Kocke s Višnjama i Kremom od Vanilije ...
Sastojci
BISKVIT X2:
3 bjelanjka
70g. šećera
1/2 vrećice bourbon van.šećera
korica od pola manjeg limuna
30ml. ulja
20ml. vode
60g. brašna
20g. gustina
1 žličica praška za pecivo
KREMA OD VANILIJE:
700ml. mlijeka
100g. šećera
6 žumanjaka
2 vrećice pudinga od vanilije
2 vrećice vanilin šećera
1 žlica gustina
150g. bijele čokolade
150g. maslaca ili margarina
1 velika žlica milerama ili kis.vrhnja
NADJEV OD VIŠANJA:
250g. ocijeđenih višanja iz kompota
sok od višanja iz kompota(da bude 500ml.tekućine)
5-6 žlica šećera
1 vrećica pudinga od maline
1 žlica gustina
1 žlica margarina(20-30g.)
DEKORACIJA/ZAVRŠNI SLOJ:
*tučeno vrhnje
*šlag pjena
*tamna ili bijela čokoladna glazura...po želji:)
Priprema
1
Prvo skuhajte kremu od vanilije:
550ml. mlijeka stavite grijati na srednje jaku vatru. malo izradite šećer i žumanjke pjenjačom,pa im dodajte preostalih 150ml.mlijeka,vanilin šećer,vanilin puding i gustin. dobro promiješajte pjenjačom da smjesa ostane glatka.
2
Kad mlijeko prokuha,dodajte nekoliko žlica vrelog mlijeka žumanjcima brzo miješajući. zatim skinite mlijeko s vatre,pa u vrlo tankom mlazu u njega ulijte smjesu sa žumanjcima,cijelo vrijeme miješajući.
3
Sve skupa vratite kuhati na laganu vatru,stalno miješajte dok se ne skuha gusta krema.
Kremu stavite u posudu za hlađenje,i dodajte bijelu čokoladu i 50g.maslaca. miješajte da se dodani sastojci otope.
4
Pustite kremu da se hladi,i povremeno je promiješajte. za to vrijeme ispecite biskvit:
Pomiješajte bjelanjke,šećer i bourbon vanilija šećer,i sve skupa istucite u snijeg. neka snijeg ostane mekan,dakle ne istući do kraja,treba ostati polučvrst,kao krema.
5
Sada dodajte lim.koricu,ulje i vodu.malo promiješajte,pa u smjesu prosijte brašno skupa s gustinom i praškom za pecivo. dobro promiješajte,izlijte u pleh obložen papirom za pečenje(22x35cm),poravnajt e i stavite peći na 200°C 10-ak min.
6
Na isti način ispecite i drugi biskvit. biskvite malo prohladite,odlijepite papire,zakuhajte preljev(50ml.mlijeka,1 žlica šećera i 1 van.šećer),i kistom premažite oba biskvita.biskviti su tanki i sočni sami po sebi,tako da im ne treba veća količina preljeva,niti bi je mogli upiti.
7
Sada skuhajte nadjev s višnjama:
Višnje sameljite u kašu štapnim mikserom.dolijte soka iz kompota koliko je potrebno da dobijete 500ml.tekućine.
U tu smjesu dodajte šećer,prašak za puding i gustin. kuhajte na srednje jakoj vatri miješajući dok ne dobijete gust fil. kad maknete s vatre dodajte žlicu margarina ili maslaca. promiješajte.
kad se maslac otopi vrući nadjev prelijte preko prvog biskvita kojeg ste stavili u kalup.
Dok se nadjev malo prohladi i stegne,dovršite kremu od vanilije.
8
Dobro izradite mikserom samu kremu. sada dodajte 100g.margarina sobne temp.nakidanog na komadiće. opet dobro izradite mikserom najvećom brzinom nekoliko minuta. pred kraj dodajte mileram da se i on dobro izmiješa sa ostatkom kreme.
9
Ako se nadjev od višanja dovoljno ohladio,preko njega premažite kremu,dobro poravnajte i poklopite drugim biskvitom,i lagano pritisnite.
Kao završni sloj možete umutiti 2 šlag pjene s 200ml.mlijeka,i premazati kolač,a odlično bi odgovarala i glazura,tamna ili bijela,sljedeći put ću probati s jednom od te dvije.
Čokoladni kolaČ sa kikirikijem...
