-
1
Kora:
Od 6 belanaca umutiti čvrst sneg, pa dodati 250 gr šećera. Mutiti
mikserom još malo, pa dodati kokosovo brašno i pšenično brašno izmešano
sa malo praška za pecivo. Sad mešati špatulom, polako i strpljivo (bez
miksera).
Staviti da se peče u rernu zagrejanu na 200 stepeni, i odmah smanjiti
na 180. Ispeći koru, pazeći da ostane bela (to traje petnaestak
minuta).
-
2
Ostaviti ispečenu koru da se ohladi, pa je preliti sa 2 dl vrelog mleka.
-
3
Fil:
U činiji dobro izmešati 6 žumanaca, 2 kesice pudinga od vanile, 4 kašike brašna, 15 kašika šećera i 2 dl mleka.
8 dl mleka staviti da provri, pa kad provri dodati mu masu od žumanaca i skuvati je (par minuta). Ostaviti da se ohladi.
-
4
Kad se ova smesa ohladila, izmešati je sa
maslacem i margarinom (prethodno dobro umućenim). Dodati i 2 dl umućene
slatke pavlake.
Kad se doda šlag od slatke pavlake, više se ne muti mikserom, nego polako i nežno špatulom (varjačom).
-
5
Na koru staviti fil, pa odozgo posuti sa oko 50 gr kokosovog brašna.
Ostaviti da se ohladi, pa iseći na kocke, a na sredinu svake staviti po jedan pečeni lešnik.
Нема коментара:
Постави коментар