недеља, 11. мај 2014.

Cheesecake.....

  Fantazija Cokoladna torta samo sa 2 sastojka

Tajna dobre cokoladne torte i da zauvek ostanete vitki i zdravi. Jedini recept za cokoladnu tortu koji ce vam ikad trebati. Malo je reci opisati ovu carobnu tortu. Torta je tolko ukusna i lagana, nimalo teska a kosistens ove torte je poput mousse. Meni se tesko zaustaviti samo na jedan komad ove fenomenalne torte. Torta koja se topi u ustima i nestane u trenu. 

Sastojci

  •  Kolac: 310 gr tamna cokolada s 70% posto kakaa
  •   10 jaja ( veci )
  •  Glazura: 185 gr tamne cokolade

Priprema

  1. 1
    Ukopcati pecnicu da se zagreje na 250 stupnjeva.
     Kalup za torte 20 ili 22 cm ( dublji koji ima prsten/stranice sto se skidaju ) pokriti pek - papirom.
  2. 2
    Tajna pripreme ove torte je raditi brzo kada se cokolada otopi i peci kolac na visokoj temperaturi.
  3. 3
    Na pari otopite 310 gr cokolade ( ukusna cokolada ).
  4. 4
    Istucite cvrst sneg od 10 bjelanaka i trun soli.
  5. 5
    Istucite zumanjke u pjenastu masu pa pazljivo ih dodati u rastopljenu cokoladu. Dodajte nekoliko zlica snega od bjelanka pa malo promesajte a zatim brzo i pazljivo dodajte ostatak snega, dok smesa ne postane poput sufle. Nemojte previse mesati
  6. 6
    Pecite 8 minuta i nikako duze.
  7. 7
    Pecenu tortu prvo ohladite u kalupu na sobnoj temperaturi 30 minuta a zatim stavite u hladnjak/frizider preko noci ili najmanje 12 sati.
  8. 8
    Tortu okrenite na tanjir za posluzivanje i prelijte tankim slojem cokoladnog preliva, koji ste dobili od 185 gr tamne cokolade.
  9. 9
    Tortu ostavite 5 nibuta u frizider.
  10. 10
    Prije posluzivanja ostar slasticarski noz umocite u toplu vodu i secite lagano tortu.

Cheesecake sa Narandzom

              

Sastojci

  •  Podloga: 250 gr mlevene plazme
  •   100 gr putera ( rastopiti )
  •   malo toplog melka za umesiti koru, oblikovati.
  •  Fyl: 300 gr philadephia krem sir
  •   300 gr creme fraiche
  •   150 ml ocedjenog soka od narandze
  •   100 ml ocedjenog soka od limuna
  •   170 gr secera u prahu
  •   6 lista bele zelatine
  •  Top: 2 dl procedjenog soka od narandze
  •   1 zlicica gustin
  •   1 zlicica secera
  •   3 lista bele zelatine

Priprema

  1. 1
    Usitniti kekse pa pomesati sa rastopljenim puterom i toplim mlekom, umesiti a potom utisnuti u dno okruglog kalupa ( 20 cm ). Ostaviti u frizider dok pripremamo fil.
  2. 2
    Potopiti zelatinu u hladnu vodu ( 5 - 7 min ).
  3. 3
    zagrevati malo soka od naradze. Ukloniti sa vatre pa u soku rastopiti omeksalu i ocedjenu zelatinu. Dobro promesati da se zelatina rastopi te dodati ostatak soka. Ostaviti sa strane
  4. 4
    izmiksati zajedno krem sir, creme fraiche i secer u prahu pa polako umuksati sok sa zelatinom. Krem istresti na podlogu od keksa te poravnati. Vratiti u frizider da se krema stisne.
  5. 5
    Za top zagrevati sok od narandze pa mu dodati gustin i secer koji smo prethodno rastvorili u malo soka koje smo oduzeli od 200 ml te kuvati 2 minuta. Ukloniti sa vatre pa u vrelom soku rastopiti zelatinu koju smo prethodno namocili u hladnoj vodi i oceddeli. Ohladiti.
  6. 6
    Vocnim preljevom od narandze preliti krem. Vratiti u frizider da se preljev stisne.

