-
1
Stavite u zdjelu omekšali maslac,
šećer, med, naribanu koricu naranče ili limuna, sol, ekstrakt vanilije i
cimet. Izmiješajte dobro mikserom.
Dodajte jedan po jedan žumanjak i dalje muteći dok se ne sjedine sa smjesom.
Dodajte brašno prosijano sa sodom bikarbonom - u početku miješajte
mikserom na najnižoj brzini, a zatim drvenom žlicom da se smjesa dobro
poveže.
Tijesto treba biti jako mekano, dakle ne dodajite više brašna.
Podijelite tijesto na četiri dijela, svaki oblikujte u valjak koji
rastanjite malo dlanom i zamotajte u komad prozirne folije. Ostavite
tijesto da se dobro rashladi u hladnjaku najmanje 2 sata.
-
2
U međuvremenu pripremite nadjev.
Narezane smokve, med i
pire od jabuka stavite u mikser (multipraktik) i izmiksajte dok ne dobijete glatku smjesu.
Stavite smjesu u slastičarsku vrećicu za ukrašavanje ili običnu vrećicu za zamrzivač kojoj odrežite vrh.
-
3
Razvaljajte tijesto jako tanko (oko 2 mm) i izrežite na pravokutnike širine 8 cm (ostatke tijesta sakupite i ohladite, pa ponovo razvaljajte).
Tijesto razvaljajte između dva komada papira za pečenje, i pobrašnite i
ispod tijesta i samo tijesto odozgor, jer tijesto na sobnoj temperaturi
brzo odmekne i postane ljepljivo.
Duž svakog pravokutnika, po sredini, istisnite nadjev pa ga malo rastanjite nožem.
Preklopite tijesto preko nadjeva pa okrenite tako da je preklop s donje strane.
Premjestite sve oblikovane štrudlice na pleh i stavite u hladnjak na 1 sat.
-
4
Kad su se štrudlice dobro ohladile,
narežite ih jako oštrim nožem na komade dužine 6 cm, ali ih ostavite
spojene, tj. ne razdvajajte izrezane komade.
Stavite ih peći u pećnicu zagrijanu na 180°C, oko 12 minuta, dok lagano ne porumene odozgor.
Još tople izrežite ponovo i ostavite ih da se ohlade.
Нема коментара:
Постави коментар