Sastojci
Biskvit
10 bjelanjaka
20 dag šećera
1 velika žlica kakaa
5 žlica brašna
1 prašak za pecivo
10 dag mljevenog neslanog kikirikija
Krema
10 žumanjaka
20 dag šećera
20 dag čokolade za kuhanje
20 dag maslaca
10 dag sjeckanog kikirikija
1 vanilin šećer
Glazura
20 dag čokolade za kuhanje
malo margarina
4 žlice ulja
5 dag sjeckanog kikirikija
Priprema
Bjelanjke izmiksati sa šećerom u glatku smjesu. Izmiksaloj smjessi dodati žlicu ulja te izmješano brašno, kikiriki, kakao i prašak za pecivo.Smjesu izliti u lim veličine 30x40 cm. Ravnomjerno poravnati i ispeći. Gotov je kad čačkalica zabodena u njega izlazi suha.
Dok se biskvit hladi napraviti kremu miksajući žumanjke i šećer na pari. Miksati dok smjesa ne postane lagano gusta (ja sam je kuhala 10 min). Gotovu kremu skinuti s pare i dodati čokoladu. Miješati dok se ne otopi, a zatim dodati maslac i vanilin šećer pa dobro izraditi mikserom.
Na kraju umiješati sjeckani kikiriki i premazati preko kolača. Ohladiti.
Za glazuru na pari otopiti čokoladu s malo margarina i uljem. Preliti preko kreme pa posuti sjeckanim kikirikijem. Kikiriki možete umiješati i u glazuru pa tek onda premazati kolač. Ostaviti u hladnjak preko noći.
Svjetionik ...
Sastojci
Tamna i svijetla smjesa:
250 ml vode
250 g šećera
250 g margarina
400 g mljevenih petit keksa
150 g mljevenih oraha
2 vanilin šećera
2 veća rebra čokolade za kuhanje
Mliječna smjesa:
200 ml vode
150 g šećera
150 g margarina
100 g bijele čokolade
250 g mlijeka u prahu
malo arome vanilije
Glazura:
150 g čokolade za kuhanje
4 žlice ulja
Još potrebno:
2 manje oblatne
21 kom Batons keksa ili Rolera
Priprema
Tamna i svijetla smjesa:
Prokuhati vodu i šećer. Dodati margarin da se rastopi. Umiješati mljevene kekse, orahe i vanilin šećer te kratko prokuhati.
Smjesu podijeliti u dva dijela. U jedan staviti 3 rebra otopljene čokolade.
Mliječna smjesa:
Prokuhati vodu i šećer. Dodati margarin i bijelu čokoladu da se rastope. Umiješati mlijeko u prahu i žustro miješati kako se ne bi napravile grudice. Ako vam se naprave grudice, ne brinite! Samo sve prebacite u uspravni mikser za frape i dobro izmiksajte. Ponovo prebacite u zdjelu, dodajte malo arome vanilije. Kuhati par minuta.
Slaganje:
Na oblatnu staviti tamni dio smjese. Na to staviti drugu oblatnu te premazati svijetli dio smjese.
Utisnuti drškom kuhače 7 utora po dužini u razmacima od jednog centimetra između svakog.
U utore utisnuti Batons kekse ili Rolere do pola. Na Batons kekse staviti mliječnu smjesu. Ostaviti da se stisne.
Napomena: Budući da se stavljaju keksi na vruću smjesu, kod Batons keksa se kremica topi i razdvajaju se polovice. Stoga treba mliječnu smjesu prvo sipati u utore pa onda preko. Pazite kad razmazujete jer ćete odnijeti gornju polovicu Batons keksa. Zato je bolje koristi Rolere koji su iz jednog komada i čvršći.
Preko mliječne smjese preliti glazuru od čokolade.
Ostaviti da se dobro stisne i rezati na kockice tako da krug od Batons keksa ostane na sredini kockice.
http:// www.coolinarika.com/recept/ svjetionik/
Brza mađarica...
Sastojci
1 paket Kore za pitu mađaricu
Za kremu:
2 Praška za puding čokolada
200 g kristal šećera
800 ml mlijeka
200 g maslaca
Priprema
1
Puding i šećer umiješajte u malo mlijeka. Preostalo mlijeko zagrijte dok ne zavrije.
2
Kad mlijeko zavrije, ukuhajte pripremljenu smjesu pudinga. Uz miješanje, kuhajte minutu do dvije dok se krema ne zgusne.
