четвртак, 8. мај 2014.

...

                                 Bundevice

Nepečene bundevice od pečene bundeve.

Sastojci

Priprema

  1. 1
    Bundevu iseći na 5-6 komada i ispeći u rerni dok skroz ne omekša, otprilike 1 h na 170-180°C. Ispasirati.
  2. 2
    Dodati ostale sastojke sem kakaa i izmešati da se dobija kompaktna masa. Treba da bude takva da se mogu oblikovati kuglice, a da nije previše tvrda. Možda će biti potrebno malo manje ili malo više keksa od navedenog, zato ga treba dodavati u dva-tri navrata.
  3. 3
    Jedan manji deo odvojiti i umešati par kapi zelene prehrambene boje, za peteljke. Cela masa bi trebalo da ima narandžast ton koji se po potrebi može pojačati prehrambenom bojom. Po želji, u jednu trećinu mase umešati kašiku kakaa, da se dobiju i tamne bundevice. Masu ohladiti u frižideru.
  4. 4 Bundevice, priprema
    Oblikovati kuglice veličine manjeg oraha, i redjati u papirne korpice. Čačkalicom ili tupom stranom noža utisnuti brazde kako bi kuglica podsećela na bundevu, a od zelene mase praviti male niti i zalepiti na centar svake bundevice. Slika. Držati u frižideru. Mera je velika, otprilike se dobije 70-80 kuglica prečnika 3-3.5 cm.                             

Нема коментара:

Постави коментар