Fantazija Cokoladna torta samo sa 2 sastojka
Sastojci
- Kolac: 310 gr tamna cokolada s 70% posto kakaa
- 10 jaja ( veci )
- Glazura: 185 gr tamne cokolade
Priprema
-
1
Ukopcati pecnicu da se zagreje na 250 stupnjeva.
Kalup za torte 20 ili 22 cm ( dublji koji ima prsten/stranice sto se skidaju ) pokriti pek - papirom.
-
2
Tajna pripreme ove torte je raditi brzo kada se cokolada otopi i peci kolac na visokoj temperaturi.
-
3
Na pari otopite 310 gr cokolade ( ukusna cokolada ).
-
4
Istucite cvrst sneg od 10 bjelanaka i trun soli.
-
5
Istucite zumanjke u pjenastu masu pa pazljivo ih dodati u rastopljenu cokoladu. Dodajte nekoliko zlica snega od bjelanka pa malo promesajte a zatim brzo i pazljivo dodajte ostatak snega, dok smesa ne postane poput sufle. Nemojte previse mesati
-
6
Pecite 8 minuta i nikako duze.
-
7
Pecenu tortu prvo ohladite u kalupu na sobnoj temperaturi 30 minuta a zatim stavite u hladnjak/frizider preko noci ili najmanje 12 sati.
-
8
Tortu okrenite na tanjir za posluzivanje i prelijte tankim slojem cokoladnog preliva, koji ste dobili od 185 gr tamne cokolade.
-
9
Tortu ostavite 5 nibuta u frizider.
-
10
Prije posluzivanja ostar slasticarski noz umocite u toplu vodu i secite lagano tortu.
Cheesecake sa Narandzom
Sastojci
-
Podloga:
250 gr mlevene plazme
-
100 gr putera ( rastopiti )
-
malo toplog melka za umesiti koru, oblikovati.
-
Fyl:
300 gr philadephia krem sir
-
300 gr creme fraiche
-
150 ml ocedjenog soka od narandze
-
100 ml ocedjenog soka od limuna
-
170 gr secera u prahu
-
6 lista bele zelatine
-
Top:
2 dl procedjenog soka od narandze
-
1 zlicica gustin
-
1 zlicica secera
-
3 lista bele zelatine
- Podloga: 250 gr mlevene plazme
- 100 gr putera ( rastopiti )
- malo toplog melka za umesiti koru, oblikovati.
- Fyl: 300 gr philadephia krem sir
- 300 gr creme fraiche
- 150 ml ocedjenog soka od narandze
- 100 ml ocedjenog soka od limuna
- 170 gr secera u prahu
- 6 lista bele zelatine
- Top: 2 dl procedjenog soka od narandze
- 1 zlicica gustin
- 1 zlicica secera
- 3 lista bele zelatine
Priprema
-
1
Usitniti kekse pa pomesati sa
rastopljenim puterom i toplim mlekom, umesiti a potom utisnuti u dno
okruglog kalupa ( 20 cm ). Ostaviti u frizider dok pripremamo fil.
-
2
Potopiti zelatinu u hladnu vodu ( 5 - 7 min ).
-
3
zagrevati malo soka od naradze. Ukloniti
sa vatre pa u soku rastopiti omeksalu i ocedjenu zelatinu. Dobro
promesati da se zelatina rastopi te dodati ostatak soka. Ostaviti sa
strane
-
4
izmiksati zajedno krem sir, creme fraiche
i secer u prahu pa polako umuksati sok sa zelatinom. Krem istresti na
podlogu od keksa te poravnati. Vratiti u frizider da se krema stisne.
-
5
Za top zagrevati sok od narandze pa mu
dodati gustin i secer koji smo prethodno rastvorili u malo soka koje smo
oduzeli od 200 ml te kuvati 2 minuta. Ukloniti sa vatre pa u vrelom
soku rastopiti zelatinu koju smo prethodno namocili u hladnoj vodi i
oceddeli. Ohladiti.
-
6
Vocnim preljevom od narandze preliti krem. Vratiti u frizider da se preljev stisne.
-
1
Usitniti kekse pa pomesati sa rastopljenim puterom i toplim mlekom, umesiti a potom utisnuti u dno okruglog kalupa ( 20 cm ). Ostaviti u frizider dok pripremamo fil.