3
U vruću kremu dodajte margarin i miješajte dok se maslac ne otopi.
4
Tako pripremljenu vruću kremu odmah ravnomjerno rasporedite na kore.
5
Ohladite na sobnoj temperaturi, a potom spremite u hladnjak na nekoliko sati da se kore stisnu.
Posluživanje
Po gornjoj kori prelijte čokoladnu glazuru, malo ohladite, narežite i poslužite.
Savjet
Kolač uvijek pripremajte dan ranije kako bi kore omekšale, postale podatne i topile se u ustima.
Torta Fantazija ...
Sastojci
1. Biskvit:
5 kom jaja
5 kašika šećera
5 kašika brašna
2 kašike ulja
1 prašak za pecivo
2. Biskvit:
5 kom jaja
5 kašika šećera
3 kašike brašna
2 kašike kakaa
2 kašike ulja
1 prašak za pecivo
1. Fil:
1l mlijeka
6 kašika šećera
3 kom pudinga vanilija
2 kašike gustina
100 gr margarina
2. Fil:
0.5l soka od višnje
5 žlica gustina
6 žlica šećera
4 žlice šlaga
3. fil:
0.5l vrhnja za šlag
Priprema
1
Biskviti: odvojeno izmiksati žumance, šećer, i ulje. Dodati brašno sa praškom, i lagano dodati snijeg od bjelanjaka.
2
Drugo tijesto isti postupak, samo što se doda još kakao.
3
Peći u tepsiji 24×40cm, na pek papiru, na 180 stupnjeva.
4
Fil 1: zakuhati mlijeko i dodati ostale sastojke pomiješane sa malo mlijeka. Kuhati par minuta.U hladno dodati margarin.
5
Fil 2: Zakuhati sok od višanja( bilo kakav), pa dodati gustin i šećer izmješane sa malo soka. Kuhati par minuta. U hladno dodati umućen šlag.(4 kašike, a ostatak ide za 3 fil)
6
Slagati: žuto tijesto-1fil-2fil-šlag-crn o tijesto-1fil-2fil-šlag
7
Crnu koru možete malo poprskati sokom ili mlijekom.
Bounty Kocke ...
i ukus i izgled kao original...
Sastojci
BISKVIT:
5 jaja
160g. šećera
5 žlica mlijeka
5 žlica ulja
100g. brašna
1 vrećica praška za puding-čokolada
2 pune žlice kakaa
100g.tamne čokolade+ 5 žlica vode
1 prašak za pecivo
KOKOS NADJEV:
1l. mlijeka
120g. gustina
150g. šećera
3 vanilin šećera
200g. kokosovog brašna
Priprema
1
BISKVIT:
Čokoladu otopite na laganoj vatri s 5 žlica vode,i ostavite da se hladi.U jednu posudu stavite žumanjke i šećer,a bjelanjke u drugoj posudi spremite u hladnjak. žumanjke i šećer istucite u svijetlu kremastu smjesu,pa dodajte ulje,mlijeko i čokoladu. još jednom kratko promiješajte mikserom.
Pomiješajte brašno,prašak za puding,kakao i prašak za pecivo,pa skupa prosijte u prvu smjesu. dobro promiješajte pjenjačom.
bjelanjke istucite u snijeg kojeg pjenjačom umiješajte u smjesu.
2
Pola smjese izlijte u kalup 20x30cm. kojeg ste lagano nauljili i posuli brašnom. poravnajte površinu i pecite 10-ak minuta na 180 stupnjeva,dok biskvit ne dobije čvrstu koricu.
dok se biskvit peče,skuhajte kokos nadjev.
KOKOS NADJEV:
U 1.5dl. mlijeka dodajte gustin,šećer i vanilin šećer. dobro promiješajte,a ostatak mlijeka zagrijte do vrenja,maknite s vatre,dodajte smjesu sa gustinom,i skuhajte kao puding. kad izgasite vatru dodajte 200g. kokosovog brašna,i promiješajte.
4
izvadite biskvit iz pećnice,rasporedite po njemu vrući nadjev,a na nadjev izlijte drugu polovicu smjese za biskvit.
vratite u pećnicu pojačanu na 200 stupnjeva i pecite još 15-ak minuta. gotov kolač ostavite da se ohladi u kalupu do sobne temperature.nakon toga možete poslužiti,ili ostaviti u hladnjaku da se još ohladi.
