Zabaione s jagodama
Dragi moji, veseli me da su vam se svidjeli moji prijedlozi recepata s jagodama.
I zato ćemo se danas počastiti finim talijanskim pjenušavim desertom.
Pozvala sam ga na naše druženje, a on je najavio i svoju otmjenu pratnju princeze Jagode.
Hmmm...vidi ti njega! Mislite li da se Zabaione zaljubio?
Morat ćete to otkriti sami...a možda se i zaljubite! Ja već jesam :o)
Kao što sam najavila za sve ovotjedne deserte i ovaj recept je prilično jednostavan.
Još samo par riječi prije nego se upustite u ljubavnu avanturu :)
U ovaj desert idu slatka bijela vina. Uobičajeno se radi s Marsala desertnim vinom, dostojna zamjena može biti prošek ili porto.
U slučaju da ne možete nabaviti baš ništa od toga, dobro će doći i neko
poluslatko bijelo vino tipa chardonay, muškat i slično.
Zabaione s jagodama
- 4 žumanjka
- 80 gr šećera
- 1/2 čaše slatkog vina (Marsala ili Prošek)
+ jagode
U inox ili vatrostalnoj posudi umutimo žumanjke sa šećerom.
Posudu s umućenim žumanjcima stavimo na paru iznad posude s grijanom vodom.
Dolijevamo vino miksajući smjesu nad parom oko 5-7 minuta ili dok se pjena ne zgusne.
U visoku čašu složimo narezane jagode te na njih žlicom dodamo Zabaione pjenu.
Нема коментара:
Постави коментар