среда, 15. октобар 2014.

svastara1


Štrudlice sa smokvama

Sastojci

Priprema

  1. 1 priprema
    Stavite u zdjelu omekšali maslac, šećer, med, naribanu koricu naranče ili limuna, sol, ekstrakt vanilije i cimet. Izmiješajte dobro mikserom.
    Dodajte jedan po jedan žumanjak i dalje muteći dok se ne sjedine sa smjesom.
    Dodajte brašno prosijano sa sodom bikarbonom - u početku miješajte mikserom na najnižoj brzini, a zatim drvenom žlicom da se smjesa dobro poveže.
    Tijesto treba biti jako mekano, dakle ne dodajite više brašna.
    Podijelite tijesto na četiri dijela, svaki oblikujte u valjak koji rastanjite malo dlanom i zamotajte u komad prozirne folije. Ostavite tijesto da se dobro rashladi u hladnjaku najmanje 2 sata.
  2. 2
    U međuvremenu pripremite nadjev.
    Narezane smokve, med i pire od jabuka stavite u mikser (multipraktik) i izmiksajte dok ne dobijete glatku smjesu.
    Stavite smjesu u slastičarsku vrećicu za ukrašavanje ili običnu vrećicu za zamrzivač kojoj odrežite vrh.
  3. 3 priprema
    Razvaljajte tijesto jako tanko (oko 2 mm) i izrežite na pravokutnike širine 8 cm (ostatke tijesta sakupite i ohladite, pa ponovo razvaljajte). Tijesto razvaljajte između dva komada papira za pečenje, i pobrašnite i ispod tijesta i samo tijesto odozgor, jer tijesto na sobnoj temperaturi brzo odmekne i postane ljepljivo.
    Duž svakog pravokutnika, po sredini, istisnite nadjev pa ga malo rastanjite nožem.
    Preklopite tijesto preko nadjeva pa okrenite tako da je preklop s donje strane.
    Premjestite sve oblikovane štrudlice na pleh i stavite u hladnjak na 1 sat.
  4. 4
    Kad su se štrudlice dobro ohladile, narežite ih jako oštrim nožem na komade dužine 6 cm, ali ih ostavite spojene, tj. ne razdvajajte izrezane komade.
    Stavite ih peći u pećnicu zagrijanu na 180°C, oko 12 minuta, dok lagano ne porumene odozgor.
    Još tople izrežite ponovo i ostavite ih da se ohlade.

Нема коментара:

Постави коментар