четвртак, 8. мај 2014.

cicine kiflice....i pita...

 Kuvane- pečene kifle

Ko je probao ove kifle postale su mu omiljene. Jednako su ukusne i tople i hladne.

Sastojci

Priprema

  1. 1
    U šolju staviti kašiku šećera i malu kašičicu brašna , dodati ½ dl vode (od izmerene ½ l), izmrvljeni kvasac i sve promešati. U vanglicu staviti brašno, šećer  i so, promešati  pa dodati ulje, vodu i nadošli kvasac. Sve dobro zamesiti da testo bude glatko. Ostaviti da uskisne.
  2. 2
    Uskislo testo podeliti na 32 dela. Svaki deo umesiti i oblikovati kuglicu (NEMOJTE  DODAVATI  BRAŠNO). Kuglice rastanjiti oklagijom u elipsast oblik sto tanje...
  3. 3 ... pa uviti...

  4. 4 ... kiflu.

  5. 5
    Kifle stavljajti po 4 u ključalu vodu i kuvati jedan minut, zatim ih šupljikavom kašikom vaditi i staviti u dobro nauljenu tepsiju.
  6. 6 Posuti susamom i peći .

  7. 7
    Kad porumene pečene su. (Ja sam pekla na 220 stepeni sa ventilatorom)
  8. 8
    Napomena: Kad tanjite testo nemojte ispod njega posipati brašno. Deluje da će se zalepiti, međutim lako se uvije.

       Cicina pita


Sastojci

Priprema

  1. 1
    Luk sitno isjeći i kratko popržiti na malo ulja.
  2. 2
    U luk dodati mlj. meso, posoliti, povegetiti i pobiberiti po ukusu i nastaviti pirjati još koju minutu.
  3. 3
    Dok se meso pirja, oguliti krumpire i izribati na krupniju ribež.
  4. 4 Zorina pita
    Krumpir pomješati s mesom i lukom, ako je potrebno još začiniti. Ostaviti da se malo prohladi.
  5. 5
    Protvan vel. 35x25 premazati s malo ulja i staviti koru koje ste presavili na pola. Tu koru premazite ponova s malo ulja i na nju stavite drugu koru, opet duplo.
  6. 6 Zorina pita
    Na tu drugu koru raširite malo nadjeva koji pokrijete novom korom, pa opet nadjev i tako redom dok nadjev ne potrošite. Zadnje dvije kore neka vam budu bez nadjeva kao što ste i započeli.
  7. 7 Zorina pita
    Sad pitu isjecite na željenu veličinu i zalijte pripremljenim zaljevom.
    Nožem malo razmaknuti da pita bolje upije zaljev.
  8. Zaljev

  9. 1
    Jaja izmiksati, dodati ulje, jogurt, mineralnu vodu i sol.
  10. 2 Zorina pita
    Ostaviti 30 min. da se listovi dobro natope a zatom staviti peći u zagrijanu pećnicu na 180C dok lijepo ne porumeni.

Posluživanje

Ispečenu pitu ostavite da odstoji 15-ak min. i poslužite uz salatu po vašem izboru.

Нема коментара:

Постави коментар