Karamel kolač s bananama
Sastojci za koru:
- 1 banana
- 4 jajeta
- 1 šolja brašna
- 1 dl ulja
- 10 g cimeta
- 1 prašak za pecivo
- 4 kašike šećera
- 300 g šećera
- 2 dl slatke pavlake
- 150 g margarina
- 200 g šlaga
- 2,5 dl mleka
- 4 banane
50 g čokolade
Priprema:
Kora: Pjenasto umutiti jaja i šećer. Dodati ulje, brašno, cimet i prašak za pecivo i umutiti mikserom. Tepsiju nauljiti i posuti brašnom, poslagati po dnu kolutove banane. Preliti ih pripremljenom smjesom za koru i peći na 190 stepeni.Fil: U šerpu sipati 300 g šećera i zagrijavati na umjerenoj temperaturi, dok se ne karamelizuje. Potom dodati toplu slatku pavlaku i nastaviti sa kuhvanjem mješajući, dok karamel ne dobije potrebnu gustinu. Skloniti sa ringle, pa u topao fil dodati margarin. Promješati i ostaviti da se ohladi.
Umutiti šlag sa mlijekom, pa dodati polovinu fila od karamele i promješati.
Na kraju pečenu koru premazati filom od karamela i šlaga, poslagati kolutove banana i premazati preostalom karamelom. Posuti rendanom čokoladom.
Нема коментара:
Постави коментар