-
2
Potopiti zelatinu u hladnu vodu ( 5 - 7 min ).
-
3
zagrevati malo soka od naradze. Ukloniti sa vatre pa u soku rastopiti omeksalu i ocedjenu zelatinu. Dobro promesati da se zelatina rastopi te dodati ostatak soka. Ostaviti sa strane
-
4
izmiksati zajedno krem sir, creme fraiche i secer u prahu pa polako umuksati sok sa zelatinom. Krem istresti na podlogu od keksa te poravnati. Vratiti u frizider da se krema stisne.
-
5
Za top zagrevati sok od narandze pa mu dodati gustin i secer koji smo prethodno rastvorili u malo soka koje smo oduzeli od 200 ml te kuvati 2 minuta. Ukloniti sa vatre pa u vrelom soku rastopiti zelatinu koju smo prethodno namocili u hladnoj vodi i oceddeli. Ohladiti.
-
6
Vocnim preljevom od narandze preliti krem. Vratiti u frizider da se preljev stisne.
Strawberry Mirror Cake
Sastojci
-
Korice:
3 zumanca
-
3 belanca
-
3 cela jaja
-
150 gr secera
-
2 zlice secera ( za umutit 3 belanca )
-
90 gr brasna
-
malo vanilije secera
-
Sirup :
125 ml vode
-
1 zlica procedjenog limunova soka
-
80 gr secera
-
Fil:
2.5 kesice zelatina u prahu
-
350 gr pirea od jagoda ( izmiksane jagode )
-
5 zumanaca
-
350 gr mleka
-
150 gr secera
-
400 ml slatkog vrhnja/slatka pavlaka
-
Ogledalo:
400 gr jagoda
-
1 zlicica limunova soka
-
2 zlice vode
-
1 zlica zelatina u prahu
-
175 ml vode
-
150 gr secera
-
malo crvene jestive boje
- Korice: 3 zumanca
- 3 belanca
- 3 cela jaja
- 150 gr secera
- 2 zlice secera ( za umutit 3 belanca )
- 90 gr brasna
- malo vanilije secera
- Sirup : 125 ml vode
- 1 zlica procedjenog limunova soka
- 80 gr secera
- Fil: 2.5 kesice zelatina u prahu
- 350 gr pirea od jagoda ( izmiksane jagode )
- 5 zumanaca
- 350 gr mleka
- 150 gr secera
- 400 ml slatkog vrhnja/slatka pavlaka
- Ogledalo: 400 gr jagoda
- 1 zlicica limunova soka
- 2 zlice vode
- 1 zlica zelatina u prahu
- 175 ml vode
- 150 gr secera
- malo crvene jestive boje
Priprema
-
1
Ukopcati pecnicu da se zagreje na 230 stepeni.
-
2
Pleh premazati uljem i posuti brasnom ( pleh dimenzije 28 x 43 cm ).
Okrugli kalup promera 25 cm nauljiti stranice kalupa.
-
3
Prvo pripremamo korice tako sto ce mo
izmiksati zajedno elektricnim mikserom 3 zumanjka, 3 cela jaja, secer i
vaniliju secer u kremastu i svetlu kremu.
-
4
U zasebnoj posudi izmiksati 3 bjelanka sa 2 zlice secera u cvrst sneg.
-
5
U smesu od celih jaja umuksamo lagano prosejano brasno i na kraju pazljivo umesamo cvrsti sneg od bjelanka.
-
6
Pripremlenu smesu za biskvit izlijemo u
vec pripremljeni pleh dimenzije 28 x 43 cm ili slicno te stavimo peci 7
- 10 minuta. Korica treba ostati svetla
-
7
Pecenu koru istresti na radnu povrsinu pa isecite 2 kruga velicine 21 cm.
-
8
Za sirup za korice: Skuvati sirup od secera vode i limuna.
-
9
Za kremu od jagoda: Jagode izmiksajte stapnim mikserom i procedite kroz krupniju cediljku.
-
10
U dobijeni pire od jagoda umesajte
zelatin te ostavite da nabubri a u medju vremenu stavite mleko da se
zagreje do tacke vrenja a zatim umutite zumanca sa secerom u svetlu i
gustu masu.
