjke postepeno dodavajući šećer i ocat.
    Stavite papir u tepsiju veličine pećnice, rasporedite bjelanjke i pecite sat vremena na 150 stupnjeva.
  2. 2
    Pečenu koru izrežite na tri dijela.
  3. 3
    Za kremu uzmite mali dio mlijeka koji pomješajte sa žumanjcima i gustinom, pa kao puding zakuhajte u ostatku mlijeka i šećera.
    Vrhnje za šlag izmiksajte a želatinu napravite po uputama na vrećici.
    Kuhanu kremu postepeno dodajte u tučeni šlag te na kraju umješajte rastopljenu želatinu.
  4. 4
    Isjeckano voće dodajte u kremu ili možete zasebno posložiti po kremi.
    Nadjenite prvi list kremom i voćem, pa drugi list te poklopite trećim listom.
    Dobro ohladite.

Нема коментара:

Постави коментар