Rolat torta
Sastojci
Testo
- 7 jaja
- 14 kasika/velikih/ secera
- 10 kasika brasna/ostrog/
- 3 kasike kakao/ili cokolade u prahu/
- 2 kasike gustina
- 1 pakovanje praska za pecivo
- 2 kasike ulja
- 4 kasike vruce vode
- 1 pakovanje vanilin secera
krema
- 4 zumanceta/od onih jaja za testo/
- 200gr putera/margarina/
- 3 pakovanja pudinga od vanile
- 500ml mljeka
- 100gr secera+ono potrebno za kuvanje pudinga
- 100gr bjele cokolade
- 100gr crne cokolade
- 2 pakovanja vanilin secera
Priprema
- Težina:
-
1
Priprema testa:
-
2
U duboki sud stavite 7 bjelanca i secer i dobro izmutite u cvrsti snjeg, dodajte i izmucena 3 zumanceta sa vanilin secerom u kojem ste dodali vodu i ulje.
-
3
Brasno, kakao, gustin i prasak za pecivo dobro promjesajte pa dodajte u snjeg od bjelankama sa zumancima.Lagano promjesajte kako bi se sastojci sojedinili.
-
4
Pleh od rerne namastite i prekrijte sa pek-papirom ,pa sipajte smjesu ,poravnajte i pecite u zagrijanu pecnicu na 180-200C oko 15-20 min.
-
5
Peceno tjesto prevrnite, izvadite papir pa umotajte u rilatu zajedno sa vodenom platnenom salvetom.Za to vreme dok odstoji testo u salveti pripremite krem.
-
6
Priprema kreme:
-
7
Mleko, secer i prasak za puding, skuvajte kao na uputu na vrecici.
-
8
U topli krem dodajtebjelu cokoladu i mjesajte sve dok se cokolada ne rastopi.
-
9
Puter dobro izraditi u bjelu penu/mutiti sa mikserom/pa dodajte 4 zumanca i dobro izmutite kako bi se dobila fina bjela kremasta masa
-
10
Dobivenu kremu podelite na dva djela u dva suda
-
11
Jedan ostaje bjeli ,a u drugom dodajte crnu cokoladu
-
12
Kremove sipajte u najlon kese .
-
13
Filanje rolata:
-
14
Testo odvijte od salvete, stavite ga na prozirnu najlonsku foluju i filate naporedno po jednu lentu bjele kreme, jednu crne kreme stavite po malo kreme od bjele i crne za prekrivanje rolata i dekoraciju/od bjele kreme/
-
15
Pomocu folije uvijte rolat, ali nemojte da ga stezete kako ne bi se razlili filovi jedan u drugi. Uvijte ga u foliju i ostavite da se krema stegne/ja sam ga stavila oko 3-4 casa u zamrzivac/.
-
16
Kada se dobro ohladi /da se krema stvrdne-rolat treba biti trdzi, a ne mekan /prekrijte ga sa cokoladnom kremom, a sa bjelom kremom pomocu sprica za dekoraciju ukrasite rolat tortu ovako i ovako sa druge strane
-
17
Presek rolat torte
- 18
-
19
Parce torte malo blize
Нема коментара:
Постави коментар