Munchmallow
Sastojci
Biskvit
- 6 jaja
- 6 žlica šećera
- 6 žlica vrhom oštrog brašna
- 2 žlice vrhom kakaa
- 1 prašak za pecivo
- 1 dcl mlijeka
Preljev
- 3 dcl vode
- 5 žlica šećera
Fil
- 1l mlijeka
- 2 pudinga od vanilije
- 5-8 žlica šećera
- 1 vanilin šećer
- 4 žlice vrhom griza
- 1 margarin / 25 dkg /
Glazura
- 15 dkg tamne čokolade
- 7 dkg margarina
- ulje da se dobije glatka glazura
Priprema
-
1
Biskvit
-
2
Izmješajte žumanjke sa šećerom dodajte, mlijeko, brašno pomješano sa praškom za pecivo i kakom, izmješajte bjelanjca u čvrsti snijeg i sve zajedno promješajte, sipajte u podmazanu i pobrašnjenu tepsiju, pecite na 180 C 15-20 minuta. Još vruć kolač prelijte sa vodom i šećerom koji ste prethodno skuhali. Ohladite kolač i filujte.
-
3
Fil
-
4
Odvojite od litre mlijeka toliko da zajedno izmješate puding, šećer i griz, to usipajte u zakuhano mlijeko i kuhajte 5 minuta, ohladite fil i u njega dodajte dobro izrađen margarin, zajedno izmiksajte i stavite preko biskvita. Gore stavite glazuru od čokolade.
-
5
Glazura
-
6
Otopite zajedno u jednom sudu u pećnici /ja stavim na 100 C / margarin i čokoladu, kada ste izvadili van iz pećnice, promješajte da se sjedine margarin i čokolada, dodajte toliko ulja da vam bude glatka glazura, koja se može lijepo preliti preko kolača. Glazura ne mora biti vruća.
Čokoladni kolač
Sastojci
- 3 jaja
- 10 dkg maslaca
- 10 dkg šećera
- 1 vanili šećer
- 20 dkg brašna
- 1 prašak za pecivo
- 20 dkg tamne čokolade
- 3 žlice nes kave
- 1,5 dcl vode
- 0,75 dcl ruma
Glazura
- 10 dkg tamne čokolade
- 5 dkg maslaca
- ulje
Priprema
-
1
Čokoladu i maslac otopite, izmješajte i smlačite.
-
2
Jaja, šećer izmutite, dodajte čokoladu i maslac.
-
3
3 žlice nes kave prelijte sa 1,5 dcl vruće vode, dodajte 0,75 dcl ruma, zajedno sjedinite sa jajima, šećerom i maslacem, lagano izmješajte.
-
4
Brašno prosijte sa praškom za pecivom i sjedinite sa mokrim sastojcima.
-
5
Duboku modlu ili manju tepsiju namažite maslacem, pospite brašnom i usipajte smjesu.
-
6
Pecite na 160 - 180 C 40 minuta.
-
7
Ohlađeni kolač prelijte sa čokoladnom glazurom ili jednostavno pospite sa šećerom u prahu.
Čokoladni kolač
Sastojci
Biskvit
- 5 jaja
- 10 dkg šećera
- 12,5 dkg čokolade tamne /otopiti /
- 12,5 dkg margarina /otopiti /
- 10 dkg ošrtog brašna
- 1/2 praška za pecivo
Fil
- 1 puding od čokolade
- 1 jaje
- 2 žlice malo vrhom oštrog brašna
- 5 žlica šećera
- 7 dcl mlijeka
- 10 dkg čokolade tamne
- 10 dkg margarina
Glazura
- 10 dkg čokolade tamne
- ulje
Priprema
-
1
Dobro izradite žumanjke, šećer, otopljenu čokoladu sa margarinom.
-
2
Izradite bjelanjke u čvrst snijeg.
-
3
Umiješajte snijeg u smjesu sa žumanjcima i postepeno dodajte brašno sa praškom za pecivo i sve lagano umiješajte.
-
4
Smjesu usipajte u margarinom namazanu i brašnom ili krušnim mrvicama posutu tepsiju.
-
5
Pecite 30 minuta na 150 C ili kada se biskvit odvoji od tepsije.
-
6
Puding, šećer, jaje, brašno, izradite sa malo mlijeka u glatku smjesu i ukuhajte u ostatak mlijeka.
-
7
Kuhajte 5 minuta i dodajte čokoladu da se otopi.
-
8
Skinite sa vatre i pokrijte sa prozirnom folijom i ohladite fil.
-
9
U ohlađeni fil dodajte izrađeni margarin i sve zajedno izradite.
-
10
Fil stavite na biskvit koji ste malo potopili sa mlijekom.
-
11
Preko fila možete staviti čokoladnu glazuru, ili naribanu čokoladu.
-
12
Dobar tek !
-
13
Veličina tepsije je 38 X26.
Višnjine kocke
Sastojci
- Biskvit
- 2 jaja
- 10 dkg šećera
- 1 vanilin šećer
- 2 dcl vode
- 1 dcl ulja
- 30 dkg oštrog brašna
- 2 žlice vrhom kakaa /najbolji je Krašev jer je taman/
- 1 prašak za pecivo
- Glazura
- 2 jaja
- 14 dkg šećera
- 10-15 dkg tamne čokolade
- 10 dkg margarina
Priprema
-
1
Jaja, šećer zajedno izmiksajte, postepeno dodajte vodu i ulje.
-
2
Brašno pomješano sa kakaom, praškom za pecivo, dodajte i sve zajedno dobro izmješajte.
-
3
Stavite u namazanu i brašnom posutu tepsiju.
-
4
Pecite 30 minuta na 160-180 C, ili dok se odvoji od tepsije.
-
5
Jaja i šećer izmiksajte, stavite na paru, lupajte na pari 10-15 minuta, ubacite čokoladu i margarin, još malo mješajte na pari da se sve otopi i sjedini.
-
6
Glazuru malo ohladite da nije prerijetka.
-
7
Na ohlađeni biskvit rasporedite čokoladnu glazuru.
-
8
Preko glazure, možete posuti kokos brašno, ili mljevene orahe.
Нема коментара:
Постави коментар