среда, 2. април 2014.


Čokoladna bomba ...

Sastojci

Biskvit
10 jaja
10 kasika šećera
8 kasika brašna
2 kasika kakaa
1 prašak za pecivo
Krema
6 jaja
30 dag šećera u prahu
30 dag čokolade za kuvanje
2 margarina
Glazura
10 dag margarina
20 dag čokolade za kuvanje
Za natapanje biskvita
4 dl vode
7 žlica šećera
1 vanilin šećer
2 kasike ruma
malo limunovog soka

Priprema

Od navedenih sastojaka ispeći biskvit. hladan prerezati u 3 dela.

Za kremu na pari skuvati jaja i šećer. U toplo dodati čokoladu, a u hladno penasto izrađen margarin. kremom premazati biskvite i celu tortu.

Za glazuru otopiti margarin i čokoladu i premazati preko cele torte.

Biskviti se mogu natopiti vodom u kojoj je otopljen šećer, a može se dodati i rum.

Нема коментара:

Постави коментар