недеља, 31. август 2014.

micka56

                                 Munchmallow

Kolač jako fin i izdašan, topi se u ustima

Sastojci

Priprema

  1. 1
    Biskvit
  2. 2
    Izmješajte žumanjke sa šećerom dodajte, mlijeko, brašno pomješano sa praškom za pecivo i kakom, izmješajte bjelanjca u čvrsti snijeg i sve zajedno promješajte, sipajte u podmazanu i pobrašnjenu tepsiju, pecite na 180 C 15-20 minuta. Još vruć kolač prelijte sa vodom i šećerom koji ste prethodno skuhali. Ohladite kolač i filujte.
  3. 3
    Fil
  4. 4
    Odvojite od litre mlijeka toliko da zajedno izmješate puding, šećer i griz, to usipajte u zakuhano mlijeko i kuhajte 5 minuta, ohladite fil i u njega dodajte dobro izrađen margarin, zajedno izmiksajte i stavite preko biskvita. Gore stavite glazuru od čokolade.
  5. 5
    Glazura
  6. 6
    Otopite zajedno u jednom sudu u pećnici /ja stavim na 100 C / margarin i čokoladu, kada ste izvadili van iz pećnice, promješajte da se sjedine margarin i čokolada, dodajte toliko ulja da vam bude glatka glazura, koja se može lijepo preliti preko kolača. Glazura ne mora biti vruća.

                                 Čokoladni kolač

Brzo, jednostavno i fino ..............

Sastojci

Priprema

  1. 1
    Čokoladu i maslac otopite, izmješajte i smlačite.
  2. 2
    Jaja, šećer izmutite, dodajte čokoladu i maslac.
  3. 3
    3 žlice nes kave prelijte sa 1,5 dcl vruće vode, dodajte 0,75 dcl ruma, zajedno sjedinite sa jajima, šećerom i maslacem, lagano izmješajte.
  4. 4
    Brašno prosijte sa praškom za pecivom i sjedinite sa mokrim sastojcima.
  5. 5
    Duboku modlu ili manju tepsiju namažite maslacem, pospite brašnom i usipajte smjesu.
  6. 6
    Pecite na 160 - 180 C 40 minuta.
  7. 7
    Ohlađeni kolač prelijte sa čokoladnom glazurom ili jednostavno pospite sa šećerom u prahu.

                                 Čokoladni kolač

Iz bilježnice....još jedan sa čokoladom...........

Sastojci

Priprema

  1. 1
    Dobro izradite žumanjke, šećer, otopljenu čokoladu sa margarinom.
  2. 2
    Izradite bjelanjke u čvrst snijeg.
  3. 3
    Umiješajte snijeg u smjesu sa žumanjcima i postepeno dodajte brašno sa praškom za pecivo i sve lagano umiješajte.
  4. 4
    Smjesu usipajte u margarinom namazanu i brašnom ili krušnim mrvicama posutu tepsiju.
  5. 5
    Pecite 30 minuta na 150 C ili kada se biskvit odvoji od tepsije.
  6. 6
    Puding, šećer, jaje, brašno, izradite sa malo mlijeka u glatku smjesu i ukuhajte u ostatak mlijeka.
  7. 7
    Kuhajte 5 minuta i dodajte čokoladu da se otopi.
  8. 8
    Skinite sa vatre i pokrijte sa prozirnom folijom i ohladite fil.
  9. 9
    U ohlađeni fil dodajte izrađeni margarin i sve zajedno izradite.
  10. 10
    Fil stavite na biskvit koji ste malo potopili  sa mlijekom.
  11. 11
    Preko fila možete staviti čokoladnu glazuru, ili naribanu čokoladu.
  12. 12
    Dobar tek !
  13. 13
    Veličina tepsije je 38 X26.

                                 Višnjine kocke

Kolač za ovisnike o čokoladi, jeftin, brz, čokoladan..........da ne bude zabune, u njemu nema višanja, to mu je naziv, recept iz bilježnice

Sastojci

Priprema

  1. 1
    Jaja, šećer zajedno izmiksajte, postepeno dodajte vodu i ulje.
  2. 2
    Brašno pomješano sa kakaom, praškom za pecivo, dodajte i sve zajedno dobro izmješajte.
  3. 3
    Stavite u namazanu i brašnom posutu tepsiju.
  4. 4
    Pecite 30 minuta na 160-180 C, ili dok se odvoji od tepsije.
  5. 5
    Jaja i šećer izmiksajte, stavite na paru, lupajte na pari 10-15 minuta, ubacite čokoladu i margarin,  još malo mješajte na pari da se sve otopi i sjedini.
  6. 6
    Glazuru malo ohladite da nije prerijetka.
  7. 7
    Na ohlađeni biskvit rasporedite čokoladnu glazuru.
  8. 8
    Preko glazure, možete  posuti kokos brašno, ili mljevene orahe.

Нема коментара:

Постави коментар