-
1
Priprema kore
-
2
Umutite čvrst sneg od belanaca,dodajte
par kapi limunovog soka i kašiku po kašiku šećera. Potom dodajte po
kašiku pečenih badema i polako prevrćući umešajte ih u šam.
-
3
Veliki pleh ( od rerne ) obložite peki
papirom i rasporedite masu pa pecite u rerni koju ste predhodno
zagrejali na 200 C. Pecite oko 12 minuta.
-
4
Malo prohladjenu koru isecite uzduž na tri dela. I filujte naizmenično.
-
Fil
-
1
Umutite penasto žumanca sa šećerom pa
kuvajte na pari uz neprekidno mešanje. Kad krem počne da se zgušnjava
dodajte izlomljenu čokoladu i mešajte da se fino rastopi i sjedini. Kad
se krem ujednači i zgusne tako da vam ostane dubok trag od varjače -
gotov je.
Na isti način pripremite i fil od bele čokolade. Kad se prohladi u svaki fil umutite po 125gr putera.
-
2
Filujte ovako: kora- polovina tamnog fila
- kora - ceo beli fil - kora - druga polovina tamnog fila. Pospite
kašikom pečenih badema.
Posluživanje
Torta je raskošnog ukusa i prilično slatka. Uz nju sam danas servirala i sladoled od pečenih badema sasvim blago zasladjen...
Нема коментара:
Постави коментар