Krompiruša
600 g brašna
2 supene kašike zejtina
6 srednjih krompira
1 veća glavica crnog luka ili 2 srednje glavice
so
biber
svinjska mast ili zejtin
Priprema:
Umesiti testo od vode, brašna, zejtina i malo soli, tako da se ne lepi za ruke.
Testo podeliti na dva dela i ostaviti na brašnom posutoj podlozi pokriveno salvetom da odmara.
Za to vreme oljuštiti krompir, izrendati, sitno iseckati crni luk i posoliti po želji.
Jednu polovinu testa posle pola sata razviti na stolanjaku, staviti pet kašika zejtina ili masti, posuti isceđenim krompirom i uvijati kao za savijaču.
Staviti u podmazan pleh.
Tako uraditi i sa drugom polovinom testa.
Premazati odozgo sa dve kašike zejtina ili masti.
Peci pitu u prethodno zagrijanoj rerni na 200 C dok ne porumeni.
Sluziti uz jogurt ili kiselo mleko.
Prijatno!
Izvor OVDE
Posni cvet
- 250 ml mlake vode
- ½ kašičice šećera
- 40 g svežeg kvasca
- 50 g biljne masti ili margarina
- 500 g brašna
- 1 ravna kašičica soli
- 150 g viršle od tune sa maslinama
- senf
- susam
Krajeve testa podignite prema sredini i ubacite u podmazan pleh za mafine. Od odvojenog dela testa napraviti 12 kuglica, jednu stranu premazati senfom umočiti u susam i staviti u sredinu testa.
Peći na 200 °C 10 minuta zatim izvadite i premažite ih istopljenim margarinom, a onda vratite u rernu i pecite još 10 minuta.
Posna kapri torta: Deserti, Torte
Potrebno:
- 800 g posnog keksa
- 1,5 l soka od pomorandže
- 6 pudinga od vanile
- 300 g posne čokolade
- 4 kašike ulja
- 250 g posnog margarina
- 500 g jagoda
- 250 g šećera + 6 kašika
- 100 g šećera u prahu
- posni šlag
U 1 l soka staviti 6
kašika šećera da provri, a zatim dodati 4 pudinga prethodno sjedinjena
sa 200 ml soka. Skuvati fil, zatim ga ohladiti. Margarin izmiksati sa
šećerom u prahu zatim dodati u ohlađeni fil i dobro umutiti.
Jagode preliti sa 300
ml vode, dodati 250 g šećera i staviti da se kuva oko 10 minuta. Pri
kraju kuvanja propasirati jagode gnječilicom za krompir. 2 pudinga
sjediniti sa 150 ml hladne vode, zatim dodati u kuvane jagode i skuvati
fil. Ovaj fil of jagoda brže ćete ohladiti ako ga odmah prebacite u
manju vanglicu, zatim nju stavite u veću u koju ste sipali hladnu vodu.
Mikserom umutiti fil, jer ćete tako jagode jaoš malo bolje propasirati,
a fil će se brže ohladiti.
Na tacnu složiti keks
(200 g) koji smo prethodno umakali u sok. Kod mene je bilo u 4 reda 7
keksića. Premazati čokoladom koju smo prethodno otopili sa uljem.
Staviti 5 minuta u frižider da se čokolade stegne a zatim preko čokolade
trećinu žutog fila, a onda i trećinu crvenog. Ponovo složiti natopljen
keks i ponoviti filovanje čokoladom, žutim filom i crvenim. Uraditi tako
i treći put. Tortu završiti keksom i šlagom.
Poželjno je da torta
prenoći u frižideru da bi se keks opustio, a filovi stegli. Pošto znam
da ste nestrpljivi, danas sam je napravila i već kroz par sati isekla i
podelila ovaj jagodičasti recept s vama
Kolači 5 u 1
Kada su neka slavlja u pitanju,kao što su slave, poznato je da
spremanje kolača oduzima puno vremena. Ovo je recept za 5 u 1, tj od
jedne osnove dobićete pet vrsta kolača i tako smanjiti vreme pripreme.
Ovi kolači su posni,a recept za njih je objavljen u specijalnom posnom
izdanju časopisa Hrana i vino -Internet@lije. Potrebno za testo: 200 ml
vode 400 ml ulja 750 gr brašna 200 gr šećera 1 vanilin šećer ½ kesice
prašak za pecivo Za glazuru (srce): 150 gr šećera u prahu 2 kašike vruće
vode 1 kašičica soka od limuna ekstrakt ruma (5 ml) roze […]
salata cvetic
Potrebni sastojci:
- kiseli kupus
- krastavci
- crvene paprike
- ulje
-
Priprema:Stavite 2 liske kupusa jednu na drugu.Zatim papriku raširite i u nju stavite krastavčiće kao na slici.Umotan krastavac urolan u parici stavite na liske kupusa.Sve zajedno urolate.Isječete na kolutiće i začinite po želji.
Soleni korpicki, grklani i gricki od posno testo (8 фотографија)
Pogaca Margaritka (16 фотографија)
Pogacava
i nacinot na izrabotka go najdov na internet i eve vednas da ja
isprobam.Jas ja napraviv so testo po moj izbor iako taa bi mozela da se
napravi i so bilo koe drugo stasano testo.Moze da se polni so fil od
meleno meso, so fil od sirenje i jajca, so sunka i pecurki, pa duri i da
se napravi slatka varijanta.
Vi ja prikazuvam izrabotkata po mojot recept, a ponatamu ostavam da eksperimentirate.
Vi ja prikazuvam izrabotkata po mojot recept, a ponatamu ostavam da eksperimentirate.
Нема коментара:
Постави коментар