Raffaello Kocke...
za kokosoljupce kao i ja sto sam...
Sastojci
BISKVIT:
6 bjelanjaka
150g. šećera
2 vanilin šećera
1 bourbon vanilija šećer
100g. kokosovog brašna
50g. gustina
pola žličice praška za pecivo
KREMA:
800ml. kokosovog mlijeka
200ml. mlijeka
3 vrećice pudinga-slatko vrhnje
6 žumanjaka
150g. šećera
1 žličica ekstrakta vanilije
150g. kokosovog brašna
250g. margarina
PRELJEV:
150ml. mlijeka
2 žlice šećera u prahu
DEKORACIJA:
200ml. slatkog vrhnja
Raffaello kuglice
ili
kokosovo brašno
Priprema
1
Prvo napravite biskvit,dok se on peče skuhat ćete kremicu.
BISKVIT:
Odvojite bjelanjke od žumanjaka. žumanjke spremite u hladnjak,trebat će vam za kremu,a bjelanjke tucite u snijeg postepeno dodavajući šećer pomiješan s vanilin šećerom i bourbon vanilijom. nemojte istući prečvrst snijeg,neka smjesa ostane lagano kremasta.
sada dodajte gustin,prašak za pecivo i kokos,pa još jednom promiješajte mikserom da se sastojci spoje.
2
Istresite smjesu u pleh obložen papirom za pečenje,rasporedite i poravnajte. pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 170 stupnjeva 20-30 minuta.
3
KREMA:
Kokosovo mlijeko stavite grijati na laganu vatru,a u drugi lončić pomiješajte mlijeko,prašak za puding,žumanjke,šećer i ekstrakt vanilije. dobro izradite pjenjačom da smjesa ostane glatka.
Kad se kokosovo mlijeko ugrije do vrenja skinite ga s vatre,i lagano ga dodajte(prvo žlicu po žlicu,a onda u tankom mlazu) smjesi sa žumanjcima,stalno miješajući.
4
Stavite smjesu kuhati na srednju vatru miješajući dok ne dobijete gustu kremu. u gotovu,vruću kremu dodajte kokosovo brašno i dobro promiješajte. ostavite kremu da se hladi.
5
Kad vam je biskvit pečen,izvadite ga iz pećnice,kad se malo prohladi odlijepite papir,vratite biskvit u kalup,i prelijte s 150ml.mlijeka u koje ste dodali 2 žlice šećera u prahu.
6
U ohlađenu kremu dodajte margarin sobne temperature narezan na komadiće,i izradite mikserom najvećom brzinom dok se margarin ne spoji sa kremom. premažite kremu preko biskvita,i ostavite u hladnjak. kad se krema malo stisne,istucite šlag od 2dl.slatkog vrhnja,i premažite kolač.
Posluživanje
Držite najmanje još 3-4 sata u hladnjaku prije posluživanja,narežite kolač na kocke,a na svaku po želji stavite jednu raffaello kuglicu ili pospite kokosom.
Nesquik torta ...
Sastojci
Braon korica
5 belanaca
5 kasika secera
1 kesica pudinga od cokolade
Zuta korica
5 belanaca
5 kasika secera
1 kesica pudinga od vanile
Bela korica
5 belanaca
5 kasika secera
3 kasike gustina
Fil
15 zumanaca
10 kasika secera
10 kasika brasna (punih)
1 l mleka
1,5 margarin
400g nesquika
300g krem slaga
Priprema
1
Braon korica:
Umutiti 5 belanaca i 5 kasika secera u cvrst sneg i lagano dodati prah pudinga od cokolade.Ispeci koricu.
2
Zuta korica:
Umutiti 5 belanaca i 5 kasika secera u cvrt sneg i lagano dodati prah prah puding od vanile.Ispeci koricu.
3
Bela korica:
Umutiti 5 belanaca i 5 kasika secera u cvrt sneg i lagano dodati 3 kasike gustina.Ispeci koricu
4
Fil:
16 zumanaca umutiti sa 10 kasika secera,pa dodati 10 kasika brasna i 2 dcl mleka.Sve to zakuvati u 8 dcl mleka.U vruce umesati 200 g nesquika, a kada se sve ohladi dodati margarin,izmiksati i dodati jos 200 g nesquika. Posebno umutiti 300 g slaga sa 3 dcl mleka.