Strawberry Mirror Cake

   crveno ogledalo             

Sastojci

  •  Korice: 3 zumanca
  •   3 belanca
  •   3 cela jaja
  •   150 gr secera
  •   2 zlice secera ( za umutit 3 belanca )
  •   90 gr brasna
  •   malo vanilije secera
  •  Sirup : 125 ml vode
  •   1 zlica procedjenog limunova soka
  •   80 gr secera
  •  Fil: 2.5 kesice zelatina u prahu
  •   350 gr pirea od jagoda ( izmiksane jagode )
  •   5 zumanaca
  •   350 gr mleka
  •   150 gr secera
  •   400 ml slatkog vrhnja/slatka pavlaka
  •  Ogledalo: 400 gr jagoda
  •   1 zlicica limunova soka
  •   2 zlice vode
  •   1 zlica zelatina u prahu
  •   175 ml vode
  •   150 gr secera
  •   malo crvene jestive boje

Priprema

  1. 1
    Ukopcati pecnicu da se zagreje na 230 stepeni.
  2. 2
    Pleh premazati uljem i posuti brasnom ( pleh dimenzije 28 x 43 cm ).
     Okrugli kalup promera 25 cm nauljiti stranice kalupa.
  3. 3
    Prvo pripremamo korice tako sto ce mo izmiksati zajedno elektricnim mikserom 3 zumanjka, 3 cela jaja, secer i vaniliju secer u kremastu i svetlu kremu.
  4. 4
    U zasebnoj posudi izmiksati 3 bjelanka sa 2 zlice secera u cvrst sneg.
  5. 5
    U smesu od celih jaja umuksamo lagano prosejano brasno i na kraju pazljivo umesamo cvrsti sneg od bjelanka.
  6. 6
    Pripremlenu smesu za biskvit izlijemo u vec pripremljeni pleh dimenzije 28 x 43 cm ili slicno te stavimo peci  7 - 10 minuta. Korica treba ostati svetla
  7. 7
    Pecenu koru istresti na radnu povrsinu pa isecite 2 kruga velicine 21 cm.
  8. 8
    Za sirup za korice: Skuvati sirup od secera vode i limuna.
  9. 9
    Za kremu od jagoda: Jagode izmiksajte stapnim mikserom i procedite kroz krupniju cediljku.
  10. 10
    U dobijeni pire od jagoda umesajte zelatin te ostavite da nabubri a u medju vremenu stavite mleko da se zagreje do tacke vrenja a zatim umutite zumanca sa secerom u svetlu i gustu masu.
  11. 11
    Kada zumnjka sa secerom postanu gusta i svetla dodajte im malo vruceg mleka, te ih pretresite u posudu sa vrelim mlekom pa kuvajte na slabijoj temperaturi uz kostatno mesanje.
  12. 12
    U jos vrucu kremu dodajte smesu od jagoda i zelatine te dobro izmiksajte da se zelatina istopi i sjedini. Stavite posudu u sudoperu u kojoj ste nalili hladne vode, da bi se sto pre ohladila.
  13. 13
    Kada krema pocne da se steze dodajte joj ulupanu slatku pavlaku.
  14. 14
    Za crveno ogledalo: jagode pomesajte sa secerom i vodom i kuvajte na laganoj vatri oko 10 min. Ohladite i procedite kroz gazu ali ne pritiskajte da vam se sirup nebi zamutijo.
  15. 15
    Zelatin namocite vodom i limunovim sokom da nabubri oko 5 minuta.
  16. 16
    Nabubrelu zelatinu dodajte procedjenom soku od jagoda i kratko na tihoj vatri prokuvajte tek toliko da se zelatina otopi.
    Ostavite da se ohladi do gustine meda.
  17. 17
    Na dno okruglog kalupa dimenzije 25 cm stavimo parce kartona oblezenog alu-folijom. Stavimo prvi krug biskvita na sredini kalupa te poprskamo sirupom i nanesemo polovinu kreme, pokrijemo drugim krugom biskvita pa takodje poprskamo sa sirupom pa ostatak kreme. Ostavite u frizider da se dobro stegne a najbolje preko noci.
  18. 18
    Kada se torta dobro ohladila izvadite je iz frizidera a zatim prelijte crvenim prelivom. Vratite tortu ponovo u frizider da se stegne ogledalo.
  19. 19
    Pre nego sto posluzite kalup obmotajte peskirom koji ste drzali u toploj vodi.
  20. 20
    Odrezite vrh torte polako nozem i otvorite prsten kalupa.
  21. 21
    Prsten kalupa pazljivo uklonite i prebacite tortu pazljivo na tanjir za posluzivanje i uzivajte.

