недеља, 7. септембар 2014.

za Jelence....

     Nesto kao baklava sa makom

Recept je mamine prijateljice, utvari i ovaj kolac na slici je ona napravila! Ja sam ga samo uslikala! I prepisala recept!  

Sastojci

Priprema

  1. 1
    Kora staviti u zamrzivac da se zalede.
  2. 2
    Umutiti jaja penasto pa dodati secer i jos malo mutiti (3-4min). Zatim dodati brsno, prasak za pecivo, mleveni mak, jogurt i ulje i sve dobro sjediniti.
  3. 3
    Zamrznute kore izmrviti na sto sitnije komade, pa ih dodati u prethodnu pripremljenu masu.
    Peci u podmazanom plehu. Na 200c oko 10-15min.
  4. 4
    Ohladjen kolac preliti vrucim sirupom.
  5. 5
    SIRUP:
    Secer, vodu i vanilu staviti da se kuva. Dok se sav secer ne rastopi.
  6. 6
    Kad se kolac skroz ohladi staviti mu flazuru.

    GLAZURA:
    Secer, mleko, margarin i cokoladu kuvati dok se sve ne otopi i sjedini.

Posluživanje

Dobro ohladjen kolac seci na kocke.

                                 Rozen torta sa makom


Sastojci

Priprema

  1. 1
    Secer i mleko staviti da provri, pustiti da vri 2-3min.

  2. 2
    Skloniti sa vatre pa dodati mak i izmesati dobro (da se mak popari)
  3. 3
    zatim dodati mleveni keks i opet izmesati
  4. 4
    A zatim dodati sitno iseckan margarin i mesati dok se on ne istopi.
  5. 5
    Toplim mazati kore. Poslednju netreba namazati.
    Gotov kolac pritisnuti necim teskim i ostaviti da odstoji. Bar jedno 12h.
  6. 6
    Napraviti glazuru od cokolade i ulja i premazati preko kolaca. Kad se cokolada stisne seci na parcice 

Нема коментара:

Постави коментар