TULUMBE
Sastojci
Priprema
-
1
(Sastojci su dati za jednu a ja pravila dve mere!)!!
-
2
Brašno i jaja zagrejani na sobnoj temperaturi.
———————————————————- -
3
Prethodnog dana skuvati šerbet.
-
4
Staviti šećer i vodu da provri(pokriti šerpu da to bude čim pre).Dodati onda nasečen limun na kolutiće i na tišoj vatri(da vri u šerpi),pokriveno opet, neka se kuva neko vreme dok se kolutići limuna ne zastakle.
Ohladiti i staviti u frižider.Treba da bude ledeno hladan. -
5
Testo :
-
6
Vodu,šećer i ulje(isto u pokrivenoj šerpi)neka provri.Tada usuti prosejano oštro brašno.Mešati lepo varjačom da se što više brašna izmeša i upari sa vrelom vodom.
Skloniti onda sa vrele ringle i mikserom(*) sa nastavcima za testo na manjoj brzini(jer ‘oće da lete grumenčići testa)mešati i mešati….da se cela masa što može više sjedini .(A to ide lakše i lepše je testo posle kad je onako najvrelije zamešeno). -
7
Onda, isipati testo na sto i mesiti rukama(dovoljno se ohladilo da možete da mesite),dok se ne ohladi da bude mlako .
-
8
Umutiti mikserom(sad, nastavci za krem, je l’ tako? :) )cela jaja sa malo soli.
- 9
- 10
- 11
Нема коментара:
Постави коментар