Sočni pileći fileti iz rerne
Sastojci
količine ostalih sastojaka odredite prema količini mesa koju imate, ja ću napisati recept po sastojcima koje vidite na fotografijama
800 gr. pilećeg belog mesa
2 jaja
250 tvrdog sira, po ukusu, na fotografiji je edam
2-3 kašike brašna
2,5 dcl. slatke pavlake, preporučujem mlečnu
so, biber, malo ulja za pdmazivanje posude
Priprema
Piletinu iseći na filete i malo istucati, ne previše da ne budu pretanki. Posoliti i pobiberiti, uvaljati u brašno, jaja i na kraju u sitnije rendan sir. Ređati u podmazanu tepsiju i zaliti slatkom pavlakom. Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 40 minuta.
Pileće rolnice iz rerne
Sastojci
600 gr. pilećeg mesa
70 gr. šunke ili sušenog suvog vrata
1 jaje
sredina od 2 parčeta hleba natopljena u mleku
2 kašike prezli, mrvica
so, biber, kašikica vegete ili nekog drugog začina
sitno seckan peršunov list
oko 100 gr. tvrdog sira
10 listova slaninice
Priprema
Samleti meso, luk i šunku. Ja nemam mašinu za mlevenje mesa i po potrebi meljem u blenderu. Šunku sam pre mlevenja iseckala na manje kockice tako da su posle mlevenja te kockice ostale skoro iste i baš su doprinele da rolnice kada se preseku lepše izgledaju. Ako želite, može i da se ne melje šunka, samo je još sitnije isecite nego što je na fotografiji.
Dodati jaje, hleb koji je dobro oceđen, mrvice i začine. Dobro izmešati i podeliti na 10 delova. Praviti duguljaste ćufte i u svaku staviti komad sira, obmotati slaninom i stavljati u tepsiju obloženu folijom ili papirom za pečenje. Stavite i čačkalice da se slanina ne odvoji tokom pečenja.
Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 40 minuta.
Služiti uz dip od pavlake i majoneza i prilog po želji.
Ove dve rolnice, sa prilogom, su dovoljne za jednu osobu.
Meso i krompir iz rerne u marinadi od crnog vina i začina
Ovde stvarno nećete znati da li je lepši krompir ili meso... :)
Sastojci
1 kg. mesa bez kostiju, but ili fileti
2 ljubičasta luka
2 dcl. crnog vina
1 dcl. maslinovog ulja
pola kašikice slatke paprike, po želji staviti ljutu
sveže mleveni biber, so
ja dodajem kašikicu mešavine začina za pečeno meso, možete dodati maggi, vegetu
1,5 kg. krompira
Priprema
U posudu isećimeso na veće kocke, luk na veće kriške. Dodati sve ostale sastojke, izmešati i držati u marinadi sat vremena.
Krompir propeći u dosta vrelog ulja, kao pomfrit, nekoliko minuta. Peći prvo pola količine krompira pa onda drugu polovinu.
Meso i marinadu istresti u veći tiganj i na dinstati na jačoj temperaturi oko 20 minuta. Doliti 2 dcl. vode.
U podudu za pečenje staviti krompir, posoliti ga i preko rasporediti meso i luk i zaliti saftom od pečenja. Pokriti folijom i peći u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 45 minuta.
Sastojci
1 kg. mesa bez kostiju, but ili fileti
2 ljubičasta luka
2 dcl. crnog vina
1 dcl. maslinovog ulja
pola kašikice slatke paprike, po želji staviti ljutu
sveže mleveni biber, so
ja dodajem kašikicu mešavine začina za pečeno meso, možete dodati maggi, vegetu
1,5 kg. krompira
Priprema
U posudu isećimeso na veće kocke, luk na veće kriške. Dodati sve ostale sastojke, izmešati i držati u marinadi sat vremena.
Krompir propeći u dosta vrelog ulja, kao pomfrit, nekoliko minuta. Peći prvo pola količine krompira pa onda drugu polovinu.
Meso i marinadu istresti u veći tiganj i na dinstati na jačoj temperaturi oko 20 minuta. Doliti 2 dcl. vode.
U podudu za pečenje staviti krompir, posoliti ga i preko rasporediti meso i luk i zaliti saftom od pečenja. Pokriti folijom i peći u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 45 minuta.
Нема коментара:
Постави коментар