Rozi Dunav
Sastojci
Biskvit:
- 4 jaja
- 175 grama šećera
- 175 ml ulja
- 1 vanili šećer
- 175 ml toplog mlijeka
- 360 grama brašna
- 2 čajne žličice praška za pecivo
- prstohvat soli
- 1 žlica kakaa
- 1 žlica mlijeka
- 1 tegla kompota od višanja
Krema:
- 400 ml soka od višanja
- 1 puding od vanilije
- 200 grama šećera
- 200 grama maslaca ili margarina
Glazura:
- 200 grama bijele čokolade
- 4 žlice ulja
Priprema
-
1
Izmiksajte pjenasto jaja sa šećerom, pa postepeno dodajte ostale sastojke, osim kakaa i žlice mlijeka.
Dvije trećine smjese prelijte u brašnom namazan i posut protvan veličine 20x30, a u ostatak smjese dodajte kakao i žlicu mlijeka.
-
2
Ostatak crne smjese lagano izlijevajte po žutom dijelu, s time da ne morate koristiti žlicu, već po redu polako iz posude lijevate.
U smjesu lagano položite višnje iz kompota.
Pecite oko pola sata na 180 stupnjeva.
-
3
Sok od kompota nadopunite vodom do 4 dcl, pa u njemu sa šećerom zakuhate puding, kao da kuhate normalni puding, pa u ohlađeno žlicu po žlicu dodajte izmiksani margarin.
-
4
Nakon što je kolač pečen premažite ga kremom.
-
5
Bijelu čokoladu rastopite, pa dodajte 4 žlice ulja, i prelijte po kolaču, pa dobro ohladite.
Limunovi dijamantići
Sastojci
Biskvit:
- 250 grama margarina
- 250 grama šećera
- 1 vanili šećer
- 4 jaja
- 2 limuna
- 350 grama brašna
- 2 čajne žličice praška za pecivo
Glazura:
- 200 grama bijele čokolade
- 4 žlice ulja
Priprema
-
1
Pjenasto izmiksajte omekšani margarin sa šećerom i vanili šećerom.
Postepeno dodavajte jaja, limunov sok i koricu te brašno pomješano sa praškom za pecivo.
- Prelijte sa glazurom.
Limun listići
Sastojci
- 400 grama listova za savijače
- 2 dcl ulja
- 2 dcl šećera
- 2 dcl jogurta
- 4 jaja
- 1 vrećica praška za pecivo
- limunova korica
Preljev:
- sok od dva limuna
- 6 dcl vode
- 4 dcl šećera
Priprema
- 1
- Listove za savijaču istrgajte na komadiće.
- 3
- U smjesu sa jajima, dodajte jogurt, ulje, prašak za pecivo i naribanu limunovu koricu.
-
4
Izmješajte smjesu sa istrganim listovima.
-
5
Ulijte u namazanu i brašnom posutu tepsiju 20x30 i pecite na 150 stupnjeva (ventilator) oko 30 min.
-
6
U međuvremenu prokuhajte vodu sa šećerom i limunom i ostavite da se ohladi.
-
7
Pečeni kolač prelijte sa sirupom.
-
8
Uživajte u ovoj poslastici.
Kuglica kolač
Sastojci
Kuglice:
- 125 grama margarina
- 200 grama brašna
- 3 žlice kakaa
- 150 grama šećera
- 2 jaja
- 1/2 vrećice praška za pecivo
Preljev preko kuglica:
- 4 jaja
- 500 grama svježeg sira
- 250 grama šećera
- 125 grama margarina
- 2 vrećice vanili šećera
- 1 vrećica pudinga od vanilije
Priprema
-
1
Izmješajte margarin sa šećerom pa postepeno dodajte ostale sastojke.
Dobivenu smjesu stavite u frižider na sat vremena da se malo stisne.
-
2
Dok se smjesa za kuglice hladi, izmješajte sve sastojke za preljev osim bjelanjaka.
-
3
Kad se smjesa za kuglice stisne napravite kuglice koje poredate u protvan veličine 20x30, u četiri reda po sedam kuglica. (svaka kuglica mi je težila 20 grama).
-
4
U dio sa svježim sirom dodajte snijeg od bjelanjaka.
-
6
Pecite na 170 stupnjeva dok ne dobije lijepu boju. (oko pola sata).
Flekavi kolač
Sastojci
Biskvit:
- 200 grama čokolade za kuhanje
- 250 grama margarina
- 200 grama šećera
- 6 jaja
- 5 žlica mlijeka
- 1 prašak za pecivo
- 200 grama brašna
Kokos flekice:
- 1 bjelanjak
- 50 grama šećera
- 100 grama kokosa
Priprema
-
1
Rastopite margarin sa čokoladom i šećerom.
Kad se ohladi dodajte jedno po jedno jaje, mlijeko i prašak za pecivo sa brašnom, te ulijte u namazan i brašnom posut protvan veličine 20x30 cm.
-
2
Bjelanjak istucite, dodajte šećer i kokos.