Filovati korice kremom a preko krema slagom.
Sastojci
BISKVIT X2:
3 bjelanjka
70g. šećera
1/2 vrećice bourbon van.šećera
korica od pola manjeg limuna
30ml. ulja
20ml. vode
60g. brašna
20g. gustina
1 žličica praška za pecivo
KREMA OD VANILIJE:
700ml. mlijeka
100g. šećera
6 žumanjaka
2 vrećice pudinga od vanilije
2 vrećice vanilin šećera
1 žlica gustina
150g. bijele čokolade
150g. maslaca ili margarina
1 velika žlica milerama ili kis.vrhnja
NADJEV OD VIŠANJA:
250g. ocijeđenih višanja iz kompota
sok od višanja iz kompota(da bude 500ml.tekućine)
5-6 žlica šećera
1 vrećica pudinga od maline
1 žlica gustina
1 žlica margarina(20-30g.)
DEKORACIJA/ZAVRŠNI SLOJ:
*tučeno vrhnje
*šlag pjena
*tamna ili bijela čokoladna glazura...po želji:)
Priprema
1
Prvo skuhajte kremu od vanilije:
550ml. mlijeka stavite grijati na srednje jaku vatru. malo izradite šećer i žumanjke pjenjačom,pa im dodajte preostalih 150ml.mlijeka,vanilin šećer,vanilin puding i gustin. dobro promiješajte pjenjačom da smjesa ostane glatka.
2
Kad mlijeko prokuha,dodajte nekoliko žlica vrelog mlijeka žumanjcima brzo miješajući. zatim skinite mlijeko s vatre,pa u vrlo tankom mlazu u njega ulijte smjesu sa žumanjcima,cijelo vrijeme miješajući.
3
Sve skupa vratite kuhati na laganu vatru,stalno miješajte dok se ne skuha gusta krema.
Kremu stavite u posudu za hlađenje,i dodajte bijelu čokoladu i 50g.maslaca. miješajte da se dodani sastojci otope.
4
Pustite kremu da se hladi,i povremeno je promiješajte. za to vrijeme ispecite biskvit:
Pomiješajte bjelanjke,šećer i bourbon vanilija šećer,i sve skupa istucite u snijeg. neka snijeg ostane mekan,dakle ne istući do kraja,treba ostati polučvrst,kao krema.
5
Sada dodajte lim.koricu,ulje i vodu.malo promiješajte,pa u smjesu prosijte brašno skupa s gustinom i praškom za pecivo. dobro promiješajte,izlijte u pleh obložen papirom za pečenje(22x35cm),poravnajt
6
Na isti način ispecite i drugi biskvit. biskvite malo prohladite,odlijepite papire,zakuhajte preljev(50ml.mlijeka,1 žlica šećera i 1 van.šećer),i kistom premažite oba biskvita.biskviti su tanki i sočni sami po sebi,tako da im ne treba veća količina preljeva,niti bi je mogli upiti.
7
Sada skuhajte nadjev s višnjama:
Višnje sameljite u kašu štapnim mikserom.dolijte soka iz kompota koliko je potrebno da dobijete 500ml.tekućine.
U tu smjesu dodajte šećer,prašak za puding i gustin. kuhajte na srednje jakoj vatri miješajući dok ne dobijete gust fil. kad maknete s vatre dodajte žlicu margarina ili maslaca. promiješajte.
kad se maslac otopi vrući nadjev prelijte preko prvog biskvita kojeg ste stavili u kalup.
Dok se nadjev malo prohladi i stegne,dovršite kremu od vanilije.
8
Dobro izradite mikserom samu kremu. sada dodajte 100g.margarina sobne temp.nakidanog na komadiće. opet dobro izradite mikserom najvećom brzinom nekoliko minuta. pred kraj dodajte mileram da se i on dobro izmiješa sa ostatkom kreme.
9
Ako se nadjev od višanja dovoljno ohladio,preko njega premažite kremu,dobro poravnajte i poklopite drugim biskvitom,i lagano pritisnite.
Kao završni sloj možete umutiti 2 šlag pjene s 200ml.mlijeka,i premazati kolač,a odlično bi odgovarala i glazura,tamna ili bijela,sljedeći put ću probati s jednom od te dvije.
Čokoladni kolaČ sa kikirikijem...
