уторак, 18. новембар 2014.

kukuruzna pita...drugacija

               kukuruzna pita (ždribci)

Sastojci

  •  150gr sira za pitu
  •  2dl jogurta
  •  4 jaja
  •  1dl mlijeka
  •  150gr kukuruznog brasna i 4-5 kašika pšeničnog
  •  1dl vrhnja ili domace povlake
  •  4-5kasika ulja
  •  1 prasak za pecivo
  •   so po potrebi
  •  1 jufka

Priprema

  1. 1  
    Razvijemo jufku za pitu...Stim što jufku prilikom razvijanja posipamo kukuruznim brašnom i pšeničnim bjelim brašnom...Jufka se obično zamijesi kao za druge slane pite(sirnica,zeljanica,burek...itd)
  2. 2
    Kad razvijete jufku pustite je da se malo prosusi 10-15min
  3. 3
    Kad jufka malo šušti dok povlačite ruku preko nje...znači da je dovoljno suha...zatim režete je u kocke oliko je to moguće i ispod te kocke postavite tacnicu ....
  4. 4
    Zatim pravite jastučiće ne moraju da izgledaju perfekt...
  5. 5
    Redate u tepsiju kako vam je volja...
  6. 6
    otprilike kako bi trebao izgledati jastučić...
  7. 7
    Kad poredate jastučiće pomastite uljem ili maslom..zatim u rernu pa peći oko 45..min
  8. 8
    Od sira,jaja,mlijeka kukuruznog brašna,pšeničnog brašna,ulja,jogurta,so,praška za pecivo napraviti smjesu za punjenje jastučića...
  9. 9
    Kad je pečena pita može se zaliti jogurtom i sitno nasjeckanim bjelim lukom ili po zelji samo zaliti vrhnjem i malo maslom...Moja djeca vole da ih jedu sa mileramom i govore da jedu jastučiće....

Нема коментара:

Постави коментар