-
3
Pravite kuglice od kokosa i stavljajte ih na biskvitnu smjesu, lagano utisnite pa stavite peći na 170 stupnjeva oko pola sata.
Krater
Sastojci
- 1 prašak za pecivo
- 2 žlice kakaa
- 250 grama brašna
- 1 dcl ulja
- 1 vrećica vanili šećera
- 1 dcl mlijeka
- 5 jaja
- 250 grama šećera
Krema:
- 8 dcl mlijeka
- 4 vrećice vanili šećera (ako želite možete dodati šećer po uputama na puding vrećici)
- 2 pudinga od vanilije
Preljev:
- 4 dcl kiselog vrhnja
- 6 žlica šećera u prahu
Priprema
-
1
Skuhajte puding sa vanili šećerom i mlijekom i ostavite da se dobro ohladi.
-
2
Za biskvit izmješajte žumanjke sa šećerom i ostalim sastojcima, te dodajte na kraju snijeg od bjelanjka pa istresite u tepsiju veličine 30x20 cm.
-
3
Sa žlicom stavljajte komade ohlađenog pudinga, te stavite peći na 180 stupnjeva oko pola sata do 40 min.
-
4
Kiselo vrhnje izmješajte sa šećerom te premažite pečeni kolač pa vratite još desetak min. u pećnicu.
Želirana torta od jagoda
Sastojci
Prhko tijesto:
- 150 grama petit keksa
- 100 grama maslaca ili margarina
Prva fila:
- 500 grama kiselog vrhnja
- 300 grama vrhnja za šlag
- 120 grama šećera
- 1 vrećica mljevene želatine
Druga fila:
- 1 kg jagoda
- 250 grama šećera
- 2 vrećice mljevene želatine
Priprema
-
1
Kekse izmrvite što sitnije, pomješajte sa rastopljenim maslacem, utisnite u kalup pa stavite peći 5-10 min. na 170 stupnjeva.
-
2
Kiselo vrhnje lagano izmješajte sa šećerom dok se ne rastopi pa dodajte istučeni šlag i želatinu koju ste pripremili po uputama na vrećici.
-
3
Istresite filu na kekse,(morate staviti kalup od torte jer je sve tekuće), pa da bi dobili udubljenje u fili, uzmite prozirnu foliju pa je stavite na filu i pritisnite nekom manjom zdjelom dok se ne udubi i tako stavite u frižider da se malo sve stisne, pa onda izvadite posudu i foliju.
-
4
Jagode očistite, izmiksajte, dodajte šećer, pa zagrijavajte par minuta na štednjaku dok se šećer ne rastopi. Napravite dvije vrećice želatine po uputama pa dodajte u smjesu sa jagodama te istresite na prvu filu.
Najbolje bi bilo da ostavite preko noći da se dobro stisne.
Nakon što se je torta stisla, skinite obruč.
Orange trokuti
Sastojci
- 500 gama petit keksa slomljenih
- 150 grama maslaca ili margarina
- 120 ml vode
- 120 ml mlijeka
- 200 grama šećera
- 100 grama čokolade za kuhanje
- rum
- šaka grožđica
- ekstrakt naranče
Priprema
-
1
Prokuhajte vodu i mlijeko sa šećerom pa u toplo dodajte margarin, i čokoladu i mješajte dok se ne rastopi.
Umješajte grožđice, rum, ekstrakt naranče i kekse.
-
2
U kalup za trokute stavite prvo prozirnu foliju pa onda utisnite smjesu koliko vam stane, pa zamotajte preko foliju i stavite u frižider.
-
3
Meni su ispala dva reda trokuta.
Sastojci
Priprema
-
1
Rastopite margarin pa u toplo dodajte med.
Izmiksajte jaje, pa dodajte med i margarin, mlijeko, brašno i prašak za pecivo.
-
2
U namazani protan veličine 20x30 izlijte smjesu pa pecite na 180 stupnjeva oko 25 min.
-
3
Ohlađeni biskvit izrežite na bolje manje kockice, ja sam na veličinu 2,5x4 cm.
-
4
Rastopite sve sastojke za preljev pa umačite kockice biskvita te uvaljajte u kokos.
Rolana rolada
Priprema
-
1
Margarin sobne temperature pjenasto izmješajte sa šećerom pa postepeno dodajte jedan po jedan žumanjak i na kraju prosijano brašno.
-
2
Istucite snijeg od bjelanjaka pa i njega lagano dodajte i rukom izmješajte u smjesu.
-
3
Smjesu podjelite na tri dijela i razmažite svaki dio na pek papir na veličinu 30x30.
Pecite na 170 stupnjeva oko 10-15 min.
-
4
Prvo tijesto namažite marmeladom i zarolajte.
-
5
Drugi pečeni list rolade isto namažite marmeladom, pa na početak stavite prvu roladu i sve zajedno opet zarolajte. Tako isto i sa listom treće rolade.
