Torta za tren
Sastojci
- 300 g mljevene plazme ili nekog drugog keksa
- 150 g otopljenog putera ili margarina
- 5-6 kašika prah šećera
- 1/2 naranče
- 200 ml gaziranog soka od naranče
- 125 g jaffa keksa
- oko 50 g žele bonbona od naranče
i još:
- 100 g čokolade za kuhanje
- 1 kašika ulja
Priprema
-
1
Sjediniti mljeveni keks, prah šećer, sok i ribanu koricu narače, pa preliti otopljenim puterom. Zatim dodati i gazirani sok. Sve dobro sjediniti, pa dodati sitno sjeckane žele bonbone i jaffa keks, narezan na kockice.
-
2
Oblikovati po želji, pa ostaviti da se ohladi i stegne. Otopiti čokoladu i ulje, pa preliti preko torte!
-
3
Kada se glazura stegne, rezati tortu na parčad!
Jaffa-plazma torta
Sastojci
- potrebno je:
- 300gr. mlevenog plazma keksa
- 800gr. jaffa keksa
- 100gr. mlevenih lesnika
- 100gr. prah secera
- 250gr. margarina
- 8 kasika dzema od kajsije
- 1 soljica mleka
- 200gr. slaga
- 4dcl. kisele vode
Priprema
-
1
Jaffa keks iseckati na komade.U ciniju pomesati iseckan jaffa keks,mlevenu plazmu,prah secer i mlevene lesnike.U smesu dodati istopljen margarin,mleko i dzem od kajsije,sve sjediniti,pa na tacnu od smese formirati koru debljine 5cm.Posebno umutiti slag sa kiselom vodom,pa premazati preko torte.Ostaviti da se rashladi,pa uzivati.
Posna kinder torta
Sastojci
- kora(sastojci za jednu koru):
- 50gr. mlevenog posnog plazma keksa
- 50gr. mlevenih lesnika
- 100gr. brasna
- 7 kasika secera
- 2dcl. kisele vode
- 0,5dcl. ulja
- 1/2 kesice praska za pecivo
- 50gr. krupnije seckanih lesnika
- fil I;
- 1,5l. palminog(ili sojinog)mleka
- 300gr. secera
- 4 vanil secera
- 220gr. pudinga od vanile
- 1 kasika gustina
- 250gr. posnog margarina
- 100gr. posne bele cokolade
- 100gr. posnog mleka u prahu
- 100gr. posne crne cokolade
- 100gr. sojinog slaga
- 1dcl. kisele vode
- fil II:
- 300gr. sojinog slaga
- 5dcl. kisele vode
- jos je potrebno:
- 300gr. posnog plazma keksa za koru II
- 300gr. posnog krema
- 1dcl. sojinog(ili palminog)mleka za natapanje piskota
Priprema
-
1
U ciniju pomesati sve sastojke za koru,osim krupnije mlevenih lesnika,pa sjediniti sa kasikom.Pleh(35x25)obloziti papirom za pecenje,pa po njemu rasporediti krupnije mlevene lesnike.Preko njih polako sipati smesu za koru,formirati koru i peci je u zagrejanoj rerni na 200C 15min.Na isti nacin napraviti jos jednu koru.Svaku koru premazati sa po 150gr.posnog krema.
-
2
Za fil I staviti 1,3dcl.mleka da provri sa secerom i vanil secerom,a sa ostatkom mleka razmutiti prah za puding i gustin.U vrijuce mleko skuvati puding.Kada se prohladi(da bude mlak)dodati prethodno izmucen margarin.Posebno umutiti i 100gr.sojinog slaga sa kiselom vodom,pa i njega dodati u fil,pa polako sjediniti,a zatim fil podeliti na 1/3 i 2/3.U 1/3 fila dodati 100gr.otopljene posne bele cokolade i 100gr.palminog mleka u prahu,pa sve sjediniti mikserom.U 2/3 fila dodati 100gr.otopljene posne crne cokolade,pa sjediniti sa mikserom.
Za fil II izmutiti sojino mleko sa kiselom vodom.
-
3
FILOVATI:kora I premazana sa kremom,1/2 crnog fila,slag.Za koru II poredjati posni plazma keks prethodno natopljen na kratko u mlako palmino mleko.Preko plazma keksa naneti sav fil sa belom cokoladom,pa slag.Zatim staviti drugu koru premazanu sa kremom,tako da krem bude sa donje strane.Sa ostatko crnog krema premazati celu tortu,a sa ostatkom slaga dekorisati.
Božanstvene kocke
Sastojci
- kora;
- 5 jaja
- 5 kasika secera
- 5 kasika brasna
- 3 kasike kakaa
- 3 kasike ulja
- 1 prasak za pecivo
- preliv za koru:
- 3dcl. vode
- 300gr. secera
- fil:
- 500ml. mleka
- 2 pudinga od vanile
- 5 zumanaca
- 10 kasika secera
- 2dcl. slatke pavlake
- 100gr. plazma keksa
- 4 "mars"cokoladice
- glazura;
- 2dcl. slatke pavlake
- 200gr. cokolade
Priprema
-
1
Za koru prvo umutiti belanca sa secerom,pa dodavati jedno po jedno zumance.Zatim dodati i ostale sastojke,pa ih polako sjediniti
sa kasikom.Smesu izliti u pleh(30x20)oblozen papirom i peci koru na 200C oko 25min.