Sastojci
Biskvit
10 bjelanjaka
20 dag šećera
1 velika žlica kakaa
5 žlica brašna
1 prašak za pecivo
10 dag mljevenog neslanog kikirikija
Krema
10 žumanjaka
20 dag šećera
20 dag čokolade za kuhanje
20 dag maslaca
10 dag sjeckanog kikirikija
1 vanilin šećer
Glazura
20 dag čokolade za kuhanje
malo margarina
4 žlice ulja
5 dag sjeckanog kikirikija
Priprema
Bjelanjke izmiksati sa šećerom u glatku smjesu. Izmiksaloj smjessi dodati žlicu ulja te izmješano brašno, kikiriki, kakao i prašak za pecivo.Smjesu izliti u lim veličine 30x40 cm. Ravnomjerno poravnati i ispeći. Gotov je kad čačkalica zabodena u njega izlazi suha.
Dok se biskvit hladi napraviti kremu miksajući žumanjke i šećer na pari. Miksati dok smjesa ne postane lagano gusta (ja sam je kuhala 10 min). Gotovu kremu skinuti s pare i dodati čokoladu. Miješati dok se ne otopi, a zatim dodati maslac i vanilin šećer pa dobro izraditi mikserom.
Na kraju umiješati sjeckani kikiriki i premazati preko kolača. Ohladiti.
Za glazuru na pari otopiti čokoladu s malo margarina i uljem. Preliti preko kreme pa posuti sjeckanim kikirikijem. Kikiriki možete umiješati i u glazuru pa tek onda premazati kolač. Ostaviti u hladnjak preko noći.
Svjetionik ...
Sastojci
Tamna i svijetla smjesa:
250 ml vode
250 g šećera
250 g margarina
400 g mljevenih petit keksa
150 g mljevenih oraha
2 vanilin šećera
2 veća rebra čokolade za kuhanje
Mliječna smjesa:
200 ml vode
150 g šećera
150 g margarina
100 g bijele čokolade
250 g mlijeka u prahu
malo arome vanilije
Glazura:
150 g čokolade za kuhanje
4 žlice ulja
Još potrebno:
2 manje oblatne
21 kom Batons keksa ili Rolera
Priprema
Tamna i svijetla smjesa:
Prokuhati vodu i šećer. Dodati margarin da se rastopi. Umiješati mljevene kekse, orahe i vanilin šećer te kratko prokuhati.
Smjesu podijeliti u dva dijela. U jedan staviti 3 rebra otopljene čokolade.
Mliječna smjesa:
Prokuhati vodu i šećer. Dodati margarin i bijelu čokoladu da se rastope. Umiješati mlijeko u prahu i žustro miješati kako se ne bi napravile grudice. Ako vam se naprave grudice, ne brinite! Samo sve prebacite u uspravni mikser za frape i dobro izmiksajte. Ponovo prebacite u zdjelu, dodajte malo arome vanilije. Kuhati par minuta.
Slaganje:
Na oblatnu staviti tamni dio smjese. Na to staviti drugu oblatnu te premazati svijetli dio smjese.
Utisnuti drškom kuhače 7 utora po dužini u razmacima od jednog centimetra između svakog.
U utore utisnuti Batons kekse ili Rolere do pola. Na Batons kekse staviti mliječnu smjesu. Ostaviti da se stisne.
Napomena: Budući da se stavljaju keksi na vruću smjesu, kod Batons keksa se kremica topi i razdvajaju se polovice. Stoga treba mliječnu smjesu prvo sipati u utore pa onda preko. Pazite kad razmazujete jer ćete odnijeti gornju polovicu Batons keksa. Zato je bolje koristi Rolere koji su iz jednog komada i čvršći.
Preko mliječne smjese preliti glazuru od čokolade.
Ostaviti da se dobro stisne i rezati na kockice tako da krug od Batons keksa ostane na sredini kockice.
http://
Brza mađarica...
Sastojci
1 paket Kore za pitu mađaricu
Za kremu:
2 Praška za puding čokolada
200 g kristal šećera
800 ml mlijeka
200 g maslaca
Priprema
1
Puding i šećer umiješajte u malo mlijeka. Preostalo mlijeko zagrijte dok ne zavrije.
2
Kad mlijeko zavrije, ukuhajte pripremljenu smjesu pudinga. Uz miješanje, kuhajte minutu do dvije dok se krema ne zgusne.
