-
1
stavi u posudu 10 bjelanjaka i dobro izmiksaj sa šećerom, zatim lagano umješaj kuhačom suhe sastojke koje ste dobro sjedinili.
smjesu rasporedite na tri, a može i na dvije oblatne i pecite na
laganoj temperaturi 15 minuta. ja sam sve tri ispekla odjednom na 160.
ispečene kore malo pritisnuti da se ne dižu. (ja sam stavila protvan)
-
2
želatinu namočite da nabubri u vodi po
uputama na vrećici.za kremu odvojite jedan dio mlijeka i dobro izradite
brašno, gustin, žumanjke i šećer, te u laganom mlazu uspite u kipuće
mlijeko. kada se smjesa sjedini dodajte čokoladu i kuhajte na laganoj
vatri 5 minuta.
kada je krema kuhana dodati želatinu u nju i staviti hladiti stalno lagano mješajući da se ne uhvati korica.
ja obično stavim posudu u hladnu vodu i mješam lagano 5 minuta dok se ohladi i onda se više ne stvara korica.
-
3
u skroz hladnu kremu uješati 200 ml ulupanog slatkog vrhnja, a ako ne želite vrhnje možete umjesto njega dodati 150 g maslaca.
-
4
na svaku koru naneti trećinu kreme. gotov
kolač posuti ribanom čokoladom ili kokosom, a tko želi može staviti i
glazuru ili čak ulupano slatko vrhnje........ mašti na volju.
-
5
kore su ispočetka krckave kao puslice,
ali nakon nekog vremena popusti i bude mekana. meni je gušt onako
krckavo jesti, a vama odvolje.
-
6
još jedna slika.
-
7
htjela sam još dodati da pečenje kora prilagdite svojoj rerni........... moja ima dosta jak grijač.
Нема коментара:
Постави коментар