недеља, 3. август 2014.

SnezanaBG

                                 RAFAELO KOCKE


Sastojci

Priprema

  1. 1
    Kora:
    Od 6 belanaca umutiti čvrst sneg, pa dodati 250 gr šećera. Mutiti mikserom još malo, pa dodati kokosovo brašno i pšenično brašno izmešano sa malo praška za pecivo. Sad mešati špatulom, polako i strpljivo (bez miksera).
    Staviti da se peče u rernu zagrejanu na 200 stepeni, i odmah smanjiti na 180. Ispeći koru, pazeći da ostane bela (to traje petnaestak minuta).
  2. 2
    Ostaviti ispečenu koru da se ohladi, pa je preliti sa 2 dl vrelog  mleka.
  3. 3
    Fil:
    U činiji dobro izmešati 6 žumanaca, 2 kesice pudinga od vanile, 4 kašike brašna, 15 kašika šećera i 2 dl mleka.
    8 dl mleka staviti da provri, pa kad provri dodati mu masu od žumanaca i skuvati je (par minuta). Ostaviti da se ohladi.
  4. 4
    Kad se ova smesa ohladila, izmešati je sa maslacem i margarinom (prethodno dobro umućenim). Dodati i 2 dl umućene slatke pavlake.
    Kad se doda šlag od slatke pavlake, više se ne muti mikserom, nego polako i nežno špatulom (varjačom).
  5. 5 Rafaelo kocke
    Na koru staviti fil, pa odozgo posuti sa oko 50 gr kokosovog brašna.
    Ostaviti da se ohladi, pa iseći na kocke, a na sredinu svake staviti po jedan pečeni lešnik.

Нема коментара:

Постави коментар