3
U vruću kremu dodajte margarin i miješajte dok se maslac ne otopi.
4
Tako pripremljenu vruću kremu odmah ravnomjerno rasporedite na kore.
5
Ohladite na sobnoj temperaturi, a potom spremite u hladnjak na nekoliko sati da se kore stisnu.
Posluživanje
Po gornjoj kori prelijte čokoladnu glazuru, malo ohladite, narežite i poslužite.
Savjet
Kolač uvijek pripremajte dan ranije kako bi kore omekšale, postale podatne i topile se u ustima.
Torta Fantazija ...
Sastojci
1. Biskvit:
5 kom jaja
5 kašika šećera
5 kašika brašna
2 kašike ulja
1 prašak za pecivo
2. Biskvit:
5 kom jaja
5 kašika šećera
3 kašike brašna
2 kašike kakaa
2 kašike ulja
1 prašak za pecivo
1. Fil:
1l mlijeka
6 kašika šećera
3 kom pudinga vanilija
2 kašike gustina
100 gr margarina
2. Fil:
0.5l soka od višnje
5 žlica gustina
6 žlica šećera
4 žlice šlaga
3. fil:
0.5l vrhnja za šlag
Priprema
1
Biskviti: odvojeno izmiksati žumance, šećer, i ulje. Dodati brašno sa praškom, i lagano dodati snijeg od bjelanjaka.
2
Drugo tijesto isti postupak, samo što se doda još kakao.
3
Peći u tepsiji 24×40cm, na pek papiru, na 180 stupnjeva.
4
Fil 1: zakuhati mlijeko i dodati ostale sastojke pomiješane sa malo mlijeka. Kuhati par minuta.U hladno dodati margarin.
5
Fil 2: Zakuhati sok od višanja( bilo kakav), pa dodati gustin i šećer izmješane sa malo soka. Kuhati par minuta. U hladno dodati umućen šlag.(4 kašike, a ostatak ide za 3 fil)
6
Slagati: žuto tijesto-1fil-2fil-šlag-crn
7
Crnu koru možete malo poprskati sokom ili mlijekom.
Bounty Kocke ...
i ukus i izgled kao original...
Sastojci
BISKVIT:
5 jaja
160g. šećera
5 žlica mlijeka
5 žlica ulja
100g. brašna
1 vrećica praška za puding-čokolada
2 pune žlice kakaa
100g.tamne čokolade+ 5 žlica vode
1 prašak za pecivo
KOKOS NADJEV:
1l. mlijeka
120g. gustina
150g. šećera
3 vanilin šećera
200g. kokosovog brašna
Priprema
1
BISKVIT:
Čokoladu otopite na laganoj vatri s 5 žlica vode,i ostavite da se hladi.U jednu posudu stavite žumanjke i šećer,a bjelanjke u drugoj posudi spremite u hladnjak. žumanjke i šećer istucite u svijetlu kremastu smjesu,pa dodajte ulje,mlijeko i čokoladu. još jednom kratko promiješajte mikserom.
Pomiješajte brašno,prašak za puding,kakao i prašak za pecivo,pa skupa prosijte u prvu smjesu. dobro promiješajte pjenjačom.
bjelanjke istucite u snijeg kojeg pjenjačom umiješajte u smjesu.
2
Pola smjese izlijte u kalup 20x30cm. kojeg ste lagano nauljili i posuli brašnom. poravnajte površinu i pecite 10-ak minuta na 180 stupnjeva,dok biskvit ne dobije čvrstu koricu.
dok se biskvit peče,skuhajte kokos nadjev.
KOKOS NADJEV:
U 1.5dl. mlijeka dodajte gustin,šećer i vanilin šećer. dobro promiješajte,a ostatak mlijeka zagrijte do vrenja,maknite s vatre,dodajte smjesu sa gustinom,i skuhajte kao puding. kad izgasite vatru dodajte 200g. kokosovog brašna,i promiješajte.
4
izvadite biskvit iz pećnice,rasporedite po njemu vrući nadjev,a na nadjev izlijte drugu polovicu smjese za biskvit.
vratite u pećnicu pojačanu na 200 stupnjeva i pecite još 15-ak minuta. gotov kolač ostavite da se ohladi u kalupu do sobne temperature.nakon toga možete poslužiti,ili ostaviti u hladnjaku da se još ohladi.
Raffaello Kocke...
za kokosoljupce kao i ja sto sam...
