среда, 20. август 2014.

savrsen kolac....

             Poslastica od čokolade s rižom


Sastojci

Priprema

  1. 1
    Pripremamo biskvit na način da istučemo bjelanjke sa šećerom. Dodajemo kokos, brašno, ocat i lagano izmiješamo mikserom.

    Smjesu ulijemo u tepsiju obloženu pek papirom i pečemo na 180° 15-tak minuta.
  2. 2
    Žutanjke sa šećerom miksamo na pari. Kad se dovoljno zgusne dodajemo margarin i miješamo mikserom. Na kraju u kremu ulijemo čokoladu s rižom koju smo prethodno otopili i dobro promiješamo. (Pošto je to 30 dag čokolade uzmite duboku posudu i čokoladu kidajte prstima na što sitnije komade - ona se neće otopiti da bude tekuća nego će omekšati jer je s rižom.)
  3. 3
    Na ohlađeni biskvit mažemo kremu, a na kremu šlag.

                   Fantazija od malina

Fantastičan biskvit u kombinaciji sa finom kremom i šlagom a u središtu svega savršene maline. Fini ljetni desert koji svakako morate probati.

Sastojci

Priprema

  1. 1
    Bjelanjke pjenasto izmješajte sa šećerom pa laganom mješajući rukom dodajte ostale sastojke pazeći da ne mješajte prejako da masa ostane pjenasta, te stavite smjesu u tepsiju veličine 20x30 cm.
    Pecite na 170 stupnjeva oko 30 min. pazeći da biskvit ostane svjetliji.
  2. 2
    Za kremu izmješajte žumanjke sa šećerom, dodajte brašno i 2 dcl mlijeka pa zakuhajte u ostatku mlijeka. U ohlađenu kremu dodajte maslac ili margarin. Želatinu napravite po uputama na vrećici, rastopite je i dodajte u kremu te na kraju 300 ml istučenog vrhnja za šlag. Premažite preko kolača.
  3. 3
    Na biskvit stavite pola kreme, poslažite maline ili voće koje želite, stavite drugu polovicu kreme.
    Kolač na kraju premažite sa 2 dcl istučenog šlaga.

                                 Flekica

Osim što je bilo ime jednog mačka, sad je i ime jednog fantastičnog kolača sa biskvitom od bjelanjaka i kuhanom  kremom od žumanjaka. Jednostavno a jako fino i nadasve fizualno prekrasno.

Flekica

Sastojci

Priprema

  1. 1
    Bjelanjke izmiksajte sa soli i šećerom u čvrsti snijeg. Dodajte ostale sastojke po malo mješajući žlicom.
    U veliki protvan od pećnice stavite pek papir.
    Od smjese ostavite 4 žlice sa strane za flekice.
    Stavite bijelu smjesu na pek papir i poravnajte.
  2. 2
    U četiri žlice bijele smjese dodajte žlicu kakaa i promješajte da se izjednači.
  3. 3
    Žlicom pobacajte flekice po bijelom tijestu.
    Pecite na 170 stupnjeva oko 30-40 min. Probajte iglom da li je pečeno.
  4. 4
    Za kremu jedan dio mlijeka stavite u posudu i dodajte šećer pa zagrijte dok ne zakuha a šećer se ne otopi. Žumanjke pomješajte sa brašnom i drugom polovicom mlijeka pa zakuhajte u mlijeku. U ohlađeno dodajte istučeni šlag. Želatinu namočite u 4 žlice vode pa kad nabubri zagrijte ali pazite da vam ne zakuha, dodajte ju u kremu mješajući.
    Tijesto podjelite na dva dijela.
  5. 5
    Stavite prvi dio, pa razmažite kremu te ju poklopite drugim dijelom. Dobro ohladite.

Нема коментара:

Постави коментар