Bele mak kocke
Sastojci
testo
- 2 case secera
- 3 case brasna
- prasak za pecivo
- 50 gr nemlevenog maka
- pola case ulja
- 2 case mleka
i jos
- malo prah secera
Priprema
-
1
Casu uzmite zapremine 200 gr . Prvo u ciniji izmesajte i sjedinite suve sastojke, zatim dodajte mleko i ulje i dobro izmesajte, nije potreban mikser. Sipajte u nauljen pleh ili na papir u plehu i pecite u prethodno zagrejanoj rerni, dok porumeni.
Kada je gotovo, pospite obilno prah secerom. Secite na kocke.
Mak kocke
Sastojci
Priprema
-
1
Umutiti jaje sa secerom, dodavati ostale sastojke i dobro sve izmesati. Sipati u nauljen pleh i peci dok se strane od pleha ne odvoje. Ja sam koristila solje za belu kafu (200 gr).
-
2
Za preliv istopiti margarin sa secerom, dodati cokoladu i mleko i toplim preliti topli kolac.
Metarski kolac
Sastojci
Priprema
-
1
Ovo je veoma ukusan i izdasan kolac, a iznad svega atraktivan, mogu se kombinovati boje u testu, filu…. ovaj put sam pravila zuto i braon testo i roze fil….
Umutite belanca, polako dodajuci secer, kada je cvrst sneg, dodati zumanca, zatim vodu, ulje, i na kraju brasno i pzp. Kalup sa rebrima oblozite pek papirom, i uspite pola testa. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na oko 200 stepeni, dok porumeni. U ostatak testa dodajte kakao, i na isti nacin ispecite jos jedan rolat.
Neka se ohlade. Zatim oba izrezite na kriskice po rebrima od kalupa.
Prah za puding pomesajte sa secerom i gustinom i sa malo mleka napravite glatku pastu, zatim uspite u ostatak mleka i skuvajte fil. Ohladite.
Kriskice testa mazite pudingom i lepite jednu na drugu, prvo zutu, pa braon i tako redom dok ih utrosite, redjajte na tacnu. Odozgo takodje premazite pudingom.
Preko mozete staviti slag ili cokoladu po zelji.
Kolac seci ukoso tako da bi se dobile ove divne
-
1
Black magic
Sastojci
testo
- 2 jaja
- 250gr secera
- 250 gr brasna
- 250 gr mleka
- 100 gr margarina ili putera
- prasak za pecivo
- 60 gr kakao
i jos
- po vrhu cokolada
- ili prah secer
- ili po zelji
Priprema
-
1
Umutite belanca dodajuci polako secer, dok se napravi sneg, zatim dodati zumanca, mleko, otopljen puter, kakao, brasno sa praskom za pecivo. Umutiti glatko testo, sipati u nauljen pleh i peci dok se ivice odvoje od pleha u prethodno zagrejanoj rerni.
Vrlo brzo se ispece, a mozete u kalupima svih oblika, kao muffine…
Kada je peceno, neka se malo prohladi, pa pospite prah secerom, ili prelijte otopljenom cokoladom, po zelji.
Smizla
Sastojci
Priprema
-
1
Umutiti belanca, dodati secer, zumanca, mleko, ulje, 3 kasike dzema (ja sam koristila Podravkin od sipurka), brasno i prasak za pecivo. Nauljiti pleh, i sipati testo. Peci u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni, oko 20-ak min, proverite cackalicom da li je gotovo.
-
2
Kada se ohladi, izvadite kolac na tacnu, premazite dzemom, i ukrasite slagom.
-
3
Ja sam pekla u okruglom plehu, 28 cm precnik, i kolac je ispao divan kao torta… A od dzema ima neku divnu nezno breskva boju, izuzetno ukusan i fin.
-
1
Нема коментара:
Постави коментар