Za preliv kuvati secer i vodu oko 10min od kad provri na slabijoj vatri.Prohladjenu koru vratiti u pleh u kojem se pekla i preliti sa
prohladjenim prelivom.
-
2
Za fil staviti 4dcl.mleka da provri sa secerom,a sa ostatkom mleka razmutiti puding i zumanca,pa ih skuvati u vrijuce
mleko.Posebno umutiti 2dcl.slatke pavlake,pa je dodati u prohladjen fil.U fil dodati i izlomljenu plazmu i sitno seckanu
"mars"cokoladicu,polako sjediniti sa kasikom,pa premazati preko kore.
Za glazuru staviti na slabijoj temperaturi da se zagreje slatka pavlaka,ne da provri,pa dodati izlomljenu cokoladu.Mesati dok se
cokolada ne rastopi,pa priliti preko fila.Ostaviti u frizider da se ohladi i stegne,najbolje preko noci.
Voćna torta od jagode
Sastojci
- kora:
- 8 belanaca
- 8 kasika secera
- 4 kasike mlevenih lesnika
- 4 kasike mlevenih oraha
- 4 kasike prezli
- fil I:
- 4 zumanca
- 2 pudinga od jagode
- 500ml. mleka
- 8 kasika secera
- 125gr. margarina
- oko 1kg. jagoda
- fil II:
- 4 zumanca
- 2 pudinga od vanile
- 500ml. mleka
- 8 kasika secera
- 125gr. margarina
- fil III:
- 400ml. slatke pavlake
Priprema
-
1
Za koru dobro umutiti belanca sa secerom,pa dodati mlevene orahe,lesnike i prezle,promesati
polako sa kasikom,pa smesu izliti u pleh(38x26)oblozen papirom i peci koru na 180C oko
25min.
-
2
Za fil I sa 1dcl.mleka razmutiti zumanca i prasak za puding od jagode,a ostatak mleka(4dcl.)
staviti da provri sa secerom,pa u njemu skuvati izmucena zumanca i puding.Kad se fil ohladi
sjediniti ga sa umucenim margarinom,pa dodati i 3 kasike od fila III,umucene slatke pavlake.
Za fil II sa 1dcl.mleka razmutiti zumanca i puding od vanile,a ostatak mleka staviti da provri sa
secerom,pa skuvati drugi fil.Kad se ohladi,sjediniti ga sa umucenim margarinom,pa dodati i u
ovaj fil 3 kasike umucene slatke pavlake.
Za fil III umutiti slatku pavlaku.
-
3
Filovati:kora,fil I,pa poredjati oprane jagode s vrhom na gore,fil II,fil III,rashladiti i uzivati.
Reforma sa lešnicima
Sastojci
Priprema
-
1
Za jednu koru dobro umutiti 6 belanaca sa 10 kasika secera.Zatim dodati 100gr.krupnije mlevenih lesnika,2 kasike brasna i 2 kasike prezli.Polako sve sjediniti sa kasikom,pa smesu izliti u pleh(38x26)oblozen papirom i peci koru u zagrejanoj rerni na 180C 25min.Na isti nacin napraviti jos 3 kore(4 ukupno).
-
2
Za fil umutiti zumanca i jaja sa secerom,pa ih kuvati na pari.Pred kraj kuvanja,dodati cokoladu izlomljenu na kocke.Ostaviti da se fil ohladi,pa ga sjediniti sa prethodno umucenim margarinom.
-
3
Filovati:kora,fil,kora...Celu tortu premazati za filom,pa odgore posuti krupnije seckani lesnik.
Čokoladna torta
Sastojci
- kora(sastojci za jednu koru):
- 4 jaja
- 100gr. secera
- 1/3 margarina
- 100gr. cokolade
- 60gr. mlevenog plazma keksa
- 2 kasike brasna
- fil I:
- 8 jaja
- 200gr. secera
- 200gr. cokolade
- 250gr. margarina
- 200gr. nutele
- 100gr. mlevenog plazma keksa
- 100gr. mlevenih pecenih lesnika
- fil II:
- 400ml. slatke pavlake
Priprema
-
1
Prvo odvojiti zumanca i belanca.Posebno umutiti belanca.U drugoj ciniji umutiti zumanca sa
secerom,margarinom i otopljenom cokoladom,pa dodati mleveni plazma keks i brasno.Na kraju
dodati i umucena belanca,polako sjediniti sa kasikom,pa smesu izliti u pleh(38x26)oblozen
papirom i peci koru na 180C oko 20min.Na isti nacin napraviti jos dve kore.
-
2
Za fil I umutiti jaja sa secerom,pa ih kuvati na pari.Pred kraj kuvanja dodati i cokoladu,pa
skuvati fil.Kada se fil ohladi,sjediniti ga sa umucenim margarinom,pa dodati nutelu i mlevenu
plazmu i lesnike.
Za fil II umutiti slatku pavlaku,pa filovati tortu.
Filovati:kora,fil I,fil II,kora...Zavrsiti sa slatkom pavlakom.
Нема коментара:
Постави коментар