-
11
Kada zumnjka sa secerom postanu gusta i
svetla dodajte im malo vruceg mleka, te ih pretresite u posudu sa vrelim
mlekom pa kuvajte na slabijoj temperaturi uz kostatno mesanje.
-
12
U jos vrucu kremu dodajte smesu od jagoda
i zelatine te dobro izmiksajte da se zelatina istopi i sjedini. Stavite
posudu u sudoperu u kojoj ste nalili hladne vode, da bi se sto pre
ohladila.
-
13
Kada krema pocne da se steze dodajte joj ulupanu slatku pavlaku.
-
14
Za crveno ogledalo: jagode pomesajte sa
secerom i vodom i kuvajte na laganoj vatri oko 10 min. Ohladite i
procedite kroz gazu ali ne pritiskajte da vam se sirup nebi zamutijo.
-
15
Zelatin namocite vodom i limunovim sokom da nabubri oko 5 minuta.
-
16
Nabubrelu zelatinu dodajte procedjenom soku od jagoda i kratko na tihoj vatri prokuvajte tek toliko da se zelatina otopi.
Ostavite da se ohladi do gustine meda.
-
17
Na dno okruglog kalupa dimenzije 25 cm
stavimo parce kartona oblezenog alu-folijom. Stavimo prvi krug biskvita
na sredini kalupa te poprskamo sirupom i nanesemo polovinu kreme,
pokrijemo drugim krugom biskvita pa takodje poprskamo sa sirupom pa
ostatak kreme. Ostavite u frizider da se dobro stegne a najbolje preko
noci.
-
18
Kada se torta dobro ohladila izvadite je
iz frizidera a zatim prelijte crvenim prelivom. Vratite tortu ponovo u
frizider da se stegne ogledalo.
-
19
Pre nego sto posluzite kalup obmotajte peskirom koji ste drzali u toploj vodi.
-
20
Odrezite vrh torte polako nozem i otvorite prsten kalupa.
-
21
Prsten kalupa pazljivo uklonite i prebacite tortu pazljivo na tanjir za posluzivanje i uzivajte.
-
1
Ukopcati pecnicu da se zagreje na 230 stepeni.
-
2
Pleh premazati uljem i posuti brasnom ( pleh dimenzije 28 x 43 cm ).
Okrugli kalup promera 25 cm nauljiti stranice kalupa.
-
3
Prvo pripremamo korice tako sto ce mo izmiksati zajedno elektricnim mikserom 3 zumanjka, 3 cela jaja, secer i vaniliju secer u kremastu i svetlu kremu.
-
4
U zasebnoj posudi izmiksati 3 bjelanka sa 2 zlice secera u cvrst sneg.
-
5
U smesu od celih jaja umuksamo lagano prosejano brasno i na kraju pazljivo umesamo cvrsti sneg od bjelanka.
-
6
Pripremlenu smesu za biskvit izlijemo u vec pripremljeni pleh dimenzije 28 x 43 cm ili slicno te stavimo peci 7 - 10 minuta. Korica treba ostati svetla
-
7
Pecenu koru istresti na radnu povrsinu pa isecite 2 kruga velicine 21 cm.
-
8
Za sirup za korice: Skuvati sirup od secera vode i limuna.
-
9
Za kremu od jagoda: Jagode izmiksajte stapnim mikserom i procedite kroz krupniju cediljku.
-
10
U dobijeni pire od jagoda umesajte zelatin te ostavite da nabubri a u medju vremenu stavite mleko da se zagreje do tacke vrenja a zatim umutite zumanca sa secerom u svetlu i gustu masu.
-
11
Kada zumnjka sa secerom postanu gusta i svetla dodajte im malo vruceg mleka, te ih pretresite u posudu sa vrelim mlekom pa kuvajte na slabijoj temperaturi uz kostatno mesanje.
-
12
U jos vrucu kremu dodajte smesu od jagoda i zelatine te dobro izmiksajte da se zelatina istopi i sjedini. Stavite posudu u sudoperu u kojoj ste nalili hladne vode, da bi se sto pre ohladila.
-
13
Kada krema pocne da se steze dodajte joj ulupanu slatku pavlaku.
