уторак, 18. новембар 2014.

Kuglice od kajsija

http://www.velikakuhinja.ba/kategorija/91/200

 

Recepti

Deserti

Sastojci

200 gr Sušene kajsije 
250 gr Kokosovo brašno 
Sok od jednog limuna 
300 gr Šećer u prahu 

Recept

1.

Prelijte kajsije vrelom vodom, pa ih ostavite da odstoje 3 sata. Tada ih procijedite i sameljite na mašini za meso.

2.

Kašu od kajsija pomiješajte sa kokosovim brašnom, pa još jednom sameljite. Umiješajte limunov sok i toliko šećera u prahu da smjesa postane dovoljno čvrsta da se oblikuje.

3.

Od ove smjese načinite valjke debljine 4 cm, pa pravite kuglice. Preostali kokos sipajte u tanjir, pa u njega uvaljajte ove ukusne kuglice.

Čoko kuglice

Sastojci

350 gr Čokolada 
4-5 kašika Kuhana kafa 
3 kom Žumance 
250 gr Šećer u prahu 
120 gr Puter 
1 kom Vanilin šećer 

za uvaljati     Kakao ili rendana čokoladE

1.

Na pari istopite čokoladu sa dodatkom kafe. Zatim izmutite šećer, žumanjke i vanilin šećer. Dodajte puter i nastavite sa mućenjem.

2.

Na kraju dodajte otopljenu čokoladu, pa sve dobro izmutite. Ostavite da se smjesa malo ohladi, pa oblikujte kuglice.

3.

Gotove kuglice uvaljajte u rendanu čokoladu ili kakao i poslužite. Po želji ih možete još uvaljati u kokos ili šarene čokoladne mrvice.

Rum bombice

Sastojci

250 gr Margarin 
150 gr Šećer u prahu 
250 gr Mljeveni keks 
7 kašika Rum 
2 kašike Džem od kajsije 
150 gr Čokolada 

100gr  Kokos 
Margarin malo rastopite i umutite sa šećerom u prahu. Zatim u to dodajte mljeveni keks, rum i džem od kajsija.

2.

Sve to dobro izmiješajte i od dobijene mase pravite male kuglice.

3.

Čokoladu rastopite sa malo mlijeka i u nju namočite svaku kuglicu, te nakon što se malo ohlade uvaljajte u kokos. Nakon toga kuglice ostavite da malo odstoje, da se čokolada potpuno ohladi.


Banana kuglice u kokosu

Sastojci

4 kom Banana 
600 gr Mljeveni keks 
100 gr Šećer u prahu 
100 gr Kokosovo brašno 

Recept


Bombice od mrkve

Sastojci

1/2 kg Mrkva 
250 gr Šećer 
5 velikih kašika Mljeveni orasi 

Recept

1.

Mrkvu operite, ogulite i izrendajte na rendetu (sitnija strana), pomiješajte sa šećerom i na umjerenoj temperaturi stavite da se dinsta.

2.

Dinstajte dok sva tečnost ne ispari, zatim pomjerite s ringle i ostavite da se ohladi. Kad se ohladi, dodajte mljevene orahe, masu izjednačite i oblikujte kuglice - bombice.

3.

Oblikovane bombice uvaljajte u mljevene orahe. Ostavite jedan dan da se prosuše, a zatim ih poslužite uz kuglu sladoleda od straciatele.
                                 


Čoko loptice za bademom

Sastojci

2 Krompir 
250 g Mljeveni badem 
50 g Šećer u prahu 
40 g Kokosovo brašno 
2 kašike Kakao 
2 kesice Vanilin šećer 

Recept  Oljušten krompir isjecite na pola i pecite 40 min na 200 stepeni. Skuhajte šerbe od šećera i vode i kada provri sklonite sa vatre. Ispečene krompire izgnječite kao za pire.

2.

Dodajte ohlađeni šerbe, kakao, 1 vanilin šećer i bademe. Izmješajte dok se smjesa ne sjedini

3.

U posudu s kokosovim brašnom dodajte vanilin šećer. Od smjese pravite bombice i uvaljajte u ovu smjesu. Poslužite ohlađeno

1.

Banane izgnječite, dodajte keks i šećer u prahu. Sve zajedno izmiješajte dok ne dobijete smjesu od koje ćete moći oblikovati kuglice.

2.

Gotove kuglice uvaljajte u kokosovo brašno i servirajte. Po želji možete u kuglice ubaciti na kockice isječenu čokoladu, žele bombone ili neke orašaste plodove.




Нема коментара:

Постави коментар