петак, 28. март 2014.

PIKASO KOLAČ

Za ljubitelje kokosa i čokolade :)
Testo:

 4 jajeta
 3 solje za belu kafu secera
 1,5 solja ulja
 1 solja mleka
 3 solje brasna
 1 kesica praska za pecivo
 3 kasike kakaoa

  Fil:

 1 l mleka
 3 solje secera
 200 g kokosa
 7 kasika griza

  Glazura:
 100 g cokolade za testo
 2 kasike ulja

  PRIPREMA:

 1 Za ovaj kolac prvo pravimo fil.
2 U litar mleka dodati secer, pa kuvati na tihoj vatri do kljucanja.
3 Pomesati kokos sa grizom i dodati u mleko i malo prokuvati.
4 Napraviti testo, pa u podmazan pleh staviti pola od testa i peci do pola. Ne sme da se sasvim ispece testo. 5 Preko testa dodati fil, drugu polovinu testa i ispeci kolac do kraja.
6 Pece se na 200 stepeni i cackalicom probati da li su svi delovi peceni.
7 Izvaditi kolac iz rerne, ostaviti ga u plehu u kojem se pekao, pa preliti glazurom.
8 Na ulju istopiti cokoladu, ali paziti da na prokljuca , jer tada cokolada gubi sjaj.
9 Kolac ohladiti i sluziti.

Нема коментара:

Постави коментар