Француски лонац
Састојци
- 600 гр јунетине
- 200гр сланине
- 2 главице црног лука
- 2 Трешња Бели порта
- 300 гр шампињона
- 2 ком већих парадајза (парадајз сос 150мл)
- 200мл белог вина
- 200 гр шаргарепе
Припрема
-
1
Сланину исећи на ситне комадиће, кратко је пропржити. Потом додати јунетину исечену на коцкице. Пржити док месо не побели.
-
2
Црни лук исећи на коцкице кувајте док не добијете масу врсте пиреа од поврће и додати бели лук. Затим додати шаргарепу и после 10 минута шампињонима и парадајзом (парадајз сос)
-
3
На крају, додати месо, сипајте вино и мало воде. Смањите топлоту и оставити да се крчка око 2 х лаганоо. Зачините га на свој начин.
Чорба од ШПИНАТА
Састојци
- 1 главица лука
- 200 гр обареног, исецкан спанаћ
- 3 касике пиринач,
- зачин , бибер су, вегетација
- 2 кашике маслиновог уља
- 1 жуманце
- 100 мл јогурта
- 100 мл врхња за кухање
Припрема
-
1
На маслиновом уљу пропржити ситно сјецкан лук, па додати спанаћ. Зачинити вегетом. Кратко динстати, па додати рижу. Прелити са 300 мл воде и кувати док пиринач не буде готова.
-
2
Кратки пире штап блендер, додајте више воде, а зачињена (со, бибер, зачин). Када кључања додати умућено јаје жуманце са јогуртом и павлаком, па кувајте на лаганој ватри још 3-4 минута.
-
3
Послужити топло уз киселу павлаку!
"Жаба у Холе" са луком сосом
Састојци
Припрема
-
1
У плех сипати маслиново уље. Кобасицама скинути опну, па их премазати уљем са свих страна. Пећи у рерни загрејаној на 200 Ц, 5-6 минута. Умутити јаја и мијеко, па додати брашно и со. Смесу добро умутити, па сипати преко кобасица. Вратити у рерну и пећи још неких 25 минута.
-
2
Док се једе печена, Припремити повучена. Путер отопи и додати исецкани црни лук. Пирјати доцк портови не омекша, око 5-6 минута. Додај протиснут Чешњак, али такви динстаити Јос 20 секунди. Да ли је онда додао брашно, али мијешајући СВО вријеме сипајте пилећи темељац.Зачините по укусу (Они Бибер), додајте сенф ворчестер сос и, на лаганој Фиребалл Још кувајте неколико минута.
-
3
Прелијте преко сос печеног Јела и прибегавају одмах!
Пуњene векнице
Састојци
Припрема
-
1
Од брашна, соли, шећера, квасца, уља и топле воде замесити тесто. Прекрити и оставити тесто на топлом. Када се удвостручи, поделити на 3 или 4 лоптице, па оставити да поново нарасте. Сјединити бланширан, ситно сјецкан спанаћ и сир, па посолити по укусу. На побрашњеној радној површини разваљати тесто, па премазати са омекшалим путером, сједињеним са умућеним жуманцем.
-
2
Преко ставити фил од спанаћа и сира ...
-
3
Дакле ... ролна векна. На исти начин, припремите остатак. Редајте их у плех, обложен са мало уља и оставите да одстоји око 15 минута.
-
4
Онда четком сваки хлеб са белим јајетом, затим смањити дужину средини, тако да можете видети фил.
-
5
Поспите да буде сличан или уље!
-
6
Пеците у рерни, загрејаној на 200 Ц. Готове су када порумене. Оставите 5-6 минута, прекривене, па послужите!
Тараба са копривама
Састојци
тесто:
- 4 јело Брашна
- 1 кашичица соли
- 1 кашичица шећера
- 1 кашичица сока од Лимун
- 5 г инстант квасца
- 1 цело јаје
- 1 жуманце
- 200 мл топлог млека
- 3 кашике Маргарита мазање
ин:
- око 250 г листова коприве
- 450 г свежег сира
- 2 немиран путера
- ПО јер тако
и још:
- 1 жуманце за премазивање
1 шоља = 200 мл
Припрема
-
1
Отопити маргарин за мазање; загрејати млеко. Од наведених састојака замесити тесто, па оставити прекривено да се удвостручи. Коприву обарити, процедити, па изблендирати; затим кратко продинстати на загрејаном путеру. Охладити, па додати сир и со, по укусу. На побрашњеној радној површини тесто поделити. 2/3 теста разваљати на величину плеха (ивице мало подигнути).
-
2
Преко теста ставити фил од коприве и сира.
-
3
Преосталу 1/3 теста разваљати, па исећи на траке. Редати траке преко фила!
-
Премазати умућеним жуманцем, па пећи на 200 Ц, око 25 минута. Печену оставити 5-6 минута, па резати!
Лажни бурек
Састојци
- 400 гр мљевене јунетина
- 3 главе Харбоур
- 4 јајета
- 150 мл јогурта
- 100 мл врхња за кухање
- 200 гр брашна
- 1 прасак за колаче
- зачин , бибер су, вегетација
- Мало уља
- Парце путера или маргарина
Припрема
-
1
На мало уља пропржити ситно сјецкан лук, па додати млевено месо. Динстати 10-так минута; зачинити по укусу (со, бибер, вегета)! Макнути са ватре, па оставити да се прохлади.
-
2
Одвојити беланца од жуманца. Умутити беланца са мало соли.
-
3
/
Специјална умутити жуманце и додајте јогурт с топ кување. Умутити и додати мљевено месо. Ја се онда додаје брасно, помијешано СА прашак за колаче. Сјединити смјесу!
-
4
У мешавини додајте половину колача снега и пажљиво спојити. Додајте преостали снег od belanca.Izmješati!
- Сипајте смесу у посуду за печење (обложена са мало маслаца или маргарина, бrasno)!
-
5
Пеците у загрејаној рерни на 200 Ц око 30 минута.
Брзи ролат са кафом
Састојци
старост:
- 300 гр мљевеног кекса
- 100 г прах шећера
- 1 кашика kakaa
- групе 150 мл јаке црне кафе
ин:
- 150 гр путера ili маргарина
- 100 г прах шећера
- 1 kuhano žumance
Припрема
-
1
Комбинујте је сломљен колачића, шећер и какао, а затим сипајте хладну, јаку црну кафу. Комбинују добро, да се добије смеша, која не држати руке. Ублажавају кору на фолији. .Pjenasto umutiti puter i šećer, pa dodati ispasirano kuhano žumance.
- Мешати добро и четком преко коре.Zaviti rolat, pa ostaviti u frižider nekoliko sati!
Дукан Чорба
Састојци
- 1 главица лука
- ОКО 300 г пилећег филеа
- 500 мл воде
- 200 мл млека
- 1 јаје
- зачин су, Бибер, вегетација, оригано
Припрема
- Са неколико капи маслиновог уља обложене дно СЕРП. Топлота и додајте ситно исецкан црни лук. Када постане стакласто, додати пилећи филе, исећи на квадрате. Фрај! Спајс, по укусу (со, бибер, зачин, оригано или першун), и сипати 300 мл воде. Кувајте 15 минута. Затим сипати млеко и 200 мл воде и чир. Додати зачине по потреби. Умутити јаје и сипати мало течности из Шерпаси (добро умутити). Одмах сипајте умућено јаје у шерпу, мешајући све време. Кувати 2-3 минута, а затим уклоните из топлоте.
Нема коментара:
Постави коментар