-
14
Za crveno ogledalo: jagode pomesajte sa secerom i vodom i kuvajte na laganoj vatri oko 10 min. Ohladite i procedite kroz gazu ali ne pritiskajte da vam se sirup nebi zamutijo.
-
15
Zelatin namocite vodom i limunovim sokom da nabubri oko 5 minuta.
-
16
Nabubrelu zelatinu dodajte procedjenom soku od jagoda i kratko na tihoj vatri prokuvajte tek toliko da se zelatina otopi.
Ostavite da se ohladi do gustine meda.
-
17
Na dno okruglog kalupa dimenzije 25 cm stavimo parce kartona oblezenog alu-folijom. Stavimo prvi krug biskvita na sredini kalupa te poprskamo sirupom i nanesemo polovinu kreme, pokrijemo drugim krugom biskvita pa takodje poprskamo sa sirupom pa ostatak kreme. Ostavite u frizider da se dobro stegne a najbolje preko noci.
-
18
Kada se torta dobro ohladila izvadite je iz frizidera a zatim prelijte crvenim prelivom. Vratite tortu ponovo u frizider da se stegne ogledalo.
-
19
Pre nego sto posluzite kalup obmotajte peskirom koji ste drzali u toploj vodi.
-
20
Odrezite vrh torte polako nozem i otvorite prsten kalupa.
-
21
Prsten kalupa pazljivo uklonite i prebacite tortu pazljivo na tanjir za posluzivanje i uzivajte.
Cheesecake sa malinama i belom cokoladom
Sastojci
-
Podloga:
200 gr integralnog keksa sa maslacem ( digestive )
-
50 putera ( rastopiti )
-
Fil:
400 gr krem sir ( maskarponea, philadelphia )
-
200 ml slatkog vrhnja ( izmiksati u slag )
-
200 gr bele cokolade ( rastopiti )
-
150 gr smrznuti malina ( odmrznuti )
-
100 gr secera
-
6 zlica soka ( od ocedjeni smrznuti malina )
-
2 lista zelatina
-
150 gr svezi malina
- Podloga: 200 gr integralnog keksa sa maslacem ( digestive )
- 50 putera ( rastopiti )
- Fil: 400 gr krem sir ( maskarponea, philadelphia )
- 200 ml slatkog vrhnja ( izmiksati u slag )
- 200 gr bele cokolade ( rastopiti )
- 150 gr smrznuti malina ( odmrznuti )
- 100 gr secera
- 6 zlica soka ( od ocedjeni smrznuti malina )
- 2 lista zelatina
- 150 gr svezi malina
Priprema
-
1
Pripremiti okrugli kalup za torte ( 20 cm )
-
2
Izvagati sve sastojke koji su nam potrebni za pripremu cheesecake.
-
3
Rastopiti maslac na pari.
-
4
Rastipiti belu cokoladu na pari.
-
5
Umociti zelatinu u hladnu vodu da omeksa ( 5-10 min ).
-
6
Izmiksati slatko vrhnje u slag i ostavoiti sa strane.
-
7
Samleti kekse i potom ih pomesati sa rastopljenim puterom. Utisnuti u dno kalupa. Ostaviti sa strane.
-
8
6 zlica soka od malina zagrevati tek
toliko da istopimo zelatinu. Ukloniti sa vatre i dodati ocedjenu
zelatinu. Promesati da se zelatina rastopi u soku. Ukloniti sa strane.
-
9
Krem sir sobne temperature i secer
izmiksati tek toliko da se poveze. Umiksati odmrznute maline ( 150 gr ),
rastopljeni zelatin, rastopljenu cokoladu i na kraju umesati slag od
saltkog vrhnja.
-
10
Dobiveni krem istresti na podlogu od keksa. Poravnati. Ostaviti u zamrzivac na 2 sata.
-
11
Izvaditi iz zamrzivaca posle 2 sata.
Posle cuvati u frizideru. Ko nema zamrzivac moze i u hladnajk/frizider
da se ohladi na nekoliko sati.
-
12
Cheesecake dekorisati svezim malinama.
-
1
Pripremiti okrugli kalup za torte ( 20 cm )
-
2
Izvagati sve sastojke koji su nam potrebni za pripremu cheesecake.
-
3
Rastopiti maslac na pari.
-
4
Rastipiti belu cokoladu na pari.
