петак, 28. март 2014.

PILEĆE ROLNICE

Kad neko kao ja voli piltinu, onda stalno smišlja nov način spremanja iste… Ovo jedan od tih načina… 
SASTOJCI :

 500 g pileceg filea
 1 kasika Vegete
 1 kasika senfa
 50 g prsute
 50 g mariniranih sampinjona
 malo brasna
 malo ulja
 malo belog vina
 nekoliko kapi soja sosa

  PRIPREMA:

 Pileci file iseci na tanke, malo vece snicle.

Pripremiti fil za meso. Sitno iseci prsutu i sampinjone, dodati senf i soja sos te sjediniti u jedolicnu smesu.

Snicle zaciniti vegetom i na svaku staviti fil, urolnati u rolnicu i probosti cackalicom da se ne otvore kod przenja.

Zagrejati ulje, snicle posuti brasnom sa svih strana i spustati ma vrelo ulje.
Kad se zarumeni prva strana, smanjiti temperaturu, okrenuti rolnice, dodati malo vina, poklopiti i dinstati oko 20 minuta. Paziti da rolnice se rolnice ne zalepe za dno, te ih okretati i protresti tavu s vremena na vreme.

Gotove rolnice izvaditi iz ulja, izvaditi cackalice i servirati uz bareno povrce. Ostace vam tecnosti od dinstanja i ko voli moze napraviti umak uz dodatak malo brasna i jogurta ili pavlake.

Нема коментара:

Постави коментар