Neophodni sastojci:
400 g mešanog mlevenog mesa
1 sitno iseckan čen belog luka
1 kašičica sitno iseckanog crnog luka
1/2 kašičice aleve paprike
1/2 tucane ljute paprike
1 ravna kašičica soli
1 puna kašičica senfa
biber po ukusu
50 g domaće mesnate slanine
1 jaje
3 kašike hlebnih mrvica
1 kašika integralnog brašna za valjanje ćevapa
Priprema:Izmešati meso sa svim navedenim začinima, pa dodati sitno
iseckanu slaninu, Dobro umesiti smesu. Ostaviti da odstoji bar sat
vremena u frižideru, a ako ste u mogućnosti, ostavite da prenoći. Potom
dodati jaje i prezle i umesiti meso. Od ove količine napraviti 10
ćevapa. Valjati ih u integralno brašno. Brašno dobro utrljati u
ćevape.Pržiti ih na malo ulja oko 25 minuta na nižoj temperaturi uz
povremeno okretanje kako bi se ispržili sa svih strana.
Gotove ćevape posuti tucanom ljutom paprikom po želji.
Нема коментара:
Постави коментар