Nesto kao baklava sa makom
Sastojci
Priprema
-
1
Kora staviti u zamrzivac da se zalede.
-
2
Umutiti jaja penasto pa dodati secer i jos malo mutiti (3-4min). Zatim dodati brsno, prasak za pecivo, mleveni mak, jogurt i ulje i sve dobro sjediniti.
-
3
Zamrznute kore izmrviti na sto sitnije komade, pa ih dodati u prethodnu pripremljenu masu.
Peci u podmazanom plehu. Na 200c oko 10-15min.
-
4
Ohladjen kolac preliti vrucim sirupom.
-
5
SIRUP:
Secer, vodu i vanilu staviti da se kuva. Dok se sav secer ne rastopi.
-
6
Kad se kolac skroz ohladi staviti mu flazuru.
GLAZURA:
Secer, mleko, margarin i cokoladu kuvati dok se sve ne otopi i sjedini.
Posluživanje
Dobro ohladjen kolac seci na kocke.Rozen torta sa makom
Sastojci
- 1 pakovanje korica za rozen tortu
- fil:
- 300gr secera
- 3dl mleka
- 300gr mlevenog maka
- 100gr mlevenog keksa
- 1pakovanje margarin
- glazura:
- 100-150gr cokolade
- 2-3kasike ulja
Priprema
-
1
Secer i mleko staviti da provri, pustiti da vri 2-3min.
-
2
Skloniti sa vatre pa dodati mak i izmesati dobro (da se mak popari)
-
3
zatim dodati mleveni keks i opet izmesati
-
4
A zatim dodati sitno iseckan margarin i mesati dok se on ne istopi.
-
5
Toplim mazati kore. Poslednju netreba namazati.
Gotov kolac pritisnuti necim teskim i ostaviti da odstoji. Bar jedno 12h.
-
6
Napraviti glazuru od cokolade i ulja i premazati preko kolaca. Kad se cokolada stisne seci na parcice
Нема коментара:
Постави коментар