Cheesecake sa malinama i belom cokoladom

                

Sastojci

  •  Podloga: 200 gr integralnog keksa sa maslacem ( digestive )
  •   50 putera ( rastopiti )
  •  Fil: 400 gr krem sir ( maskarponea, philadelphia )
  •   200 ml slatkog vrhnja ( izmiksati u slag )
  •   200 gr bele cokolade ( rastopiti )
  •   150 gr smrznuti malina ( odmrznuti )
  •   100 gr secera
  •   6 zlica soka ( od ocedjeni smrznuti malina )
  •   2 lista zelatina
  •   150 gr svezi malina

Priprema

  1. 1
    Pripremiti okrugli kalup za torte ( 20 cm )
  2. 2
    Izvagati sve sastojke koji su nam potrebni za pripremu cheesecake.
  3. 3
    Rastopiti maslac na pari.
  4. 4
    Rastipiti belu cokoladu na pari.
  5. 5
    Umociti zelatinu u hladnu vodu da omeksa ( 5-10 min ).
  6. 6
    Izmiksati slatko vrhnje u slag i ostavoiti sa strane.
  7. 7
    Samleti kekse i potom ih pomesati sa rastopljenim puterom. Utisnuti u dno kalupa. Ostaviti sa strane.
  8. 8
    6 zlica soka od malina zagrevati tek toliko da istopimo zelatinu. Ukloniti sa vatre i dodati ocedjenu zelatinu. Promesati da se zelatina rastopi u soku. Ukloniti sa strane.
  9. 9
    Krem sir sobne temperature i secer izmiksati tek toliko da se poveze. Umiksati odmrznute maline ( 150 gr ), rastopljeni zelatin, rastopljenu cokoladu i na kraju umesati slag od saltkog vrhnja.
  10. 10
    Dobiveni krem istresti na podlogu od keksa. Poravnati. Ostaviti u zamrzivac na 2 sata.
  11. 11
    Izvaditi iz zamrzivaca posle 2 sata. Posle cuvati u frizideru. Ko nema zamrzivac moze i u hladnajk/frizider da se ohladi na nekoliko sati.
  12. 12
    Cheesecake dekorisati svezim malinama.

Cokoladni Cheesecake s Irish cream/Baileys

                

Sastojci

  •  Podloga: 175 gr cokoladni keks ( chocolate chips cookies )
  •   55 gr putera ( rastopiti )
  •  Krem: 225 gr tamne cokolade kvalitetne i ukusne
  •   225 gr mlecne cokolade kvalitetne i ukusne
  •   55 gr secera
  •   350 gr krem sir
  •   425 ml slatko vrhnje
  •   5 zlica irish cream ( naprimer Baileys )
  •  Sveze voce: jagode,borovnice, maline
  •   kakaa

Priprema

  1. 1
    Izvagati sve potrebne sastojke za pripremu cokoladne torte.
  2. 2
    Pripremiti kalup ( 20 cm ).
  3. 3
    Rastopiti puter.
  4. 4
    Rastopiti cokoladu i prohladiti.
  5. 5
    Samleti cokoladne keksa a zatim pomesati sa rastopljenim puterom. Mrvicastu masu utisnuti u dno kalupa. Ostaviti u frizider a u medju vremenu pripremiti cokoladnu kremu.
  6. 6
    Izmiksati slatko vrhnje u slag.
  7. 7
    Izmiksati zajedno krem sir i secer. Dodati slag od slatkog vrhnja, rastopljenu cokoladu i cokoladni liker. Sjediniti
  8. 8
    Cokoladni krem naneti na cokoladnu podlogu od keksa. Poravnati i ostaviti u frizider na par sati.
  9. 9
    Pred sluzenje izvaditi iz frizidera i pobrasnjati povrsinu sa kakaom. Dekorisati sa puno svezeg voca.

Нема коментара:

Постави коментар