уторак, 13. мај 2014.

Domaćica za vas....

 DOMAĆINSKI ĆEVAPI



Neophodni sastojci:
400 g mešanog mlevenog mesa
1 sitno iseckan čen belog luka
1 kašičica sitno iseckanog crnog luka
1/2 kašičice aleve paprike
1/2 tucane ljute paprike
1 ravna kašičica soli
1 puna kašičica senfa
biber po ukusu
50 g domaće mesnate slanine
1 jaje
3 kašike hlebnih mrvica
1 kašika integralnog brašna za valjanje ćevapa



Priprema:Izmešati meso sa svim navedenim začinima, pa dodati sitno iseckanu slaninu, Dobro umesiti smesu. Ostaviti da odstoji bar sat vremena u frižideru, a ako ste u mogućnosti, ostavite da prenoći. Potom dodati jaje i prezle i umesiti meso. Od ove količine napraviti 10 ćevapa. Valjati ih u integralno brašno. Brašno dobro utrljati u ćevape.Pržiti ih na malo ulja oko 25 minuta na nižoj temperaturi uz povremeno okretanje kako bi se ispržili sa svih strana.
Gotove ćevape posuti tucanom ljutom paprikom po želji.



Нема коментара:

Постави коментар