-
5
Umociti zelatinu u hladnu vodu da omeksa ( 5-10 min ).
-
6
Izmiksati slatko vrhnje u slag i ostavoiti sa strane.
-
7
Samleti kekse i potom ih pomesati sa rastopljenim puterom. Utisnuti u dno kalupa. Ostaviti sa strane.
-
8
6 zlica soka od malina zagrevati tek toliko da istopimo zelatinu. Ukloniti sa vatre i dodati ocedjenu zelatinu. Promesati da se zelatina rastopi u soku. Ukloniti sa strane.
-
9
Krem sir sobne temperature i secer izmiksati tek toliko da se poveze. Umiksati odmrznute maline ( 150 gr ), rastopljeni zelatin, rastopljenu cokoladu i na kraju umesati slag od saltkog vrhnja.
-
10
Dobiveni krem istresti na podlogu od keksa. Poravnati. Ostaviti u zamrzivac na 2 sata.
-
11
Izvaditi iz zamrzivaca posle 2 sata. Posle cuvati u frizideru. Ko nema zamrzivac moze i u hladnajk/frizider da se ohladi na nekoliko sati.
-
12
Cheesecake dekorisati svezim malinama.
Cokoladni Cheesecake s Irish cream/Baileys
Sastojci
-
Podloga:
175 gr cokoladni keks ( chocolate chips cookies )
-
55 gr putera ( rastopiti )
-
Krem:
225 gr tamne cokolade kvalitetne i ukusne
-
225 gr mlecne cokolade kvalitetne i ukusne
-
55 gr secera
-
350 gr krem sir
-
425 ml slatko vrhnje
-
5 zlica irish cream ( naprimer Baileys )
-
Sveze voce:
jagode,borovnice, maline
-
kakaa
- Podloga: 175 gr cokoladni keks ( chocolate chips cookies )
- 55 gr putera ( rastopiti )
- Krem: 225 gr tamne cokolade kvalitetne i ukusne
- 225 gr mlecne cokolade kvalitetne i ukusne
- 55 gr secera
- 350 gr krem sir
- 425 ml slatko vrhnje
- 5 zlica irish cream ( naprimer Baileys )
- Sveze voce: jagode,borovnice, maline
- kakaa
Priprema
-
1
Izvagati sve potrebne sastojke za pripremu cokoladne torte.
-
2
Pripremiti kalup ( 20 cm ).
-
3
Rastopiti puter.
-
4
Rastopiti cokoladu i prohladiti.
-
5
Samleti cokoladne keksa a zatim pomesati
sa rastopljenim puterom. Mrvicastu masu utisnuti u dno kalupa. Ostaviti u
frizider a u medju vremenu pripremiti cokoladnu kremu.
-
6
Izmiksati slatko vrhnje u slag.
-
7
Izmiksati zajedno krem sir i secer. Dodati slag od slatkog vrhnja, rastopljenu cokoladu i cokoladni liker. Sjediniti
-
8
Cokoladni krem naneti na cokoladnu podlogu od keksa. Poravnati i ostaviti u frizider na par sati.
-
9
Pred sluzenje izvaditi iz frizidera i pobrasnjati povrsinu sa kakaom. Dekorisati sa puno svezeg voca.
-
1
Izvagati sve potrebne sastojke za pripremu cokoladne torte.
-
2
Pripremiti kalup ( 20 cm ).
-
3
Rastopiti puter.
-
4
Rastopiti cokoladu i prohladiti.
-
5
Samleti cokoladne keksa a zatim pomesati sa rastopljenim puterom. Mrvicastu masu utisnuti u dno kalupa. Ostaviti u frizider a u medju vremenu pripremiti cokoladnu kremu.
-
6
Izmiksati slatko vrhnje u slag.
-
7
Izmiksati zajedno krem sir i secer. Dodati slag od slatkog vrhnja, rastopljenu cokoladu i cokoladni liker. Sjediniti
-
8
Cokoladni krem naneti na cokoladnu podlogu od keksa. Poravnati i ostaviti u frizider na par sati.
-
9
Pred sluzenje izvaditi iz frizidera i pobrasnjati povrsinu sa kakaom. Dekorisati sa puno svezeg voca.
Нема коментара:
Постави коментар