-
1
Korice: umutiti belanca, dodati šećer uz
stalno mućenje, dodati ulje i na kraju lagano ručno umešati lešnik. Ja
pečem na 200*, kalup 26cm.
-
2
Žuti fil: od 320 g šećera odvojiti 5
kašika i pomešati ga sa brašnom. Ostatak šećera umutiti sa žumancima pa
spojiti sa provrelim mlekom. Vratiti na ringlu da lagano vri. U to
polako muteći dodati brašno, pa ukuvati. Skuvano razliti na tacnu
(staklenu, porculansku,..) prekriti celofanom i ostaviti da se dobro
ohladi.
-
3
Umutiti puter pa po malo stalno muteći dodavati ohlađenu masu.
-
4
Braon fil: od 180 g šećra odvojiti 2
velike kašike pa pomešati sa brašnom. Ostatak šećera umutiti sa
žumancima pa spojiti sa provrelim mlekom. Vratiti na ringlu da lagano
provri pa polako stalno mešajući usuti brašno. Skuvati da se zgusne (ja
kuvam u keramičkoj šerpici na blagoj ringli, možete na pari, teflonskoj
šerpi,...
-
5
Kad je skuvano u vrelo na isključenoj
ringli dodati puter, čokoladu i kad se sve sjedini u homogenu masu
umešati lešnik. Masu staviti na tacnu i dobro prekriti celofanom.
Ostaviti da se dobrbro ohladi.
-
6
Koricu premazati tankim slojem žutog fila
pa uzeti deo braon fila, napraviti tanki rolatić pa ga postaviti u
krug po ivici korice. Špricom naneti krug iste debljine žutog fila,
zatim opet braon pa žuti,...Kad je složeno premazati tankim slojem žutog
fila i staviti drugu koricu.
-
7
Drugu koricu premazati tanko žutim filom
pa sada u krug prvo staviti špricom žuti fil pa staviti braon
rolatić,.....složeno tanko premazati žutim filom i staviti teću koricu.
Toru premazati žutim filom ili preliti čokoladom ili šlagom, kako
želite. Ja sam premazala žutim filom, a od gore žuti fil sa dodatkom
boje za kolače.
-
8
NAPOMENA
Kada kuvam fil u koji ide brašno, uvek u njega stavim deo šećera.
Lagano ga sipam u provrelu tečnost i nikad se ne stvore grudvice.
Postupak je jednostavniji, tako radim decenijama. Probajte.
Нема коментара:
Постави коментар