петак, 22. август 2014.

Priprema bešamel umaka i majoneza...

             Priprema bešamel umaka  

U nekoliko jednostavnih koraka do bazičnog umaka za musake i lazanje.

U tavu na 80 g zagrijanog maslaca dodajte 80 g Pšeničnog oštrog brašna tip 400 Podravka.


Brašno kratko popecite na umjerenoj vatri uz neprestano miješanje.


Za to vrijeme ugrijte 1, 5 l mlijeka, dodajte sol, bijeli papar i naribani muškatni oraščić.
U kipuće mlijeko koje ste maknuli s vatre umiješajte popečeno brašno.


Kuhajte još oko 5 minuta uz neprestano miješanje pjenjačom dok ne dobijete gust i gladak umak.

                                 Priprema majoneze

Za pripremu majoneze potrebno vam je sljedeće: žumanca, limun, senf, sol i ulje.


Za pripremu majoneze potrebno vam je sljedeće: žumanca, limun, senf, sol i ulje.


U staklenoj zdjeli pjenjačom izmiješajte žumanca, limunov sok, senf i sol. Uz lagano miješanje postupno dodajite ulje.


Miješanjem i dodavanjem ulja masa će postati svijetla i poprimit će gustoću tipičnu za majonezu.

Нема коментара:

Постави коментар