Santa Barbara kocke...
Sastojci
- 6 bjelanjaca
- 100gr. secera
- 200 gr. mljevenih orasa
- 4 zlice brasna
- 1/2 praska za pecivo
- KREMA:
- 700ml. mlijeka
- 5 zlica secera
- 6 zumanjaca
- 2 vanilla puding
- 230gr. putera
- 2 rebra kuhinjske cokolade
- 1-2 slag pjene
Priprema
-
1
Pjenasto izmiksajte bjelanjca sa secerom da dobijete gustu masu.
U to dodajte brasno,mljevene orase i prasak za pecivo i mijesate sa spatulom dok se smjesa ne sjedini.
Stavite peci u zagrijanu pecnicu na 190C oko 20tak min.
Peceni biskvit ostavite da se potpuno ohladi.
-
2
KREMA:
Od 700ml. mlijeka oduzmite malo mlijeka i pomijesajte sa jajima i vanillom puding.
U ostatak mlijeka dodajte 5 zlica secera i stavite da se kuha.
-
3
U kipuce mlijeko dodajte smjesu pudinga i jaja i zatim mijesajte da se smjesa zgusne.
Skinite sa ringle i ostavite da se potpuno ohladi.
-
4
U hladnu kremu dodajte omeksali maslac i izmiksajte dobro.
Kremu podijelite na dva dijela.
U jedan dio kreme dodajte 2 rebra otopljene kuhinjske cokolade.
-
5
Na hladan biskvit stavite prvo zutu kremu,zatim cokoladnu kremu i na kraju slag pjenu.
Нема коментара:
Постави коментар