Najbrze i naj mekse kiflice
Sastojci
- 500 ml mleka ( mlaka )
- 40 gr svezeg kvasca
- 2 zlicice secera
- 2 zlicice soli
- 16 zlica ulja
- 800 gr brasna ( priblizno )
- 250 gr margarina/putera
- 1 zumanjak i malo mleka za premazivanje
Priprema
-
1
Odma ukopcati pecnicu da se zagreje na 200 stepeni.
-
2
U mlako mleko izdrobiti svezi kvasca, dodati sol, secer, 16 zlica ulja i sa brasnom umesiti testo kojue se nelepi.
-
3
Pripremiti 2 odgovarajuca pleha ili tepsije. Po dnu rasporediti margarin ( podmazati bogato margarinom ).
-
4
Od testa odma oblikovati loptice velicine oraha. Premazati svaku uljem i neka stoji 10 minuta.
-
5
Svaku lopticu rastanjiti po duzini, uviti u kiflicu i redjati u pleh. Neka stoji 10 minuta.
-
6
Svaku kiflicu premazati mesavinom zumanjka i mleka ( na 1 zumanjak ide 1 zlicica mleka ). Staviti u zagrejanu rernu i peci oko 15 - 20 minuta. Dok se peku pocnite sa pripremom preostalog pleha kiflica.
Ferrero Rocher torta bez pecenja
Sastojci
- .....Podloga.....
- 300 gr napolitanki sa nugatom
- 150 gr tostiranih ljesnjaka ( oguljeni i samleveni )
- 200 gr nutele
- .....Fil......
- 500 gr mascarpone
- 200 gr ljesnjaka tostirani ( oguljeni i samleveni )
- 100 gr nugat napolitanke ( izdrobene )
- 400 gr nutele
- .....top...
- Nutela ca 300 gr
- Ferrero kuglice
Priprema
-
1
Ljesnajke tostirajte ( poprzite ) na laganoj vatri u suhoj tavi kako bi pruzile laganu aromu. Kada se ohlade uklonite im koru ( istrljajte ih u kuhinjsku krpu da im opadne kozica. Sameljite a nesto iseckajte.
-
2
Za podlogu pomesati izdrobljene napulitanke, ljesnjake i nutelu. Smesom prekriti podlogu kalupa ( ca 22 - 24 cm ). Ostaviti u frizider dok pripremamo fil
-
3
Za fil pomesati izdrobljene kekse, ljesnjake, mascarpone i nutelu. Sjediniti i naneti na podlogu. Odgore premazati sa omeksalom nutelom. U frizider na par sati. Dekorisati ferrero kuglicama
Burek kao iz pekare
Sastojci
- 500 gr kora za ( deblje kore za burek )
- 180 - 190 ml ulja
- 100 ml vode
- 1 zlica brasna
- 1 zlicica peciva praska
- 1 ravna zlicica soli
- Nadev 1 250 gr mlevenog mesa
- 100 gr crnog luka naseckana
- lovorov list
- biber, sol, vegeta
- Nadev 2 200 gr sira
- 200 gr kiselog vrhnja
Priprema
-
1
Ukopcati pecnicu da se dobro zagreje na 200 stupnjeva.
-
2
Nauljiti dobro okruglu tepsiju za burek.
-
3
Za nadev od mesa dinstati luk, meso i dodati zacine.
-
4
Ako se odlucite za nadev od sira, pomesajte sir sa kiselim vrhnjem.
-
5
U posebnu posudu sjedinimo 110 ml vode, 190 ml ulja, 1 ravna zlicica soli, 1 zlica brasna i 1 zlica peciva praska sve dobro promesati, sjediniti.
-
6
U okruglu tepsiju premazanu masnocom stavimo 2 kore, stim da krajevi kore budu van tepsije, poprskamo mesavinom tecnosti, redjati tri kore ( ako su tanje tada 4 kore ), guzvajuci ih da budu u celosti u tepsiju, jednu do druge. nanesemo polovinu nadeva, prekrijemo nadev sa 2 naguzvane kore, ponovo poprskamo, pazimo da sve kore budu poprskane, ostatak nadeva, 3 naguzvene, kore koje takodje poprskamo.
-
7
Prve dve kore cije su, krajevi bili van tepsije, presavijte ka unutra, poprskati.
-
8
Peci dok dobro ne porumeni ca 40 minuta.
-
9
Kada je pecen okrenuti naopacke i tako se sece.
Нема коментара:
Постави коментар