Priprema bešamel umaka
U tavu na 80 g zagrijanog maslaca dodajte 80 g Pšeničnog oštrog brašna tip 400 Podravka.
Brašno kratko popecite na umjerenoj vatri uz neprestano miješanje.
Za to vrijeme ugrijte 1, 5 l mlijeka, dodajte sol, bijeli papar i naribani muškatni oraščić.
U kipuće mlijeko koje ste maknuli s vatre umiješajte popečeno brašno.
Kuhajte još oko 5 minuta uz neprestano miješanje pjenjačom dok ne dobijete gust i gladak umak.
Za pripremu majoneze potrebno vam je sljedeće: žumanca, limun, senf, sol i ulje.
U staklenoj zdjeli pjenjačom izmiješajte žumanca, limunov sok, senf i sol. Uz lagano miješanje postupno dodajite ulje.
Miješanjem i dodavanjem ulja masa će postati svijetla i poprimit će gustoću tipičnu za majonezu.
Нема коментара:
Постави коментар