PIKASO KOLAČ
Za ljubitelje kokosa i čokolade :)
Testo:
4 jajeta
3 solje za belu kafu secera
1,5 solja ulja
1 solja mleka
3 solje brasna
1 kesica praska za pecivo
3 kasike kakaoa
Fil:
1 l mleka
3 solje secera
200 g kokosa
7 kasika griza
Glazura:
100 g cokolade za testo
2 kasike ulja
PRIPREMA:
1 Za ovaj kolac prvo pravimo fil.
2 U litar mleka dodati secer, pa kuvati na tihoj vatri do kljucanja.
3 Pomesati kokos sa grizom i dodati u mleko i malo prokuvati.
4 Napraviti testo, pa u podmazan pleh staviti pola od testa i peci do pola. Ne sme da se sasvim ispece testo. 5 Preko testa dodati fil, drugu polovinu testa i ispeci kolac do kraja.
6 Pece se na 200 stepeni i cackalicom probati da li su svi delovi peceni.
7 Izvaditi kolac iz rerne, ostaviti ga u plehu u kojem se pekao, pa preliti glazurom.
8 Na ulju istopiti cokoladu, ali paziti da na prokljuca , jer tada cokolada gubi sjaj.
9 Kolac ohladiti i sluziti.
Testo:
4 jajeta
3 solje za belu kafu secera
1,5 solja ulja
1 solja mleka
3 solje brasna
1 kesica praska za pecivo
3 kasike kakaoa
Fil:
1 l mleka
3 solje secera
200 g kokosa
7 kasika griza
Glazura:
100 g cokolade za testo
2 kasike ulja
PRIPREMA:
1 Za ovaj kolac prvo pravimo fil.
2 U litar mleka dodati secer, pa kuvati na tihoj vatri do kljucanja.
3 Pomesati kokos sa grizom i dodati u mleko i malo prokuvati.
4 Napraviti testo, pa u podmazan pleh staviti pola od testa i peci do pola. Ne sme da se sasvim ispece testo. 5 Preko testa dodati fil, drugu polovinu testa i ispeci kolac do kraja.
6 Pece se na 200 stepeni i cackalicom probati da li su svi delovi peceni.
7 Izvaditi kolac iz rerne, ostaviti ga u plehu u kojem se pekao, pa preliti glazurom.
8 Na ulju istopiti cokoladu, ali paziti da na prokljuca , jer tada cokolada gubi sjaj.
9 Kolac ohladiti i sluziti.
Нема коментара:
Постави коментар