четвртак, 8. мај 2014.

Karamel kolač s bananama 


05240-karamel-kolac-sa-bananama
Sastojci za koru:
  • 1 banana
  • 4 jajeta
  • 1 šolja brašna
  • 1 dl ulja
  • 10 g cimeta
  • 1 prašak za pecivo
  • 4 kašike šećera
Za fil:
  • 300 g šećera
  • 2 dl slatke pavlake
  • 150 g margarina
  • 200 g šlaga
  • 2,5 dl mleka
  • 4 banane
Dekoracija:
50 g čokolade
Priprema:
Kora: Pjenasto umutiti jaja i šećer. Dodati ulje, brašno, cimet i prašak za pecivo i umutiti mikserom. Tepsiju nauljiti i posuti brašnom, poslagati po dnu kolutove banane. Preliti ih pripremljenom smjesom za koru i peći na 190 stepeni.
Fil: U šerpu sipati 300 g šećera i zagrijavati na umjerenoj temperaturi, dok se ne karamelizuje. Potom dodati toplu slatku pavlaku i nastaviti sa kuhvanjem mješajući, dok karamel ne dobije potrebnu gustinu. Skloniti sa ringle, pa u topao fil dodati margarin. Promješati i ostaviti da se ohladi.
Umutiti šlag sa mlijekom, pa dodati polovinu fila od karamele i promješati.
Na kraju pečenu koru premazati filom od karamela i šlaga, poslagati kolutove banana i premazati preostalom karamelom. Posuti rendanom čokoladom. 

Нема коментара:

Постави коментар