Sastojci
BISKVIT:
6 bjelanjaka
150g. šećera
2 vanilin šećera
1 bourbon vanilija šećer
100g. kokosovog brašna
50g. gustina
pola žličice praška za pecivo
KREMA:
800ml. kokosovog mlijeka
200ml. mlijeka
3 vrećice pudinga-slatko vrhnje
6 žumanjaka
150g. šećera
1 žličica ekstrakta vanilije
150g. kokosovog brašna
250g. margarina
PRELJEV:
150ml. mlijeka
2 žlice šećera u prahu
DEKORACIJA:
200ml. slatkog vrhnja
Raffaello kuglice
ili
kokosovo brašno
Priprema
1
Prvo napravite biskvit,dok se on peče skuhat ćete kremicu.
BISKVIT:
Odvojite bjelanjke od žumanjaka. žumanjke spremite u hladnjak,trebat će vam za kremu,a bjelanjke tucite u snijeg postepeno dodavajući šećer pomiješan s vanilin šećerom i bourbon vanilijom. nemojte istući prečvrst snijeg,neka smjesa ostane lagano kremasta.
sada dodajte gustin,prašak za pecivo i kokos,pa još jednom promiješajte mikserom da se sastojci spoje.
2
Istresite smjesu u pleh obložen papirom za pečenje,rasporedite i poravnajte. pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 170 stupnjeva 20-30 minuta.
3
KREMA:
Kokosovo mlijeko stavite grijati na laganu vatru,a u drugi lončić pomiješajte mlijeko,prašak za puding,žumanjke,šećer i ekstrakt vanilije. dobro izradite pjenjačom da smjesa ostane glatka.
Kad se kokosovo mlijeko ugrije do vrenja skinite ga s vatre,i lagano ga dodajte(prvo žlicu po žlicu,a onda u tankom mlazu) smjesi sa žumanjcima,stalno miješajući.
4
Stavite smjesu kuhati na srednju vatru miješajući dok ne dobijete gustu kremu. u gotovu,vruću kremu dodajte kokosovo brašno i dobro promiješajte. ostavite kremu da se hladi.
5
Kad vam je biskvit pečen,izvadite ga iz pećnice,kad se malo prohladi odlijepite papir,vratite biskvit u kalup,i prelijte s 150ml.mlijeka u koje ste dodali 2 žlice šećera u prahu.
6
U ohlađenu kremu dodajte margarin sobne temperature narezan na komadiće,i izradite mikserom najvećom brzinom dok se margarin ne spoji sa kremom. premažite kremu preko biskvita,i ostavite u hladnjak. kad se krema malo stisne,istucite šlag od 2dl.slatkog vrhnja,i premažite kolač.
Posluživanje
Držite najmanje još 3-4 sata u hladnjaku prije posluživanja,narežite kolač na kocke,a na svaku po želji stavite jednu raffaello kuglicu ili pospite kokosom.
Nesquik torta ...
Sastojci
Braon korica
5 belanaca
5 kasika secera
1 kesica pudinga od cokolade
Zuta korica
5 belanaca
5 kasika secera
1 kesica pudinga od vanile
Bela korica
5 belanaca
5 kasika secera
3 kasike gustina
Fil
15 zumanaca
10 kasika secera
10 kasika brasna (punih)
1 l mleka
1,5 margarin
400g nesquika
300g krem slaga
Priprema
1
Braon korica:
Umutiti 5 belanaca i 5 kasika secera u cvrst sneg i lagano dodati prah pudinga od cokolade.Ispeci koricu.
2
Zuta korica:
Umutiti 5 belanaca i 5 kasika secera u cvrt sneg i lagano dodati prah prah puding od vanile.Ispeci koricu.
3
Bela korica:
Umutiti 5 belanaca i 5 kasika secera u cvrt sneg i lagano dodati 3 kasike gustina.Ispeci koricu
4
Fil:
16 zumanaca umutiti sa 10 kasika secera,pa dodati 10 kasika brasna i 2 dcl mleka.Sve to zakuvati u 8 dcl mleka.U vruce umesati 200 g nesquika, a kada se sve ohladi dodati margarin,izmiksati i dodati jos 200 g nesquika. Posebno umutiti 300 g slaga sa 3 dcl mleka.
Filovati korice kremom a preko krema slagom.
Нема коментара:
Постави коментар