петак, 28. март 2014.

ŠNICLE U BALKANSKOM SOSU

Recept sam pronasla u popularnom zenskom casopisu i zagubila u brdu slicnih :) Danas sam ga pronasla, imala sve sastojke u kuci, napravila ove snicle i svi bili zadovoljni :) Mozda zato sto smo Balkanci, a mozda i sto je ukus odlican :)
SASTOJCI:

 6 junecih snicli
 6 listova gaude
 1 glavica crnog luka
 1 kasika suvog biljnog zacina
 1 kasika kecapa
 2 dl vode
 4 kasike maslinovog ulja
 po ukusu biber

  PRIPREMA:
 1. Snicle isecite na manje komade i svaki izlupajte. Poredjajte meso u podmazan pleh i svaku sniclu prekrijte sirom.

 2. Iseckajte luk na kockice, dodajte mu suvi zacin, kecap, vodu, biber i sve promesajte.

 3. Masu ravnomerno prelijte preko snicli i stavite u rernu zagrejanu na 200 stepeni, pa odmah smanjite temperaturu na 180 stepeni.

 4. Pecite 30 minuta, pa ako je voda isparila, dodajte jos polasoljice vode tako sto cete kasikom posebno sipati na svaku sniclu. Pleh malo protresite da se sos, voda i istopljeni sir sjedine.

 5. Ostavite jos 15 minuta da se jelo pece, pazeci da se snicle ne isuse. Gotove snicle prebaciti na tanjir, a preostali sos u plehu promesajte i njime prelijte snicle.

 6. Sluziti uz pire krompir i salatu po zelji :)

Нема коментара:

Постави коментар