-
1
U sud stavimo brasno,pravimo udubljenje i
dodajemo naseckani margarin,zumance,kakaoa,pecivo i malo kisele pavlake
(oko pola casice)ili mleko.Sve sastojke izmesamo i zamesimo glatko
testo.Odma podelimo ga na dva jednaka dela i na pobrasnjen sto razvucemo
koru prema dimenzije pleha(kod mene 25 x 37).Tavu premazemo sa uljem i
pobrasnimo i stavimo unutra prvo testo.
-
2
Belance izmutimo dobro i malo po malo
dodajemo secer da dobijemo cvrsti sneg.Unutra stavimo kasiku po kasiku
kokosa i dobro izmesamo da se masa izednaci.Smesu stavimo vrz testo i
dobro izramnimo sa kasikom.
-
3
Na pobrasnjen sto razvucemo i drugu koru i pazljivo je stavimo vrz belance.Pecemo u zagrejanoj pecnici na 180 C 20 min.
-
4
Zumance penasto umutimo dodajemo prasak
za puding i 100 ml.mleka i sve dobro izmesamo..Ostatak mleka skuvamo i
kad je mleko gotovo dodajemo puding i zumace i na srednja temperatura
kuvamo gusti krem.
-
5
Kad je gotovo sklonimo sa vatre i ostavimo da se hladi.
Na stranu izmutimo margarin i secer u prahu i unutra dodajmo ohladjeni puding i sve dobro izmutimo.
-
6
Na ohladjeno testo stavimo zuti fil i ostavimo u frizider da se ohladi oko pola sata.
Ukrasimo kolac sa otopljenu cokoladu ili samo sa kokosa i isecemo na kriške.
Нема коментара:
Постави коментар