уторак, 12. август 2014.

sladoled

          CEDEVITA SLADOLED

CEDEVITA SLADOLED

Sastojci

  •   2 zumanjka
  •   3 jaja
  •   100 gr CEDEVITA ( naradza, limun.....)
  •   100 gr secera
  •   1/2 vanilije stapic ( istrugati semena )
  •   5 dl slatkog vrhnja ( umutiti u slag )

Priprema

  1. 1
    Jaja, zumanjke i secer kuvati na pari dok se nezgusne i nepobele. Ukloniti sa vatre i odma umiksati 100 gr cedevite. Ohladite smesu, pa dodati slag od slatkog vrhnja ( prethodno ulupali slatko vrhnje u cvrst slag ). Sjediniti
  2. 2
    Ako nemate masinu za sladoled. Smesu pretresti u posudu sa poklopcem, pa stavite u zamrzivac. Posle 3 sata izmiksajte smesu pa vratite u friz da se stisne. Miksati jednom ili dvaput. Miksanjem se postize da u toku ladjenja dobije se fini krem.
  3. 3
    Savet !! Svaki put pre nego sto oblikujete kuglu sladoleda zlicu za sladoled ( specijalna zlica namenjena samo za sladoled ) zaronite u vrucu vodu ili ispod cesme u vreli mlaz vode. Sa mokrom i toplom zlicom zahvatite kremu o zlicom okrecuci u krug oblikujete kuglu sladoleda ( po poterbi uronite jos jednom u vrelu vodu ). Malo zatresite zlicoma da i kugla sladoleda ce lagano isklisti iz zlice na kornet od keksa ili u desernu casu.

      Kremasti sladoled od limuna

Preukusni sladoled od limuna u kojem ce te uzivati kao iz najbolje slasticarne. Za njega vam nece biti potrebna masina za sladoled . Naravno masinu za sladoled takodje po zelji mozete koristiti.

Sastojci

  •   6 zumanjka
  •   250 gr secera
  •   2 zlicice naribana korice neprskanog limuna
  •   1 dl svezi procedjeni sok od limuna
  •   1/2 Litre slatkog vrhnja ( umucena u slag )

Priprema

  1. 1
    Zumanjke na pari mutiti dok ne pobele i neuvecaju volum, pa dodati secer, limunov sok, koricu limuna, miksati dok smesa nepobeli i nezgusne se. Ukloniti sa vatre i ohladiti. U ohladjeno dodati slag od slatkog vrhnja ( prethodno ulupanu slatko vrhnje/slatka pavlaka ). Sve sjediniti

  2. 2
    Kremu za sladoled pretresti u odgovarajucu posudu. Ja sam kremu stavila u posudu koju sam prekrila pek-papirom. Odgore sam prekrila alu-folijom. Htela sam da prikazem na koji drugi nacin mozete zamrznuti ovaj sladoled ako nemate plasticnih posuda za zamrzavnje sladoleda.U zamrzivac na nekoliko sati. Posle 3 h izvaditi sladoled napolje iz zamrzivaca. Izmiksati smesu i vratiti ponovo u zamrzivac. Vadjenjem smese iz friza i miksanjem dobija se fina krema. Izmiksajte 1-2 puta u toku dok se nestisne.
  3. 3
    Savet !! Pred posluzivanje posudu sa sladoledom izvaditi iz friza da sladoled se opusti. Svaki put kad ocete oblikovati kuglu sladoleda zaronite zlicu za sladoled ( specijalna zlica namenjena za sladoled ) u vrelu vodu ili ispod mlaza vrele vode ( ako je potrebno uronite jos jednom ili dvaput ), sa mokrom i toplom zlicom zavacamo kremu i u krug okrecemo zlicu oblikujuci kuglu. Lagano zlicu potresti da sladoled klizne iz zlice u tocir od kesa ili u desertnu casu.