-
6
Na tacnu stavite šećera i roladu uvaljajte u taj šećer.
-
7
Napomena: kore mažite i rolajte dok su tople.
Jabukov kolač
Sastojci
Rudy
Sastojci
Prhko tijesto:
- 400 grama brašna
- 250 grama margarina
- 150 grama šećera
- 1 žumanjak
- 1 vrećica vanili šećera
- 2 žlice kakaa
Fila:
- 750 grama svježeg sira
- 3 jaja
- 3 vrećice vanili šećera
- 250 grama šećera
Priprema
-
1
Izmješajte suhe sastojke za prhko tijesto pa dodajte žumanjak i margarin narezan na listiće pa umjesite tijesto.
-
2
Podjelite tijesto na dva jednaka dijela pa ih stavite u zamrzivač na pola sata.
-
3
Za kremu izmiksajte šećer za bjelanjcima, a sir sa žumanjcima, te spojite te dvije smjese.
-
4
Izvadite tijesto iz zamrzivača pa jedan dio tijesta naribajte na ribež za jabuke u namazanu i brašnom posutu tepsiju veličine 20x30.
Na naribano tijesto izlijte fil sa sirom pa po filu naribajte drugi dio tijesta.
-
5
Pecite na 170 stupnjeva oko 40 min.
Kata
Sastojci
Kore:
- 700 grama brašna
- 200 grama margarina
- 200 grama šećera
- 2 dcl mlijeka
- 3 žumanjka
- 1 vrećica praška za pecivo
- prstohvat soli
Krema:
- 150 grama maslaca ili margarina
- 1 dcl ruma
- 4 žlice marmelade od marelice
- 2 žlice kakaa
- 1/2 dcl mlijeka
- 200 grama šećera u prahu
Glazura:
- 150 grama čokolade za kuhanje
- 30 grama maslaca
- 4,5 žlice ulja
Priprema
-
1
/
Prosijte brašno sa praškom za pecivo pa dodajte ostale sastojke i umjesite prhko tjesto.
-
2
Tjesto podjelite na tri dijela pa ostavite da se malo odmori.
-
3
Tjesto razvaljajte na veličinu 30x30 pa stavite na pek papir. Pecite na 180 stupnjeva oko 15 minuta.
-
4
Za kremu izmješajte pjenasto margarin sa šećerom u prahu, pa dodajte rum, marmeladu, kakao, mlijeko.
-
5
Jednu koru kad se ohladi izlomite na komade pa sameljite u mlincu za mljevenje oraha.
-
6
Mljevenu koru dodajte u kremu.
-
7
Stavite prvu koru, premažite kremom te stavite drugu koru pa na nju glazuru.
-
8
Možda će vam se činiti da kore nisu kao u mađarice mekane, nego su malo tvrđe a takve baš i trebaju biti.
Tosca
Sastojci
Biskvit:
- 6 bjelanjaka
- 150 grama šećera
- 50 grama maka
- 5 žlica oštrog brašna
- 1/2 žličice praška za pecivo
Krema:
- 6 žumanjaka
- 6 žlica šećera
- 3 žlice gustina
- 220 ml mlijeka
- 200 grama maslaca ili margarina
- vanilija
- petit kekse
Glazura:
- 100 grama čokolade za kuhanje
- 50 ml mlijeka
- 50 grama maslaca
Priprema
-
1
Za biskvit dobro izmiksajte bjelanjke za šećerom pa lagano žlicom dodajte ostale sastojke, i stavite peći u tepsiju veličine 20 x 30 cm.
-
2
Za kremu izmješajte žumanjke sa gustinom i malo i oko 1 dcl mlijeka.
Ostatak mlijeka zakuhajte sa šećerom pa dodajte smjesu od žumanjaka i skuhajte kao puding te u ohlađeno dodajte izmiksani maslac.
-
3
Kremu stavite na ohlađeni biskvit, poslažite kekse.
-
4
Za glazuru rastopite čokoladu sa mlijekom i maslacem pa prelijte preko keksa.
Petit puding
Sastojci
- 2 pudinga (različiti okusi)
- 1,5 l mlijeka
- 12 žlica šećera
- 4 vrećice želatine
- petit keksi
- 2,5 dcl vrhnja za šlag
Priprema
-
1
Skuhajte u 7,5 dcl mlijeka i 6 žlica šećera jedan puding pa drugi.
-
2
Želatinu rastopite po uputama na vrećici pa stavite po dvije želatine u mlaki puding.
-
3
Kekse namočite u mlijeko pa složite prvi red u tepsiju veličine 20x30 (približno).
-
4
Izlijte prvi puding pa stavite u zamrzivač na oko 20 min.dok se ne stitsne jer je puding dosta tekuć pa se ne može odmah složiti drugi red keksa.
-
5
Kad se je puding stitsnuo stavite drugi red keksa pa izlijte drugi puding i ponovo u zamrzivač dok se ne stisne.
-
6
Na kraju premažite sa šlagom.
Нема коментара:
Постави коментар