Andjelin san
Ovu izvarednu kremastu tortu pronašli smo na blogu začaranakuhinjica
blogspot.com pa vam u celosti prenosimo
POTREBNO JE:
18 jaja
100 gr šećera
500 gr prah šećera
2 margarina
200 gr plazme
600 gr otopljene čokolade
500 gr krem šlaga
1/2 l mleka ili kisele vode
Korice:
PRVO:
Umutiti 250 gr prah šećera i 1 margarin, zatim dodati 9 žumanca, pa 300 gr otopljene čokolade i na kraju 100 gr plazme.
DRUGO:
Umutiti 9 belanaca i 50 gr šećera;
Sada belanca polako dodavati u prvi deo i rucno veoma lagano izmesati. Masu podeliti tri dela i peći korice. U pleh veličine 38cm x 27cm staviti papir za pečenje i staviti umućenu masu i peći.
NAPOMENA:
Ja izdelim materijal i svaku koricu mutim ponaosob kako bi mi korice bile jednake.
Fil:
Umutite potpuno isto kao za korice.
Zatim umutiti 500g krem šlaga od vanile u 500g mleka.
Filovanje: KORA-FIL-KREM SLAG-KORA ..
POTREBNO JE:
18 jaja
100 gr šećera
500 gr prah šećera
2 margarina
200 gr plazme
600 gr otopljene čokolade
500 gr krem šlaga
1/2 l mleka ili kisele vode
Korice:
PRVO:
Umutiti 250 gr prah šećera i 1 margarin, zatim dodati 9 žumanca, pa 300 gr otopljene čokolade i na kraju 100 gr plazme.
DRUGO:
Umutiti 9 belanaca i 50 gr šećera;
Sada belanca polako dodavati u prvi deo i rucno veoma lagano izmesati. Masu podeliti tri dela i peći korice. U pleh veličine 38cm x 27cm staviti papir za pečenje i staviti umućenu masu i peći.
NAPOMENA:
Ja izdelim materijal i svaku koricu mutim ponaosob kako bi mi korice bile jednake.
Fil:
Umutite potpuno isto kao za korice.
Zatim umutiti 500g krem šlaga od vanile u 500g mleka.
Filovanje: KORA-FIL-KREM SLAG-KORA ..
Нема коментара:
Постави коментар