      Gelato Cokoladni Sladoled

Fenomenalan. Kremasti veganski "Gelato cokoladni sladoled" Gelato je vrlo poznat Italijanski sladoled sirom sveta.
Gelato cokoladni sladoled

Sastojci

  •   1 litra Sojinog mlega ukus vanilije
  •   200 gr tamne cokolade ( veganske )
  •   0.5 dl tamnog kakao prah ( ca 50 gr )
  •   1 dl secera
  •   1/2 valilija stapic ( semena )
  •   3 zlice kukuruzni skrob

Priprema

  1. 1
    Pristaviti sojino mleko da se kuva, odvojiti malo za razmutiti kukuruzni skrob i kakao prah.
     U sojino mleko nalomiti cokoladu, dodati semena i secer.Mesati da de cokolada otopi. U provrelo dodati razmuceni kukuruzni skrob i kakao, uz neprestalno mesanje mesati dok se ne zgusne. Ukloniti sa vatre i ohladiti.
  2. 2
    Ako nemate masinu za sladoled u toku zamrzavanja kremu izmiksajte nekoliko puta. Kremu za sladoled pretresti u posudu za zamrzavnje, poklopiti ili umotati u alu-foliju. Neka stoji nekoliko sati u frizideru.

        Gelato sladoled od cokolade

Naj jednostavniji nacin da nemoze biti jednostavnije da naparvite Italijanski cokoladni sladoled. Odlicno

Sastojci

  •   1 litar mleka
  •   3 zlice kukuruzni skrob
  •   2 dl tamnog kakao prah
  •   100 gr secera
  •   1 stapic vanilije ( semena )

Priprema

  1. 1
    Pomesati sve sastojke u smesu bez grudvica i kuvati dok se nezgusne uz miksanje. Ohladiti uz miksanje. Najbrze stavite posudu u hladnu vodu.
  2. 2
    Najbolje ako imate masinu za sladoled a ako nemate smesu za sladoled prebaciti u posudu, poklopiti i stavite u zamrzivac da se malo stisne. Izmiksajte smesu pa vratite u zamrzivac. Ponovite postupak. Vadjenjem smese iz friza i miksanjem se razbija led koji se formira u toku ladjenja i dobije se fina krema.
  3. 3
    Savet. Pred posluzivanje izvadite sladoled da de malo opusti. Savrsenu kuglu sladoleda ce te formirati tako sto ce te zlicu ( specijalnu za sladoled ) zaroniti u vrelu vodu ili ispod mlaza vrele vode, a zatim oblikovati kuglu sladoleda ( zahvatiti kremu i u krug formirati ), kugla sladoleda ce isklisti lagano u desertu casu jer zlica je vruca i mokra, lagano zatresti da ispadne kugla sladoleda. Ako je potrebno zaronite jos jednom dvaput u vrelu vodu.

          Gelato sladoled od vanilije

Naj jednostavniji nacin da nemoze biti jednostavniji da napravite Italijanski sladoled od vanilije. Fino

Sastojci

  •   1 litar mleka
  •   4 zlice kukuruzni skrob ( otprilike 50 gr )
  •   1 stapic vanilije ( semena )
  •   100 gr secera

Priprema

  1. 1
    Pomesati sve sastojke i umutiti u smesu bez grudvica. Uz miksanje kuvati dok se nezgusne ( kad provri kuvati vrlo kratko ). Ohladiti i izmiksati smesu.
  2. 2
    Ako nemate masinu za sladoled, smesu istresite u posudu sa poklopcem. Stavite u zamrzivac i posle 1 sat izvadite iz zamrzivaca, pa izmiksati smesu i vratiti ponovo u zamrzivac. Ponoviti postupak sve dok se ne stisne krema. Vadjenjem smese iz friza i miksanjem se razbija led koji se formira u toku ladjenja i dobije se fini krem.
  3. 3
    Savet !! Pred posluzivanje izvaditi sladoled da se malo opusti. Zlicu za sladoled ( specijalna zlica za sladoled ) svaki put za novu kuglu sladoleda staviti ispod mlaza vrele vode ili uronuti u vrelu vodu, ( uciniti to jos jednom ili dvaput ako je potrebno, ovisno kolko se sladoled omekso ). Vrelom i mokrom zlicom zavatimo smesu od sladoleda i u krug okrecemo zlicu oblikujuci kuglu. Zlicu lagano zatresti i kugla sladoleda ce lagano skliznuti na tocir za sladoled ili u desertnu casu.

Нема коментара:

Постави коментар