Priprema
Žutanjke i šećer dobro izmiksati.
-
2
Dodati maslac izrezan na komade (treba biti
sobne temperature) i miksati dalje tj dok smjesa ne postane fina
kremasta.
-
3
Čokoladu otopiti na pari i ručno umiješati u
smjesu žutanjaka, zatim umiješati 2žlice kakaoa (prethodno prosijati).
-
4
Bjelanjke istući u čvrst snijeg i također ručno umiješati u prethodnu smjesu.
-
5
U okrugli kalup slagati piškote koje smo
prethodno umakali u mlijeko i rum. Najprije slagati uz obruč kalupa i to
da prvo uzmemo jednu piškotu i stavimo je uz obruč kalupa, izmjerimo
visinu obruča, piškotu prerežemo do visine obruča i slažemo. Na dno
kalupa slažemo ostatke od prerezanih piškota i dodajemo po potrebi još,
dok ne popunimo cijelu površinu.Ulijemo kremu u kalup, poravnamo,
prekrijemo folijom i spremimo u hladnjak da se krema stvrdne.Najbolje je
ostavit preko noći.
-
6
Sutradan stučemo šlag i prekrijemo bombu. Ohladimo još malo i
uživamo
Posluživanje
Nema bojazni da će se krema topiti i da joj treba
želatina ili da ju trebate zalediti - naprotiv, tako je fino kremasta i
kompaktna i kad ju poslužite i usred ljeta <3
fine-nepecene-torte
markiza
Нема коментара:
Постави коментар