субота, 12. април 2014.

  Baklava kolač


Sastojci

Priprema


  1. 1
    Izmiksajte jaja i bjelanjke sa šećerom i dodajte ostale sastojke.
    Stavite peći u tepsiju veličine 20x25 ili  u kalup od torte.
    Pecite na 170 stupnjeva oko pola sata.
    Preljev zagrijte dok se šećer ne otopi.
    Pečeni kolač prelijte sa preljevom i ohladite.

 Baklava Emili


Sastojci

Priprema


  1. 1
    Pjenasto izmješati jaja sa šećerom pa dodati ostale sastojke. Uliti u tepsiju i peći oko pola sata.
    Vruć kolač preliti sa preljevom koji napravimo tako da prokuhamo vodu sa šećerom dok se šećer ne rastopi.
    Posipati mljevenim orasima.
    (ja sam pravila u pola smjese pa je ispala malo tanja)

    Šalica je od 2 dcl.

      Naopaki kolač


    Naopaki kolač

    Sastojci

    Priprema


    1. 1
      Jabuke naribajte, izmješajte sa vanili šećerom i cimetom a u protvan stavite pek papir pa utisnite jabuke na dno protvana.
    2. 2
      Pjenasto izmješajte jaja sa šećerom i vodom, pa dodajte brašno i prašak i lagano promješajte.
    3. 3
      Biskvitno tjesto izlijte po jabukama pa pecite na 170 stupnjeva oko 40 min.
      Pečeni kolač okrenite naopačke tako da vam biskvit dođe dolje.
    4. 4
      Skuhajte puding. Želatinu napravite po uputama na vrećici pa sa žlicom dvije mlijeka zagrijte da se otopi. Šlag izmiksajte pa ga sa želatinom dodajte u ohlađeni puding.

    5. 5
      Kremu namažite po nadjevu od jabuka pa dobro ohladite.

   Klauzo šnjite


Sastojci

Priprema


  1. 1
    Za biskvit izmješati dobro žumanjke sa šećerom, pa lagano dodati ostale sastojke i na kraju snijeg od bjelanjaka.
    Staviti u namazanu tepsiju te peći na 170 stupnjeva.
  2. 2
    Za filu izmješati dobro maslac sa šećerom pa dodati žumanjke i orahe. (ja sam žumanjke izostavila jer ih baš ne podnosim).
    Premazati filu preko ohlađenog biskvita.
  3. 3
    Za glazuru rastopiti čokoladu, margarin i ulje te preliti preko file i staviti u firižider da se stisne.

     Kremasti kolač sa jabukama


Sastojci


Priprema


  1. Za biskvit izmješati dobro jaja sa šećerom pa dodati ostale sastojke.
    Staviti peći na 170 stupnjeva oko pola sata.
    Za kremu skuhati puding pa u topli umješati margarin. Premazati kolač te kada se dobro ohladi nanjeti izmiksani šlag.

   Mak kolač


Sastojci

Priprema


  1. 1  
    Zamjesite prhko tijesto.
  2. 2
    Razvaljajte ga u protvan 20x30  cm.
  3. 3
    Za biskvit izmješajte jaja sa šećerom pa dodajte rastopljeni margarin te ostale sastojke.
  4. 4
    Pretresite smjesu na prhko tijesto.
    Pecite na 170 stupnjeva 45 min.

  Mak torta


Sastojci

Priprema

  1. 1
    Izmješajte pjenasto margarin, dodajte šećer i malo po malo sve ostale sastojke.
  2. 2
    Podjelite na tri dijela i pecite u kalupu za tortu svaki dio posebno na 180 stupnjeva oko 15 min.
  3. 3
    Za kremu izmješajte sve sastojke i podjelite na tri dijela te premažite tortu.   
  4. Kolač sa bananama i keksima                           

    Sastojci

    Priprema


    1. 1
      U protvan veličine 20x30 poslažite kekse koje samo malo umočite u mlijeko sa rumom. Po keksima poslažite narezane banana i posipajte grožđicama, pokrijte opet keksima i tako još jedan red.

    2. Završeno slaganje.
    3. 3 
      U ostatak mlijeka dodajte šećer pa zagrijte na štednjaku dok se šećer ne rastopi, ali da ne zakuha, pa polako dodavajte mlijeko u ona tri žumanjka. Prelijte po keksima i ostavite 10 min. da se sve dobro upije.
      Pecite na 160 stupnjeva oko pola sata.
    4. 4
      Ohlađen kolač premažite šlagom.
  5.                            

     Ružice (r. 1935.g.)


Sastojci

Priprema


  1. 1
    Za tijesto umješajte sve sastojke i pustite na toplome da se diže.
  2. 2
    Kad se je tijesto udvostručilo, razvaljajte ga te premažite margarinom, i posipajte šećerom, cimetom i grožđicama.
  3. 3
    Zamotajte kao roladu, pa režite oko 1,5 cm širine i stavljajte u tepsiju s time da napravite razmak, i pustite da se još jednom dobro dignu.
  4. 4
    Pecite u zagrijanoj pećnici na 170 stupnjeva dok ne dobiju boju.

    Vanilla cheesecake

Vanilla cheesecake

Sastojci

  • Kora:

  •  1 1/2 šalica mrvljenih petit keksa (šalica je od 2,5 dcl)
  •  1 žlica šećera
  •  50 grama rastopljenog maslaca ili margarina
  • Nadjev:

  •  1 kg svježeg sira
  •  150 grama šećera
  •  2 žlice brašna
  •  2 žlice mlijeka
  •  1 kisela vrhnja (oko 180 grama)
  •  4 jaja
  •  2 vrećice instant pudinga od vanilije
  •  2 dcl vrhnja za šlag

Priprema


  1. 1
    Za koru izmrvite kekse, te izmješajte sa šećerom i maslacem pa utisnite u kalup za tortu i pecite oko 10 minuta na 170 stupnjeva.
  2. 2
    Za nadjev dobro izmješajte sir sa šećerom, brašnom, mlijekom, vrhnjem, pa dodajte jedno po jedno jaje, i na kraju puding.
  3. 3
    Nadjev prelijte preko pečene kore pa vratite u pećnicu i pecite na 170 stupnjeva oko sat i 15 minuta.
    Preko ohlađenog kolača stavite tučeni šlag pa u frižider na nekoliko sati da se dobro ohladi.

     Vanilly keksi


Sastojci

Priprema

  1. 1
    Sve sastojke izmješati i staviti u hladnjak na pola sata da se tijesto malo stisne.
  2. 2
    Razvaljati i izrezivati oblike na način da izrezujete se čašom koja ima na dnu izrezbarene motive pa samo stisnete čašu u tijesto, odnosno prvo izrežete sa rubom čaše krug a onda u taj krug stisnete dno čaše.
  3. 3
    Peći na 160 stupnjeva dok lagano ne porumene ali paziti da ne izgore.      
  4. Mliječno čokoladni kolač                            


    Mliječno čokoladni kolač

    Sastojci

    Priprema

    1. 1
      Izmiješati margarin sa šećerom pa postepeno dodati ostale sastojke. Smjesu izliti u tepsiju veličine pećnice pa peći na 170 stupnjeva oko 20 min.
    2. 2
      Izmiješati sve sastojke za kremu.
    3. 3
      Biskvit prepoloviti na dva dijela. Nafilati prvi dio sa kremom, poklopiti i nafilati drugi dio.                             
  5.     

Нема коментара:

Постави коментар